Wednesday, May 22, 2013

okula gitmeyeceğim


O YILLARDA YAZDIĞIM EN İYİ METİN



*

bu yazıyı ilk okuduğumda içime işlemişti, bir daha da unutamadım. buraya da eklemiştim, daha rüya bile yokken. şimdi kızcağızım henüz yuvaya başlamışken yeniden okudum.

*

9 comments:

yeliz said...

Yasemin içime işledi:(
Özellikle bir süre okula gitmeyi hiç istemeyen arca geldi gözümün önüne
Ama havalar ısındı ve günleri bahçede geçirmeye başladılar ve artık kyifle gidiyor okula o binanın içinde olmak sıkıyordu sanırım

yasemin said...

http://cemuyurken.blogspot.com/2006/12/rya-ile-biz-orhan-pamuk-1-her-sabah.html

bu linki okudun mu yeliz?

özden said...

linki tıklamadan önce linkteki rüyayı ve 2006 yılını okuyup alla alla nasıl yani, hayali mi, önceden düşündükleri mi falan diye olasılıkları geçirdim kafamdan. onca düşüneceğime önce linki tıklasaymışım :)
yazı çok güzel. insanın çocuk sahibi olduğuna ve tüm bu seremonileri yaşadığına tekrar tekrar, binlerce, onbinlerce şükredesi geliyor :)

yeliz said...

Okudum yasemşn ve gözlerim doldu hatta çenem titredi:))
Aklıma sabahki yatak keyfimiz geldi off

Selen said...

Yasemin Orhan Pamuk ve okul meselesi bir yana o "Son izlediğim film" köşesindeki film ne yahu? Ona gülmekten yazıya konsantre olamadım. Nereden çıktı, nostalji gecesi mi yaptiniz? :) Yoksa bizim oğlanlarin "Chuckie kim anne?" diye çıkagelmelerine benzer bir durum mu oldu da arşiv eşelemeye başladınız... :D

yasemin said...

selen, o film bildiğin gibi 80'lerin gayet kült bir korku filmi? böyle filmler bir kere izlenir mi? 20 sene sonra gayet de iyi gitti hatta.

öyleyse şimdi söyleyeceğime daha çok gülebilirsin: orası son izlediğim film köşesi değil. son izlediklerim arasından tavsiye etmek istediklerimi koyduğum köşe. tavsiye film köşeşi yaani.

dün onur ankara'daydı. gece ne izlesem diye MUBI'ye bakarken bu filmin son günü olduğunu gördüm ve hazır gece evde yalnızken izlemek iyi olur dedim. hakkaten de öyle oldu.

bu arada MUBI, kült demişken, geçen hafta MUBI'de yeşilçam klasikleri haftasıydı. evil dead'den önce izlediğim filmler şöyle:
* aşk mabudesi (1969)
* asiye nasıl kurtulur? (1973)
* gurbet kuşları (1964)

sırada cem ile birlikte izleyeceğimiz dünyayı kurtaran adam var. bence siz de sizinkilerle birlikte izleyin izlemediyseniz. türk sıtar vorsu.

yasemin said...

20 sene dedikten sonra aklıma takıldı; 20 sene önce ben en az 18 yaşındaydım (yaşım 38'de sabitlendiği için yoksa doğrusu 19) bu durumda 25 sene olmalı hatta 26-27 bile olabilir...

Anonymous said...

Rüya'nın okula gitmek istemeyişini anlatan o yazıyı, kitaptaki o Rüya bölümünü ben de çok seviyorum. Senelerdir aklımda. Bir de, Rüya ne kadar güzel bir isim ama.

Selen said...

Geçenlerde zorla benimkilere Atla Gel Şaban'ı izlettim başta mırın kırın ettiler ama sonra çok eğlendiler sonuna dek oturup izlediler. Dediğin doğru araya birkaç Cüneyt Arkın filmi de eklemek lazım. Hep bunlarla büyüdük biz. Orhan Gencebay şarkılarına bayılıyorlar, "Seksenler" dizisini bizden daha büyük bir hevesle izliyorlar eh araya eski Türk filmlerinden de katıştırmak lazım. Bir denk gelirsek özellikle şu Münir Özkul- Adile Naşit'li turşucu kalabalık ailenin filmlerini izleticem. Hani Ayşen Gruda ile Şener Şen de vardı :P Bende de görüntü var ses yok, filmlerin adını hatırlayamıyorum niyeyse halbuki zehir gibi de bir hafızam var :D