Tuesday, February 28, 2012

şarkılarla geçti aramızdan :: kazım koyuncu

“Devrimi düşünebiliriz, düşleyebiliriz. Hatta yetmez bir sistem bile kurarız. Sistemimiz şöyle olsun, vesaire.. Bunu ne zaman yaparız? Devrimi yaptıktan sonra mı? Bok devrimi yaptıktan sonra yaparız. Şu anda bunu düşünüyorsan yaparsın, yapmaya başlarsın. Sonra da hep öyle yaşarsın. Ve bu böyle böyle çoğalır. Hayatla da böyle anlamlı bir ilişki kurarsın. Yolda yürürken de yürüyüşün ona göre olur, adımların öyle gider. İnsanlara baktığın göz değişir. Herkes de “ulan bu adam ya da bu insan niye böyle bakıyor” diye elbette ki seni sorgulamaz, anlamaz ama birileri anlar. Bir şey bulur yani. Birisi farklı yürüyordur orada. Sana bir puan yazmaz da, bir şey verirsin hayata yani. Bakkala bir şey davranırsın, manavdan bir şey alırken tuhaf bir ilişki kurarsın, ister istemez. Hoş bir ilişki kurarsın. Yani işte, hikaye bu.” 

*

bu akşam kazım koyuncu'nun şarkılarla geçtim aranızdan belgeselinin (ümit kıvanç) ilk bölümünü izledik. video belgeselin açılışından. zuğaşi berepe (denizin çocukları) ben öğrenciyken, beyoğlu'nda bir yerde çalardı, galatasaray'da, üst katta bir yerlerde. hemen her günü beyoğlu'nda geçirdiğim o günlerde onları dinlemeye bir kez olsun gitmemişim. 90'larda lazca rock müzik yapan bir grup. tek şarkılarını bilirdim, o da sık çalındığı için.

5 comments:

neslihan said...

ahh her duyduğumda, aklıma geldiğinde boğazımda bir düğüm.
"İşte gidiyorum,
birşey demeden,arkamı dönmeden şikayet etmeden" ...

şule said...

yasemin şarkı hep güzel de, metin de çok güzel. izninle face'de paylaşacağım...

yasemin said...

tabii şule. sevgiler.

yaban said...

evet metin cok guzel, ozellikle de su cumle,,

Şu anda bunu düşünüyorsan yaparsın, yapmaya başlarsın. Sonra da hep öyle yaşarsın.

yasemin said...

barış, videoda kendi sesinden dinleyebilirsin metni. videoları pek izlemediğin kalmış aklımda, izlemediysen ;) sevgiler.