Sunday, September 18, 2011

Zaz ve hüsran

geçenlerde tvde şehnaz ve şevval sam 'ı fransızca bir şarkıyı söylerlerken dinlemiştim, güzeldi. youtube'da bir kez daha izleyim dedim, şarkının orijinalini de buldum dinledim derken Zaz'ı keşfetmiş oldum. aa o da ne? videonun sağ alt köşesinde Zaz 22/10/2011'de lütfü kırdar'da, istanbul'da yazıyor. tekrar tekrar bakıyorum şaşkınlıkla, bu sene yani, evet öyle. eh o zaman, doğumdan, aylar hatta neredeyse yıllar diyebileceğim kadar, uzun bir zaman sonra ben bir konsere gideyim yahu.

rüya'nın 1. yaşgünü hediyesi olsun bu bana diye heves ve heyecanla biletix'e koştum, biletler bitmiş, ona da tekrar tekrar baktım, gerçekten bitmiş. gecenin bir körü Zaz diye bir kızın sesini sevip, sesin sahibinin bir ay sonra şehrime geleceğini hayretler içinde farkettikten sonra biten biletler yüzünden hüsrana uğrayışımın hikayesi bu. konsere bir aydan daha uzun bir zaman varken biletleri tükendiğine göre, demek herkesin beklediği biriymiş Zaz. anladım, ben dünyadan habersiz, kendi minik evreninde yaşayıp giden biriyim. ama bu kopukluk böyle sürer biraz daha. ne yapalım, konsere gitmeme daha vakit varmış.


14 comments:

Deli Anne said...

Okuduğum kadarıyla 1 saat içinde bitmiş biletler.. Albümü çıkmış onunla avunuruz artık Yasemin:)

Anonymous said...

yasemin valla ilk kez duydum boyle bir sarkiciyi desem.
hatta gecen zaz dendigini duydum, hani eskiden ucak, top secret filmlerini yapan bir ekip vardi o sandim.rezalet
bak senden beter durumda olanlar var:)

sevgiler
asli ç.

yasemin said...

deli anne, 1 saat mi dedinn?! lütfü kırdar büyük bir yer değil mi ya, anlamadım ben bu işi. demek gerçekten çok ünlü bir kızmış bu. keşke gidebilseydim, gerçekten istemiştim. elvis costello var, ona giderim belki bakalım. ya da 8 ekim mabel matiz'e gideyim en iyisi.

aslı, onur da senin gruptan. ben şimdi emindim ya zaz'ı benden başka herkes biliyor diye, onur'a da söyledim kesin biliyodur diye; "ne, top secret'i yapan ekip mi?" diye sordu. siz de bi şey bilmiyosunuz ama :p

Mutlu Eller said...

Ben ZAZ`ı çok önceden beri dinleyen gruptanım, yani şöyle diyeyim, Türkiye`de adı bilinmezken yurtdışından cd`sini getirttim. Üstelik konserin olacağını aylarrrr öncesinden biliyor ve dört gözle satışa çıkarılacağı zamanı bekliyordum. Ama tüm bunlar gerçeği değiştirmedi ve biletler satışa çıktığı gibi 1 saatte tükendi ve ben alamadım:(( Üzülmeyelim, tekrar gelir mutlaka:))

yasemin said...

ama ben bu konsere gitmek istiyordum. birini ilk kez dinliyorsun, seviyorsun, o anda kadının 1 ay sonra yaşadığın şehre geleceğini farkediyorsun ama gidemeyeceksin çünkü bilet yok. üstelik bu benim aylar sonra gitmeyi istediğim ilk konserdi. neyse ya, çok uzattım, uzattıkça da uzatasım geliyor gerçi :p

pelinpembesi said...

ben de gitmek isteyip bilet bulamayanlardanım:((

Anonymous said...

Yasemin çok seker uzulmussun cocuk gibi. Ben de biriki ay önce Cüneyt Özdemir'in bir yazısında okumuştum, bir de kardesim dinletti çoluk cocuk çok sevdik. Konsere gitsem mı diye düşünürken bak hiç şansım yokmuş zaten. Ama sen yeni kesfetmissin, kadın da sehrimize gelmiş, sen de ne zaman sonra konsere gidecektin nasil gidemedin? :)

Bu arada Mabel Matizi, Göksel konserinde sahneye çağırınca bir şarkılik dinledim ve sesini de şarkısını da sevdim. Konseri guzel olur bence...
Figen

yasemin said...

gidemedim figen, anlamadım ya, hala aklım almıyor, nasıl gidemiyorum ben bu konsere :)

bu olayı duyan bi arkadaşım bana bi iyilik yaptı, kendileri mabel matiz'e gidiyorlarmış 8 ekim'de, bana da bilet aldı. bana bıraksa, bilet milet almayacağımı bildi heralde :) böylece 1 seneden fazla bir süre aradan sonra ilk konserim mabel matiz olacak gısmetse. o gece rüya nasıl uyur diye düşünüyorum ufaktan ama artık neyse ne, uyanık dursun ben gelene kadar olmazsa :p

duygu said...

ben de aylar once radyoda dilemis ve fransizca bilmedigim icin hayiflanmistim.bu kiz adami fransizca manyagi yapar mi yapar..

yasemin said...

evet duygu, ben de dinlerken onur'a "fransızca bilmeyi çok isterdim." dedim. daha önceden böyle bir isteğim hiç olmuş muydu? hatırlamıyorum.

Nihal said...

Yasemin selam,
bir yorum bırakmışmıyım bu post'a ? Sanki bir şeyler yazdım gibi hatırlıyorum ama becerememişim sanırım:)
Sevgiler. Cem nasıl? Okul nasıl gidiyor?

Anonymous said...

Bak şöyle düşün Yasemin:
Fransızca bilmediğin icin konserde eşlik edemeyecektin,"himm himm" sallan dur nereye kadar? Rahatladın mı şimdi?
Bu arada kızın ağzıyla yaptığı şey ne gerçekçi! Biz de yıllardır Aşkın Nur Yenginin şişeye üflemesiyle avunduk durduk...
Figen

yasemin said...

nihal merhaba, yorum yönetimi etkin olmadığı için yazıp yolladığın yorum anında görünüyor. gelmemiş yorumun. cem iyi. okul da iyi gidiyor. siz okulu değiştirdiniz mi? ömer alıştı mı acaba?

figen ben konserde eşlik eden bir tip değilim, o yüzden bu pek işe yaramadı :)

Anonymous said...

Selam Yasemin,biz birinci sınıfa başladık.ama arkadaşda hiç okuma-yazma çabası yok.geçen sene baltin?nasıl disipline ettin?konuyla pek alakalı olmadı sorum:)şarkı mükemmel bana da arkadaşım önermişti.