Saturday, December 7, 2013

haftanın sinema önerileri

bugün hava çok soğuk, evdekiler nezle grip arasında gidip geliyorlar. odalarını topladım, çorbalarını pişirdim. bir ara evden kaçıp sinemaya gitmeyi bence hak ettim. bu hafta vizyona giren filmlerden üçü benim gidebileceğim filmler. bazen tek film bulamazsınız gidecek, bu hafta tam üç film var görülmeyi bekleyen. üçü de festivallerden duyduğumuz filmler. 

filmler hakkında fazla bir şey söylemeden hangileri olduğuna bakalım:


ne zamandır beklediğim yozgat blues nihayet vizyonda. başrolde ercan kesal var. işleri hal yoluna koyabilirsem önce buna gideceğim. yürüyerek gidebileceğim sinemada gösterildiği için ayrıca mutluyum. film hem başka sinema sinemalarında hem de vizyon filmleri gösteren sinemalarda. istanbul, ankara ve izmir ile aynı anda eskişehir ve konya'da da vizyonda.


yozgat blues sonrası ev durumları el verirse ve ikinci filmi izlemek için uygun halet-i ruhiyede olursam, bu filme de giderim. yozgat blues'dan çıkınca yürüyerek gidebileceğim kadar yakın başka bir sinemada oynuyor. bu filmi yakın tarihte duymuştum, filmekimi'nden olmalı.


ünlü yazar william saroyan'ın (1908-1981) memleketi bitlis'e yaptığı yolculuğa dair bir film. saroyan ermeni asıllı amerikalı yazar, ailesi bitlis'ten amerika'ya göç etmiş. lusin dink'in filmi başka sinema kapsamındaki sinemalarda, bana en yakını beyoğlu'nda.

21 comments:

Meral said...

Bir zamanlar " cemuyurken" vardı, hala varmı diyerek bakıp yarım saat kaldım. Ses vermek istedim....

Meral ( eski çikolataçikolata)

yasemin said...

merhaba meral, uğradığına sevindim.
sevgiler

serpil said...

Yasemin merhaba,
Meral'i burada görünce sevindim.
Meralcim niye yazmıyorsun, harika bir blogun vardı, çok özledim.

İkinize de sevgilerimi yolluyorum.

yasemin said...

merhaba serpil,

ben de okurdum meral'i ama sanırım arşivi bile kaldırmış şimdi.

özden said...

eskişehir bilgisi için teşekkürler :) ercan kesal için gitmek istiyorum bu filme.

yasemin said...

özden, yazarken aklımda sen vardın, eskişehir'de de girdiğini görünce çok sevindim. bu arada ben dün gittim, çok beğendim. ain't them bodies saints'e de gittim sonra ama onun için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, ona gitmeseymişim de olurmuş.

Unknown said...

başkasinema'nın eskişehir'de de başlamasına çok seviniyorum:) hadi gel köyümüze geri dönelim halleri bile geliyor bazı bazı üzerime...

özden said...

aaaa ben başka sinemayı biliyorum ama eskişehir'e geldiğini bilmiyordum. daha çok yakın zamanda mail atıp sordum buraya da gelecek misiniz diye, düşünüyoruz demişlerdi. bu kadar çabuk beklemiyordum. çok sevindim, baya çok sevindim :) ama sanırım filmler bir hafta ancak oynar. hemen gitmem lazım yozgat blues'a.

özden said...

programı da buldum. define bulmuş gibi sevindim :)

yasemin said...

füsun, ben de bilmiyordum başka sinema'nın eskişehir'e geldiğini.

özden, ne olur ne olmaz, sen hemen git ama bir haftadan uzun oynayacağını tahmin ediyorum çünkü filmler dönüşümlü olarak oldukça uzun süre kalıyorlar burada.

özden said...

evet evet. öyleymiş, dönüşümlü olarak birden fazla film var. mavi en sıcak renktir de var mesela. merak ediyordum. ona da giderim,heyooo :)

özden said...

bu arada füsun sağlam'a da teşekkürler :)

yasemin said...

kendisi eskişehirli olup üniversiteden arkadaşımdır :)

Anonymous said...

cumartesi gecesi yozgat blues ve saroyan land arasında kalıp a song for marion (unfinished song)'a gittik arkadaşımla. diğer ikisine de gitmek istiyorum bu hafta. gerçi yarım kalmış şarkıyı izlediğime pişman değilim, yalnız regl öncesine denk gelince çıktığım da epey kurbağaya benzemiştim.
pelin

yasemin said...

pelin, o filme ben de gitmek istiyorum. umarım bu hafta kaçabilirim. ben de yozgat blues'un birinci saniyesinde ağlamaya başladım. yavuz karakterinin göründüğü ve şarkının çalmaya başladığı an. ercan kesal yine o kadar iyi ki.

Anonymous said...

şimdi daha da çok istedim gitmeyi, hazır bu dönem de bitmemişken :)
pelin

Anonymous said...

http://www.radikal.com.tr/hayat/oyunculuk_da_yonetmenlige_giden_yolda_bir_durak-1152057
Pelin

yasemin said...

teşekkürler pelin, bana linkler yollamaya devam et :) bu röportajı okumuştum ama şimdi yozgat blues sonrası yeniden okudum, iyi oldu.

Anonymous said...

ne demek, ben de film öncesi 2. kez okumuş oldum buraya yapıştırmak için arayıp bulunca :)

Anonymous said...

ve ben de izledim dün gece :) pek sevdim :)
pelin

Anonymous said...

ve bir yorum :
http://www.radikal.com.tr/yazarlar/fatih_ozguven/yozgat_cool-1165765

pelin