Friday, September 24, 2010

annemi öldürdüm

içimden sürekli gezmek, gece dışarı çıkmak, misafir ağırlamak, sinemaya gitmek, arkadaşlarla buluşmak vs. geliyor. gücümü toplayabildiğim günlerde en bol kıyafetlerimi giyip çıkıyorum, insanların "allah bir avazda kurtarsın", "amanın, bu geliyorum diyor.", "doğum yakın mı?" laflarından bu bol kıyafetler sayesinde kaçabilirim sanıyorum ama belli ki artık gizlenecek halim kalmamış. aslında rahatsız olduğumdan değil hatta biraz ilgiye aç bile hissediyorum kendimi, o yüzden sokaktaki insandan gelen bu ilgiye de razıyım. sadece "bu halde sokaklarda işin ne?" gibi bir imadan çekiniyorum galiba, bazıları doğumu sokakta hemen oluverecek bir şey sanıyorlar çünkü.

bu haftasonu şu filme gitsem. bu seneki festivalde de gösterildi, ben bilet bulamamıştım. yaptığım, planladığım her şeyi doğumdan önce son kez yapıyormuşum hissine kapıldığım için bu günler, diğer günlerden çok farklı geliyor bana. gerçi bilmiyoruz ki belki de daha vakit var.

9 comments:

huysuz said...

evet, hamileliğin son zamanlarında insan öyle bir enerji doluyor hakkaten :)
tadını çıkarmak lazım.

yasemin said...

evet, sadece gezme enerjisi değil, evde de nesting syndrome dedikleri durumu yaşıyorum. durmadan bir dolap çekmece düzelteyim, şurayı sileyim, burayı parlatayım modundayım. hayatta başıma iki defa gelen bir şey, doğumdan doğuma ;)

Nihal M. said...

ama çok güzel filmmiş.. ne şanslısınız buraya festivallik filmler hiç gelmez:((
hamileliğimde son bir ay aynı durumdaydım bir günde beş film seyrettiğimi bilirim :))

yasemin said...

nihal, bugün filme gidemedim ama çok gezdim yine, hızımı alamıyorum. bakalım filme yarın gidebilecek miyim?

Margot said...

Yasemin bu film benim de aklımda ama oynadığı sinemaların hepsi benden çok uzakta. Belki yine de gözümü karartıp...
Seni çok iyi anlıyorum da, bana ne oluyor? Belki ben de içten içe bu gidişle çok parasızlık çekersin,hazıra da dağ dayanmaz yakında iş arar durursun, şimdilik kısa avarelik günlerinin tadını çıkar diye düşünüyor ama çaktırmıyorumdur...

yasemin said...

evet margot, filmin oynadığı salonlar bana da uzak zaten çok az yerde gösteriliyor :( gidemedim ben de ama önümüzdeki haftadan umutluyum.

Sardunya said...

yasemin

ben bulmaya çalışacağım sana filmi olur mu

yasemin said...

olur ama bi bekleyelim belki bu hafta giderim. gidemezsem yazacağım sana. sağol.

yasemin said...

(son yorumu yazdıktan sonraki gün doğurdu.)