Tuesday, April 8, 2008

sinemada söyleyemediklerim

* sinemada film başladıktan sonra lütfen tesbih çekmeyiniz.

* sinemaya gelirken parfümü üzerinize boca etmeyiniz. sevdiğiniz kokunun bazı insanların hoşuna gitmeyebileceğini düşünmüyorsanız, benim gibi alerjisi, astımı olanları düşününüz. (benim hem astımım var hem de parfüm kokularından hoşlanmıyorum)

* sinemaya gelmeden önce içmek yerine çıktıktan sonra içmeyi tercih ediniz. içki kokusu yanınızda yörenizde oturanları rahatsız ediyor.

* sinemada cep telefonunuzu kapatınız. film başlamadan önce kapatmadıysanız ve film sırasında çaldıysa da kapatın, çalması bitene kadar bekledikten sonra hemen kimin aradığına bakıp telefonu çantaya geri koyacağınıza bari bir daha çalmasın diye kapatıp öyle çantaya koyun. telefonda mesaj yazmak için ise filmin bitmesini bekleyebilirsiniz, karanlıkta telefonunuzun yaydığı beyaz ışık dikkat dağıtıyor.

* film izlerken tepinmeyiniz, oturduğunuz sıradaki koltuklar hareketinizden etkileniyor, müziğe tempo tutmadan izleyemiyorsanız filmi evde izleyin.

not: tesbihli adamı bugün başka bir filme girerken fuayede yine elinde tesbihiyle görünce mahvoldum, neyse ki bu sefer sesler bana kadar gelmedi aslında ilkinde söylemeye çalıştım ama aramızdaki tek koltukta oturan kimse olmamasına rağmen nedense (!) beni duymayınca daha uzak bir yere geçtim, tesbih sesi arada geliyordu, diğer yerler de doluydu.

foto: 2 hafta önce salı günü ananesi burdayken cem'i bırakıp 21:30'da paranoid park'a gittik onur'la. salonda sadece ikimizdik, çok şahaneydi. 10 dakika arada sinema hatırası 1-2 foto çektik. film bu yıl izlediğimiz en iyi filmlerden biriydi.

3 comments:

elif said...

tesbih miii? oehh...

benim de bi talebim var yasmin hanim blogunuzda yer verirseniz cok sevinirim. gabarih sacli hanim arkadaslara seslenmek istiyorum: lutfen yelelerinizi iyice kabartmak yerine atkuyrugu yapma zahmetine katlaniniz. katlaniniz ki arkanizdaki sirada oturan en az iki kisi yaklasik iki saat boyunca her altyazi degisikliginde haciyatmaz gibi saga sola yikilmak zorunda kalmasin, tesekkurler.

yasemin said...

:)) e herkesin saçı bizimki gibi dümdüz değil tabi ama onlar da fön çektirebilirler mesela sinemaya giderken, bu da bi fikir? kısa saçlar çünkü toplanamaz...
bu arada bugün bi arkadaşla filme girmeden önce 2 tek attık ama önlerde bi yerlere oturduk kimse yoktu çevremizde valla. hayatımda bir ilkti ama yazdığımın ertesi günü yapmış olmam ilginç tabi, ele verir talkını kendi yutar salkımı oldu. filmi bu arada, çok beğendim.

yasemin said...

aslı bi tarih belirleyelim artık. ben sana yazarım.