Tuesday, May 29, 2012

kitap mimi :: onur

selen'den gelen kitap mimi'ni onur'a yolladım.
bunlar da onur'un cevapları:

1. Ne sıklıkla kitap okurum?

Elimden geldiği kadar. O da çok değil doğrusu, ayda 1 kitap bitirebiliyorum ama seri çizgi romanlarım olunca 1 saatte bitiyor.

2. En sevdiğim yazarlar

Alan Moore, Neil Gaiman, J.R.R Tolkien, Gündüz Vassaf, Terry Brooks, Zygmunt Bauman

3. En beğendiğim kitaplar

Yüzüklerin Efendisi (Tüm seri), Watchmen, Swamp Thing (Alan Moore), Sandman(Neil Gaiman), Sosyolojik Düşünme (Zygmunt Bauman); Cehenneme Övgü (Gündüz Vassaf); Dune (Frank Herbert)

4. Yerli-yabancı yazarlar?

Yabancı

5. Beğenilen kitap serisi

Yüzüklerin Efendisi (Tüm seri), Watchmen, Swamp Thing (Alan Moore), Sandman (Neil Gaiman),  Shannara (Terry Brooks), Dragonlance (Margaret Weis-Tracy Hickman)

6. Sevilen tür?

Fantastik, sosyoloji. 2.si sonradan oluştu. Şimdi düşününce, birincisinden sonra oldu sanırım. İnsanlar genelde fantastiği edebiyattan saymazlar. Aslında ütopya ve distopyalarıyla fantastik gerçek anlamda insanlığın hikayesini irdeler. İyi-kötü bazen siyah-beyazdır ama aslında konuya derinleştiğinizde hep rengin gri olduğunu görürsünüz. Niye insanlar böyledir? Nasıl şekillenir hayat? Özetle bu iki tür benzerdir.

7. En son hangi kitabı okudunuz?

Akışkan Modern Dünyadan 44 Mektup - Zygmunt Bauman

Çizgi Romanda ise Silver Surfer - 2.cilt

8. Şu an ne okuyorsunuz?

Küreselleşme - Zygmunt Bauman

9. Kitap blogları?

Bilmiyorum.

10. Kitap okumak sizin için ne ifade ediyor?

Hayallere yolculuk ve hayatı anlamlandırma çabası.

6 comments:

Selen said...

Yasemin, inanamıyorum sana..:) Senin cevaplarını dün okudum ama bir yorum yazmaya fırsatım olmamıştı. Bugün bir de kitap mimini eşinle oturup konuştuğunu, üşenmeyip bir de onun için yeniden cevapladığını görünce nasıl mutlu oldum bilemezsin. Çok sevindirdin ve duygulandırdın beni. Oturup karı koca ciddi ciddi konuşmuşsunuz bu kitap mimini, 6. sorunun cevabından anlaşılıyor. :)

Sosyolojiye pek ilgim yok, hatta hiç böyle bir karşılaştırma yapmamıştım ama fantastik edebiyata düşkün biri olarak düşününce Onur'a hak verdiğimi söylemem lazım. Hatta bu konuda Mülksüzler süper bir örnek olur herhalde. Fantastik bir romandan çok sosyoloji ve felsefe dersi gibi bir kitaptı benim için.

Ayrıca daha önce Ejderha Mızrağı(Dargonlance) serisine başlamaktan çekinmiştim çünkü öyle çok ve birbirinden farklı yorum vardı ki insanın kafası karışıyor. Ama Onur Lord Of Rings serisiyle birlikte anacak kadar sevdiyse ben de başlayayım bari.

Çok teşekkürler ikinize de, çok tatlı ve incesiniz. Sevgiler.. :D

Nihal said...

belki saçma bulacaksın ama 2012 yılını yabancı yazar yılı yaptım kendime:)pişman değilim:)

yasemin said...

sağol selen :) onur'a sen de yazmak ister misin diye sordum, o kendisi yazdı valla. üşenmeyiz ya, buraya yazdığım şeyleri genellikle konuşuruz, daha doğrusu ben açarım konuyu, yazdığım şeyi mutlaka okusun isterim vs. sevgiler.

yasemin said...

nihal neden saçma bulayım :) selamlar

yasemin said...

selen, unutmuşum 6. soruyla ilgili olarak: fantastik, bilimkurgu gibi türleri edebi bir tür olarak görmeyenlerden değilim ben ama bu türler ve mesela macera türü kitaplar ilgimi çekmiyor benim. sinemada da öyle.

harry potter'ı hevesle okuyan arkadaşlarıma özenip ilk kitabı almıştım ama onu bile yarısına kadar ite kaka okuyabilmiş bitiremeden de bırakmıştım. polisiyeyi de edebi bir tür olarak görmeyenler vardır belki ama ben polisiye okumayı severim.

Nihal said...

aman ne bilim,başta içselleştirememiştim:)yüksek sesle söylemeye çekindim belki diyelim:)
onur da yazınca rahatça sölim didim:)