Thursday, October 21, 2010

cem'in ilk sitemi


cem kardeşli hayata çabuk adapte oldu. bilmiyorum rüya 1. ayını doldurmak üzereyken bunu söylemek için çok mu erken? okuldan gelir gelmez kardeşini soruyor, hemen gidip ne yaptığına bakıyor, ikimiz beraberken rüya ağlarsa "sen kardeşime bak, ben kendim yatarım", "onu emzirmen lazım başka türlü susturamazsın." diyerek beni onun yanına gönderiyor. yalnız bir defa, rüya'nın ağladığı bir anda masasında resim yaparken kendi kendine "kardeşi olmayanlar ne kadar şanslı" diye mırıldandığını duyup nedenini sormuştum. "kardeş istemiştim ama o zaman böyle olacağını, bu kadar ağlayacağını bilmiyordum." dedi.

bunu saymazsak, cem cephesinde bugüne kadar kardeşinden kaynaklanan bir sorun yaşanmadı ama dün rüya ağlarken yine onu kucağımıza alıp sevdiğimizi görünce dayanamadı:

"hep o ağlayınca onu seviyorsunuz. 
ben ağlayınca kızıyorsunuz, o ağlayınca seviyorsunuz."

11 comments:

füsfüs said...

ah canım yaa, kıyamadım bak şimdi ama onun gözünden bakınca çok mantıklı aslında sitemi değil mi? yine de güzel gidiyor gibi, abilik de çok yakışmış:)

banu said...

hele bugün Mira'ya herşeye ağlıyor diye ne kadar çok höpürdediğimi düşününce... diyecek bir şey bulamadım. onun gözünden haklı... ama Rüya'cık da kendini nasıl anlatabilr başka türlü ki...

ZEYNEP said...

Cem' in gözünden bakınca pek haklı aslında :) Olsun hepsi geçer bu güzel fotoğraf anı kalır ellerinde..Aynen böyle bir fotoğrafım var kardeşimle. 6 yaş var aramızda bizim de, onu hatırladım bakınca :) Çok tatlılar..

Unknown said...

Çok tatlılar, Cem'cim kardeşin biraz küçük şimdi, büyüyünce çok güzel oynayacaksınız :)))

asliberry said...

Yasemin fotoğrafa vuruldum. Rüyanın o gülüşü nasıl bir gülüş öyle, Cemin o şevkatli bakışı nasıl güzel. Çok güzel, çok özel, çok sevgi dolu bir fotoğraf.

Aslında nasıl da mantıklı. Bebekte ağlamak bir iletişim yoluysa, çocukta veya büyükte de bir iç döküşe dönüşüyor. Cem bugün bana önemli bir şey öğretti.

Sardunya said...

altta tedbiren uzanan el de cabası:)

yasemin said...

anane eli :)

foto hastanede, cem'in rüya'yı ilk kucağına alışı.

Deli Anne said...

Bana Cem çok sağlıklı davranıyormuş gibi geldi, en azından içinde tutup dertlenmiyor kendi kendine. Ne güzel ifade etmiş duygularını. Ben böyle hissettiklerini söylediklerinde endişelenmiyorum. Sessizleşir ve devamlı aksileşirlerse endişe duymaya ve ters giden birşeyler olduğuna inanıyorum. Bir de okuldan gelip kardeşine koşması, onu emzirmelisin demesi, onu düşünmesi bizde de var. Akıl yürütüyorlar ne güzel. Sevgiler, kolaylıklar.

hatice said...

MAŞALLAH bu güzel kardeşlere,umarm hayatta hep destek olurlar birbirlerine,benim de abimle aramda 7 yaş var ve çok severim ben abimi :) Oğlum şimdilik kardeş istemiyor ama ben bir kzm olmasnı çok istiyorum..

Anonymous said...

Maşallah çok tatlı ikiside. Bu tür diyaloglar her ailede oluyor , değiştirelemez bir kanun gibi .Elbet birgün daha büyük olan kardeş biryerlerde patlıyor.Ama bunlar küçük şeyler,Cem çok olgun,bunu sorun edecek bir çocuk değil.

yaban said...

ruya ne guzel guluyor,, hep gulsun hayat boyu,,
*
ruya'cigin aglamaktan baska secenegi yok, cem artik buyuyor, aglamak bebeklere ozgu, bir zamanlar o da sadece aglayarak iletisim kurabiliyordu tabii ki,,
*
sanki karsima cem'i almis, onunla konusuyormusum gibi hissettim,, ikisine de opucukler, :)