Thursday, March 10, 2011

deneme 1-2, ses ses… beni duyuyor musunuz?

merhaba, bir süredir wordpress'te, http://cemuyurken.wordpress.com//'daydım. şimdi oraya yazdıklarımı sırayla buraya aktaracağım.


Posted on March 10, 2011 by yaseminz

burayı henüz benimseyemedim. blogu wordpress’e aktardığımı maille haber verdiğim bir grup arkadaşım var ama bilmiyorum ki beni burda da yokluyorlar mı?

digitürk’ün maç yayınını veren 3 blog yüzünden tüm bloglar kapatıldı. olan bu. ilerde çocuklar okurlarsa görsünler. söylenecek hiçbir şey yok. yaşadığım ülkenin gündemini oluşturan maddelerin yanına çok yakışacak bir olay daha sadece. acaba bloglara ulaşmamıza ne zaman izin verecekler? evet, böyyüklerimiz her zaman olduğu gibi bizi düşünmeden bizim adımıza kararlar alıyorlar. bütün dünya youtube’a girerken biz tünellerden geçerek güç bela girdik kaç sene, bloglar da mı öyle olacak?

ilkokuldayken bizi yağmur, soğuk demeden her sabah “ne mutlu türküm diyene!” diye bağırtırladı. 5 sene boyunca, bunun hiç de mutlu olunacak bir şey olmadığının, aslında çoğu zaman utanılacak bir şey olduğunun farkına varmayalım diye haykırmışız. zaten burda işler hep böyle yürütülmeye çalışılıyor, devekuşu misali kafayı kuma gömüp, telkinlerle, yalanlarla kendini ve etrafını kandırma yöntemi pek makbul. şimdi ise artık kaçacak yer yok, sadece bir gece televizyonu açıp kanalları dolaşmak bile yeter türk olmanın pek de matah bir şey olmadığını anlamaya.

4 comments:

Sitare said...

keyifle okumayı bekliyoruz yasemin.

Isil said...

oh be, buraya geri donebilmene sevindim :)
Sana bir mail atmistim bir kac hafta once,aldin sen onu acaba?

tayyarecocuk said...

Dönmene çok sevindim..Yeni paylaşımlarını hasretle bekliyorum. Eskilerle idare ediyorum bu aralar :) En son kitap listene bakıp önerilerinden not çıkardım. İyi ki varsın ..Aynı dili konuştuğunu, aynı kafada olduğunu bildiğin insanlar olması ne güzel yahu ! Seviniyorum...

Selen said...

Gözlerimiz yollarda kaldı.. :)