Friday, March 1, 2013

hep böyle sorular sor

rüya pijamalarını giydirdikten sonra her gece kendi bestesi uyku şarkısını söylüyor. önce kendisinden yarım saat önce yatan cem'e, sonra da kendisine. öyle tatlı ki şarkısı, sesli olarak kaydetmezsem bir gün pişman olabilirim.


uyumadan önce okumayı sevdiğimiz kitaplardan biri

rüya: uuyyku vakti geaalldiiii, uyyku vakti geallldiiii, uuuyykumus da geaallldi
uyyku vaktii gealldi...

yasemin: ne kadar güzel söylüyorsun, bayılıyorum ben buna
rüya: uyku vakti?
yasemin: evet tatlım, geldi.
rüya: hava?
y: karardı
r: aydede?
y: çıktı
r: yıldızlar?
y: onlar da çıktılar
r: peki yıldızlar da uyuyorlar mı?
y: eöeee? ahahaha, evet uyuyorlar, onlar da uyumaya başlamışlardır şimdi

*

5 comments:

özden said...

biz bu muhabbetin devamında tüm aile eşrafını, sıpanın arkadaş çevresini sayıyorduk. o da uydu, bu da uyudu diye...şimdilerde yattıktan sonra 15-20 dakika durmaksızın "anne ben çok sıkıldım" diyor, ne kadar çok uykusu olursa olsun...

Anonymous said...

ben de kizima kendi bestem olan uyku vakti sarkisini soyluyorum, sadece :uyku vakti: diyoruz cesitli tonlamalarla. ruyanin sarkisini dinlemek de super olurdu.

asliberry said...

:) lütfen lütfen sesini de kaydet. lütfeeeen.

asliberry said...

http://kitap.radikal.com.tr/Makale/cocuklar-tekrarla-ogreniyor-351663

Radikal'de okudum şimdi.

yasemin said...

aslı link için çok teşekkürler, şimdi okudum. cem de aynı kitapları okuttururdu hep, rüya da öyle. bizde çok kitap var ama çocuklar dönem dönem aynı kitaplara takıyorlar. şu anda rüya'nın döne döne okuttuğu 6-7 kitap var, artık ezberledi bazılarını. biri önceden burada bahsettiğim köpekler bale yapmaz. yazının sonundaki kitap önerilerinde bir arkadaşımda görüp aldığım the tiger who came to tea'yi görünce çok sevindim. bugünlerde elimizdeki kitaplardan biri o. rüya da ben de bayılıyoruz ona. harika bir kitap keşke ben yazmış olsaydım dedirttiriyor insana :)