Wednesday, March 28, 2007

sevdalı bulut

...
Bugünün güç delilerinin, sadece kendilerini ve günü düşünen iktidar sahiplerinin dünyaya nereden, nasıl ve neden üflenmiş olduklarını anlayamadığımız gibi. Masalın sonunda iyi insanların, iyi hayvanların ve iyi bulutların asla kaybolmadığını; duru bir su olup hayatımıza bir yerinden yeniden aktıklarını öğreniriz ama.
...
Masallar insanlığı kaynaştırır” der Nâzım, demiştik ya başta. Daha çok masal okumamız, daha çok masal anlatmamız gerektiğini de belletir bize böylece Sevdalı Bulut. Değirmen taşları “çikili çikinaki, çikili çinaki” diye türkü çığırırken sayfalarda, uykuya ilk dalan evin tosunu mu olur, ninesi mi, artık onu da allah bilir.


http://www.ykykultur.com.tr/kitap/kitap.asp?id=2043

7 comments:

kecilerin cobani said...

ah bu benim cocuklugumun en sevdigim kitabiydi. Masalim.
Birden güller açtı bahçemde..
Ne guzel yazmissin.

yasemin said...

ben yazmadım keçilerin çobanı. aslı tohumcu'ya ait bir yazı bu. radikal'in kitap ekinde görüp beğenmiştim ben de. kitabı da çook eskiden bi sahaftan almıştım, benimki farklı bir yayınevinden. yazının altına linkini de vermiştim. tıklarsan yazının tamamına ulaşabilirsin. yazının bulunduğu yer yazarın blogu aynı zamanda. sevgiler.

özden said...

biz de eşimle geçen sene aldık bu kitabı. o vakit birkaç sene sonrası için düşündüğümüz; şimdi ise kesin gelmeli artık dediğimiz bebeğimiz için.önce kitapları hazır olsun istiyoruz :)

celerone said...

Sevdalı bulut. Ben ne sevmiştim ben onu çocukken. Bir de Nazım'ı iyice sevdiğimi ve biz çocuklara kitap yazacak kadar düşünceli olduğu için ona nasıl ısındığımı hatırlıyorum. Kapağında mavi bir bulut vardı. Arada kitabı kapatıp, hayran hayran seyrederdim.

Sevgiler

Anonymous said...

sagol yasemin , sayende aslı tohumcu ve sitesini öğrenmiş oldum.

yasemin said...

ozi ben de cem'den önce kitap almaya başlamıştım :)

celerone bu kitaptaki çizimler de cem kızıltuğ'a ait. gerçekten şahaneler. her güne bir ninni'de de onun çizimleri vardı. rüya gibi, bakmaya doyamıyorum.

şadan merhaba, her hafta radikal kitap ekinde çocuk kitapları tanıtıyor aslı tohumcu, takip ediyordum. blogu ben de bu yazısının linkini ararken keşfettim. diğer kitap tanıtımları da, görmüşsündür belki, yazılarım başlığı altında.

kecilerin cobani said...

milpardon. dikkatli bakmamışım.