Tuesday, December 27, 2011

Nightswimming

iki gecedir evde herkes uyurken, pencereden görünen evlerdeki insanlar da uykudayken rem dinliyorum. buzdolabının sesi fonda. uzakta yanan son ışık şimdi söndü, o da uyudu. bir tek ben uyanığım, rem dinliyorum. buzdolabı sustu. yorgun olmam gerekirdi ama değilim çünkü ben geceleri değil, gündüzleri yorgun oluyorum.

akşamüstü arkadaşım gelmişti, gece 2'ye kadar oturduk, müzik dinledik, meyve yedik, kahve içtik, 1-2 tane sigara içtim, taşınacağımız evin planını açtık, konuştuk, konuştuk, arkadaşım mimar. iki kanepeyi, iki berjeri, daybedi nereye koyalım, duvar şu renk olsun, bu renk olmasın, tv çok gereksiz, baş köşede duracağına projeksiyon olaydı, mutfak için tezgah alternatifleri. böyle şeyler işte.

ona sevdiğim şu evi gösterdim. ne güzel bir ev, değil mi? evlerimiz bizi ne kadar yansıtıyor? evlere çoğunlukla şablonlar hakim. çoğu ev haddinden fazla eşyayla dolu, karışık ve sıkıcı. böyle olmaması için bir eşyayı eve sokmadan önce uzun uzun düşünüyorum ama aldıktan bir süre sonra gereksiz bulup salladığım şeyler de çok oldu. vitrini, orta sehpayı, büfeyi ve bunları dolduracak eşyayı almayacağım demiştim, almadım, ihtiyacım da olmadı. dolap dolu bir ev de istemedim. iyi, ne istemediğimi biliyor sayılırım. ama duvarlar için her zamankinden farklı bir renk seçmek bile ne kadar zor. düşünmek, ne istediğini anlamak, belki biraz da risk almak zorundasın. peki bunun için halin ve vaktin var mı?

3 comments:

maviye iz süren said...

ev çok güzel,şarkı süper...hepimiz aslıda öğrenilmiş şekilde yaşıyoruz sanki kullanmayacağımız gereksizliklerle evi donatmak yerine işlevselliği olan şirin eşyalar gerçekten daha iyi...

yeliz said...

hevesim var ama halim vaktim yok :( evin linkinden girdim, dolaşıyorum evleri.

Öykü said...

Ben de bu fazla eşya mevzusuna takmış durumdayım.Bayağı büyük bir 'temizlik' yaptım son zamanlarda.İçimin tıkalı kanalları açıldı sanki.Evlerin de eşyanın da bizi etkileyen enerjileri var,buna inanıyorum ben.

Bir tarafım 'Eşya ne saçma şey,mekan daraltmaktan başka bir işe yaramıyor,alıp alıp unutuyoruz.Bir de saçma anlamlar yüklüyoruz bazılarına.' diyor,bir tarafım ise işlevselliği olmasa bile o eşyanın çağrıştırdıklarına,anımsattıklarına kıyamıyor. :)