Monday, January 11, 2010

je m'apelle elizabeth

festivalde izleyip sonradan dvdsini de edindiğim bu film çarşamba akşamı cnbc-e'de. 10 yaşındaki elizabeth'in dünyası; küçük, tatlı bir film.

cnbc-e'nin dünya sineması kuşağında (çarşamba günleri) bu ay güzel filmler var. önümüzdeki hafta holy smoke, ondan sonraki hafta kim ki duk'un spring, summer, autumn, winter and spring... adlı filmleri gösterilecek.

12 comments:

Anonymous said...

Güzel bir öneri, izleyeceğim. Televizyonda izleyemesem bile aklımda bulunsun, DVD'den izlerim sonra. :)

Anonymous said...

ben bu filmi sinemada seyretmiştim. fena bir film değil ama mutlaka seyredilmesi gereken filmler kategorime de girmiyor .umarim reklamlarla işin tadini kaöirmaz cnbce de
sesil

Anonymous said...

leolo diye bir film izledin mi yasemin festivalde? 93 veya 94'de olabilir..
Pınar.

yasemin said...

müge, umarım beğenirsin. the end'de mevcut :-)

sesil, film elizabeth'i merkeze aldığı ve olup biteni onun gözünden anlattığı için hoşuma gitmişti. kızın oyunculuğu da iyiydi. evet, mutlaka seyredilmesi gereken bir film değil ama küçük ve tatlı bir film :)

cnbc-e, görebildiğim kadarıyla 3 reklam koyuyor her filme. bu da hiç kesintisiz seyretme zevkini yok ediyor tabii yine de cnbc-e aylık programını mutlaka gözden geçiriyorum, geçen ay yumurta ve süt'ü izledim, başka birkaç filmi daha. özellikle yumurta'yı izlediğim iyi oldu. bu arada holy smoke da muhakkak izlenmeli kategorisinde değil, yıllar önce izlediğim zaman iyi bulmuştum. kim ki duk'unkini ise bir arkadaşımın hararetli önerisi (yönetmenin en sevdiği filmi olduğunu söyler) üzerine almıştım, merak ediyorum ama hala izlemedim. bir de 26'sında (galiba) english patient var, cem bebekti, sonunu getirememiştim. bu sefer baştan sona izliycem.

pınar leolo'yu izlemedim ama the end'de sık sık elime geçiyor, evirip çevirip geri koyuyorum. önerir misin?

füs said...

yasmin, kim ki duk'un filmini kim önerdiyse, güsel önermiş, ben festivalde seyretmiştim ve çok sevmiştim. yoksa ben mi önermiştim?

Anonymous said...

leolo, evet öneririm.
müzikleri hala aklımda, 93deymiş baktım yeniden, 20 yaşındaydım o zaman...
filmden cok etkilenmiştik arkadaşlarımla, daha sonra 96-98 arası kanal d'de calısırken leoloyu satın aldırmıştık ve arşivden alıp alıp izlerdim :)
pınar

yasemin said...

evet füsun, sendin o filmi aldıran bana :) beraber the end'e gittiğimiz gün. hani ben de sana happiness'i aldırmıştıııım :p bu elizabeth'i de almış mıydın sen o gün? happiness demişken mithat'a da bi selam göndericem, aklıma geldikçe gülüyorum o lafına :D

pınar yazdım leolo'yu, alacağım bir dahaki gidişte.

füs said...

aaa doğru, happiness diyince sen, hemen hatırladım:) elizabeth'i almamıştım, şaşkın ben, dün saat 22.00 civarı TV'yi açıp filmin başlamasını bekledim. Film başladı, adamlar ispanyolca konuşmaya başlayınca jeton düştü:)

Anonymous said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

yasemin said...

şimdi filmin başına bakmak için tvyi açtım da aklıma geldi cnbc-e'de aslında daha doğrusu tvde film izlemenin reklamlardan sonraki en kötü yanı da sigaraların üstüne kelebek (çiçek) kondurmaları. o ne ya?

SERAP said...

Sayende dün akşam bende seyrettim ve diğerlerinide seyredeceğim.Teşekkürler.O çiçek muhabbeti banada çok komik geldi..

yasemin said...

serap merhaba, ben de sadece başına bakarım diye açmıştım ama filmin yarıdan fazlasını yeniden izledim.