Wednesday, January 26, 2011

cem bunu çok seviyor :: cedric



cedric'i ucuz dvdler arasında gördüğüm zaman almıştım. (3.99) cem'in amcası televizyonda severek izlediğini söylemişti galiba, o şekilde aklımda kaldığı için almış olabilirim. o sıralar cem cedric için biraz küçüktü, saklayıp biraz zaman geçmesini bekledim ve dvdleri birkaç ay önce ortaya çıkarttım. cem artık okullu olduğuna göre 8 yaşındaki cedric'in maceralarını ilgiyle izleyebilirdi. yanılmamışım, cedric dvdleri şu anda cem'in en sevdikleri, biz de çok sevdik, yaşıtlarına hararetle öneririz.

cem cedric'in günlük tutma alışkanlığından etkilenmişe benziyor, okuldaki günlüğünün yanısıra evde de günlük tutmaya başladı. okul sene başında günlük için defter istemişti. haftada üç gün ödev olarak günlüğe yazıyorlar. günlüğe ilk haftalarda resim çiziyorlardı, cem bir ay dolmadan resmi bırakıp yazmaya başladı. şimdilik birkaç cümleden daha uzun yazmasa da çocukların günlük tutmasını önemsiyorum. erken yaşlardan itibaren kendilerini yazılı olarak ifade etmeye, olup bitenleri yazarak anlatmayı öğrenmelerine, kısaca yazmaya ve düşünmeye çok katkısı olduğunu düşünüyorum.

cedric demişken, cem'in kendi kendine okumayı şimdikinden daha çok seveceği gelecek zamanlar için cedric'in çizgi romanları da var. onlardan da alıp zulalamakta fayda var.


bunun daha uzun bir post olması gerekiyordu, daha bahsetmek istediğim kitaplar vardı ama rüya uyandı, cem okuldan geldi. ilk fırsatta son günlerde bizim evde okunan kitapları yazacağım. bu arada cem'in günlük cedric seansı başladı yine. sizin çocuklar neler izliyor bugünlerde?

10 comments:

Selen said...

İtiraf ediyorum, Cedric'e ben bile bayılıyorum çocuklar nasıl sevmesin? :D
Benimkiler bu ara Beyaz Balina Yayınları'nın Ejderha Avcıları Okulu ve Haylazlar Okulu serisine dadandılar. Kitapları neredeyse leblebi gibi yalayıp yutar hale geldiler. Hepsiburada.com da piyasa fiyatından nerdeyse %40-50 daha ucuza satılıyor şiddetle tavsiye ederim.

*Ashley* said...

Nihihih :) Cedric'i sevmeyen mi var ? En sevdiğimse dedesinin gülüşü ve Cedric'in babasına sürekli halı satıcı diye kızdırması :D Vee tabiki ay ışığında penceresinin çıkıntısına oturup vietnamlı kızarkadaşı Chen hakkında yazdıkları ve günlük tutuşu :))) Çoook uzun yıllardır yakın takipçisiyim kendilerinin .Bi ara hayranlığım tavan yapınca annemin arkadaşı Fransa'dan bi takım cedric ürünleri toplayıp getirmişti :)

Cem az daha büyüynce ona şiddetle tavsiye edebileceğim kitap ise Diary Of A Wimpy Kid :) Süppper. 3. sınıftan sonra okuyabilir.

yasemin said...

selen, ashley,
önerilere çok sevindim, yeni önerilerinizi her zaman beklerim :) teşekkür ederim.

Nihal said...

yasemin,
ömer bugünlerde " doğadostu kardeşler" kitabını okuyor. Seri kitaplar biz aradan iki adet aldık.ikimiz de çok keyifle okuyoruz. Çizgi film olarak en son "ayı yogi" filmine gittiler. mutlu döndüler.
senin ve cem'in fikirleri bizim için referans niteliğinde :) 15 günlük uzuuunnn tatilde cedric'le tanışmayı düşünüyoruz. sevgiler, çocukları öperim...
nihal

asliberry said...

8 Yaşındaysanız ve aşıksanız hayat gerçekten çok güzel.

Biz de hayranıyız. Yaman'ın halasının uzun saç merakı nedeniyle saçları uzadı ve aynen cedric'in ki gibi kabarıyor.

Yaman'a yılbaşı için bir sürü kitap almıştım. Ama halası planlarımı bozarak psp aldığı için kitapları vermekten vazgeçtim. Zira daha okunmamış kitaplarımızı vardı. Neyse psp cihazına da el koydum. Yaz tatilinde oynayabilirsin diye.

Yarın karne günü, aldığım kitapları yarın hediye edeceğim. Gerçi karnesi çok berbat ama olsun. (4'lere berbat demiyorum, 1'ler, 2'ler var)

Yaman sonu mutlu da bitse, hüzün içeren hikayeleri sevmediğini beyan etti. Kitaplarda en ufak bir hüzne katlanamıyor. İleride okuruz, bu bana uygun değil diyor. Varsa yoksa şamata olacak. Kaptan Düşükdonun Maceraları bu aralar favorisi, son 2 kitabı çıkmış, yarın alacağı hediyelerin içinde onlar da var.

Sanırım Enid Bylton'dan kalma bir sevda, dedektiflik, hafiyelik v.b.içeren çocuk kitaplarına da çok düşkün. O nedenle bulduğum tüm çocuk dedektiflik, kafadarlık serilerinin ilk ciltlerini aldım. Hangilerini beğenirse seriye devam ederiz diye düşündüm. Bir de Houshang Moradi Kermani kitapları aldım. Ben de ilk kez okuyacağım bakalım.

Anonymous said...

ayşe bu aralar pek cd'den film seyretmiyor ama her gun iki programı var tv'de kacirmadigi:
casus kızlar ve arka bahce bilimi.
ilkini pek tasvip etmesem de (!) ikincisini ben de cok severek izliyorum. 20:30-21:00 arası yumurcak'ta. evden buldukları malzemeyle eglenceli deneyler yapan cocuklar.

sevgiler
asli ç.

anne kaleminden said...

cedric e ben de bayılıyorum :))) en enterasanı gerçek hayat hikayesine dayanması, adam çocukluğunu mu yazıyor ne :)

yasemin said...

aslı, düşük don'u yazmıştın sen, ben de not etmiştim. bakacağım. biz daha enid blytonlar'ı okumya başlamadık ama eli kulağındadır. epey bir pıtırcık hatmettik, cem'e kalsa devam edeceğiz ama bana bile azıcık baygınlık geldi. biraz ara verdim. bilinmeyen öyküleri bastılar ya acayip çok macera var onların içinde, cem de bir sardırdı başka şey okuttuğu yoktu. neyse ya kitapları anlatıcam inşallah, böyle deyip rafa kaldırmazsam tabi :) ha, iş kültür'den bir dedektif serisi buldum. ilk kitabını okuduk beğendi cem. amaa kitabın adı neydi ki, hatırlayamadım, arkadaşımıza verdik bakamıyorum. belki sen de almışsındır?

nihal, cem'le babası da çok beğendi ayı yogi'yi aslında ben götürebilseydim ona çok iyi olacaktı, babasıyla da mega zeka'ya gitselerdi ama ben daha sinemaya falan gidemiyorum. doğadostu kardeşleri duymamıştım, bakayım.

aslı ç. merhaba, aslıberry'yle ikinizin yorumları genelde aynı postlara denk geliyor :) sömestrin ikinci haftası biz buralardayız, bir türlü yazamadım, yazacağım :) güzelmiş ama cem tvden sadece clone wars'u izleyebildi bugüne kadar. tvye başlarsak durduramayız diye hiç başlamak istemedim, bugünlere kadar geldim :p bir de cem o saatte yatmış oluyor yoksa merak ettim ikinciyi.

anne kaleminden gerçek hayat hikayesi olduğunu bilmiyordum ama evet öyle görünüyor sahiden. bizde 3 dvd var, başka varsa hepsini alacağım, çok başarılı gerçekten.

Anonymous said...

Ben youtube'dan eski Disney çizgi filmlerini izliyorum, özellikle de Chip&Dale. Eski çizgi filmlerin naifliği ne hoş.

yasemin said...

chip&dale'i cem de çok seviyor müge. siz iyi anlaşacaksınız bence ;)