Wednesday, September 8, 2010

yıllar sonra yine eskisi gibi

kargo'nun tek sevdiğim şarkısı galiba bu. aslında grubun bütün şarkılarını dinledim dinledim de bi bunu beğendim dersem haksızlık etmiş olurum çünkü tek bir albümlerini bile baştan sona dinlemişliğim yok. çoğu türk rock grubunda olduğu gibi kendini tekrarlayan şarkılardan ibaret albümler yapmışlardır diye düşündüğümden gidip bir kasetlerini almamıştım. o zaman kasetler vardı. şimdi grup da kayboldu sanırım, mirkelam'la mı söylüyorlar, koray ayrıldı mı, seattle'a mı gitti, bir şeyler oldu işte. 

koray, aslında gayet hoşuma giden sesine rağmen, hep bana her istediği şarkıyı söyleyemezmiş gibi gelir. buna içten içe üzülürüm. sanki söyleyebileceği şarkılar kısıtlıdır, aynı benim gibi, hahahaha.


yıllar sonra
yine eskisi gibi


şimdi şarkıyı dinlerken aklıma geçen kış izlediğimiz bir film geldi, büyülü dalgalar. ghibli koleksiyonundan güzel bir filmdi. hatırlamışken eklemeden geçmeyim.


ana karakterin, yıllar önce mezun olduğu okulun mezunlar gününe giderken, yolculuk sırasında hatırladıkları:  lise günleri, arkadaşlıklar, bir tokyo seyahati, ince bir aşk hikayesi. 

4 comments:

Aslı'ya dair said...

Yasemin bu şarkı Aslının en sevdiği şarkı hikmetini anlamadık ama bir dinledi pir dinledi içimiz dışımız yıllar sonra oldu bugün senin vesilen ile bir kere daha dinledi Aslı adına teşekkür ederim...

yasemin said...

ben de başlayınca en az 10 kere dinliyorum. bi hikmeti var demek ki, seven durmadan dinlemek istiyor :)

Margot said...

büyülü dalgalar, bulmak lazım şimdi bu filmi! pera müzesinde de capon animeleri gösteriyorlarmış.

yasemin said...

ah margot, oralar öyle uzak ki bugünlerde bana. 1 sene falan uzağım ben o bölgeden ama gelişmeleri takip etmek güzel yine de :)

film pera'da gösterilmezse, d&rlarda falan bulunabiliyor. idefix'te de gördüm.