Friday, August 2, 2013

tarihte 4 ağustos 2013 :: ROGER WATERS - The Wall Live Tour 2013, ISTANBUL

4 ağustos pazar günü itü stadyumu'nda, saha içindeyiz.

insanlık için küçük, bizim için büyük adım, çocuklu hayatımızda bir ilk: bu pazardan itibaren haftada 1-2 gün suna teyze gelip çocuklarla (daha doğrusu cem kendisi takılırken, rüya'yla) ilgilenecek. biz de sinemaya, konsere, dışarıya, ananenin 40 yılda bir istanbul'da olduğu zamanlar haricinde hep yaptığımız gibi nöbetleşe değil, beraber gideceğiz. dile kolay tam 9 yıl boyunca, ben çocuklarla kaldım, onur çıktı; onur çocuklarla kaldı, ben çıktım. azıcık daha beklesek çocuklar kendileri de kalabileceklerdi ama ben daha fazla dayanamadım. 

ne yardımcı teyze, ne de istanbul'da aileden çocuklara bakacak bir kişi olmadan geçen yıllardan sonra nihayet atabildiğimiz bu adımı, konserine ikimizden birinin çıkıp "ben gitmeyim, sen git." diyemediği roger waters'a borçluyuz.

ROGER WATERS - The Wall Live Tour 2013 - Trailer



*
Pink Floyd'un kurucusu Roger Waters, "The Wall" turnesi kapsamında 4 Ağustos akşamı İTÜ Stadyumu'nda olacak.
"The Wall" prodüksiyonu, şimdiye kadar yapılmış en büyük sahne gösterisi olarak adlandırılıyor.
Roger Waters’ın albümleri ile aynı adı taşıyan ve konserde "The Wall" albümünün sahne şöleniyle gerçekleştirileceği konser için büyük bir sahne ve 110 metrelik bir duvar kurulacak. Konser için 140 tonluk prodüksiyon malzemesi İstanbul’a 75 TIR'la gelecek. burdan

*

8 comments:

polente said...

Heyt be Yasemin, sonunda!!

kim tutar artık sizi, süper bir haber olmuş bu. Biz de döndük, pazar konsere ailecek geliyoruz, sonrasında da yimeğe gidelim artıkın.

jasmingreentea said...

Vaay! Çok iyi etmişsiniz. Çıktıktan 20 dk sonra çocuklardan bahsetmeye başlamayın ama:)))

yasemin said...

polente, ailecek derken ömer hariçtir umarım :p bu hafta bir çocuklu buluşma daha yaparız kannatindeyim. diğeri için zaman bakmamız gerek, ananeler tur dönüşü 2 gün burda, sorna baryam vs. konuşuruz.

jasmingreentea asla bahsetmeyiz, öyle bir huyumuz yok! benim sorunum bırakana kadar. sonrasında aklıma bile gelmez. bu organizasyonlar benim gözümde öyle büyüyordu ki aman kalsın ben bakarım diyordum. yardımcı olacak birini aramak, güvenmek ve başlamak vs. benim için imkansıza yakındı ama bu teyze arkadaşlarımızın çok eski yardımcısı, evi bize çok yakın vs. allah acıdı bence halimize :p

daha önce cem arkadaşlarında kaldı, arkadaşlarının bakıcılarıyla onların evinde de kaldı, hiç unutamıyorum bir kere 5-6 gün ananesinde kaldı başka şehirde :) vs. telefonla bile arayıp zor sorarım böyle zamanlarda.

yasemin said...

hatta aslında arkadaşlarımız da acıyordu bize. onlar da konsere gidiyorlar ama kendi çocukları için başka birini ayarladılar. sırf suna teyze bize gelsin diye; arkadaşlık budur :)

jasmingreentea said...

Evet süper olmuş, öte yandan sen benim idolümdün, böyle bir anne var derdim, yıktın kalemi!

yasemin said...

nereye kadar :p

aslında pek idealize edilecek bir yanı yok. hele de son 1 senede onur'un işleri nedeniyle her şeyle tek başıma ilgilenirken bütün devreleri yaktığım düşünülürse :) her şeyle derken gerçekten her şey, servis bile yok, ben getirip götürdüm okula.

diğer yandan hayatımızda çok değişen bir şey olmayacak. bu pazardan itibaren becerebilirsem haftada 1-2 gece gelsin de biz çıkalım isteyeceğim. pazar konserden sadece 2 saat önce gelmesini istedim. rüya hangi ara alışacak da çıkacağız bakalım, neyse ki rahat bir tip, olmadı, cem'e güveniyorum orda da. amaaan zor işler ya :)

özden said...

çocuklar analarının bu tarihi olayı kaçırmadığına bence çok sevinsinler. "roger o konserde geziye öyle bir selam çaktı ki.."diye başlayan hikayelerini dinlerler. çok iyi olmuş, süper olmuş,yanan devreler tez zamanda düzelir artık, hatta bir on yaş gençleşebilirsin bile :)

yasemin said...

Ah evet dünya gözüyle görülmesi gereken bir olaydı. Muhteşemdi, ne desem eksik kalacak. Cem de gelseydi, teklifimizi geri çevirmişti sonra pişman oldu ama. Rüya da yarım saat içinde bize gidin hadi dedi çok iyi anlaştı teyzeyle bizi gönderdi derhal üstelik Cem arkadaşındaydı yoktu evde.