Monday, January 27, 2014

Dizi Önerisi :: Masters of Sex


Son 20 yıla baktığımızda izlediğim dizi sayısı 7.
Son 7 yılda 2. Bir önceki dizi Lost'tu (4. sezonun ilk bölümlerine kadar) ve en sonuncusu da Masters of Sex. Dün gece 1. sezonu bitirdik, iyi dizi. Devamını bekliyoruz.

İzlediğim diziler
Kara Melek
İkinci Bahar
Ally Mc Beal
Aliye
Bıçak Sırtı
Lost
Masters of Sex

İzlemeyeceğimi bildiği için ilk tavsiyesinin ardından her görüşmemizde ve telefon konuşmamızda "izlediniz mi?" diye sorarak
"çok ısrar ediyor, bir bakalım" dedirten arkadaşımıza teşekkür eder, ilginç tavsiyelerinin devamını dileriz.



27 comments:

elif said...

dizi tavsiyesi istiyosan, ki istemiyosun biliyorum ama gene de soylicem, Orange is the New Black izle. o da simdilik sadece tek sezon. sevecegini dusunuyorum. baya emin gibiyim hatta.

yasemin said...

istiyorum ya niye istemeyim :) ilker gibi ısrar edeceksin, zorlayacaksın, izle izle, kesin sen seversin vs. diyeceksin, hemen izlerim.

bakacagim buna da. simdi masters'ı sevince diziye heveslendim on the top of the lake diye bir dizi aldik jane campion'unmuş, onu biliyo musun?

Leylak Dalı said...

Bu diziyi ben de çok sevdim hatta sezon bitti Doktoru ve sekreteri özledim bile :) Bundan önce de Downton Abbey izledim 4 sezon. Eskiden TRT'de yayınlanan Yukarıdakiler Aşağıdakiler benzeri bir dizi, ben sevdim, özellikle ilk 2 sezon çok iyiydi, İngiliz aristokrasisi falan eğlenceli, hele büyükanne evlere şenlik. Bir deneyin isterseniz...

Selen said...

Yasemin lütfen ama lütfen Game of Thrones 'u izleyin. Yemin ederim pişman olmayacaksın, öyle her gün arayıp izledin mi diyemem ama bak çok ısrarla ve şiddetle tavsiye ediyorum. Onu beğenirseniz başka birşeyler daha tavsiye edebilirim ama şimdilik nolur şu diziyi izleyin yav. (Dizi listeni görüp senin adına üzülen bi dost)

yasemin said...

Leylak Dalı, teşekkür ederim bakacağım... tam size göre bir dizi diye bizim dvdci de tavsiye etmişti önerdiğiniz diziyi.

Selen beni güldürdün, Onur izledi bu diziyi ve çok da sever ama o izlerken ben hep başka işlerle uğraştım. Dizi listem nasıl ama :p

Selen said...

Sorma, Özellikle Aliye, Bıçak sırtı ve Kara Melek beni benden aldı... :) O yüzden bi el atayım dedim. :D

yasemin said...

o diziler sırf sanem çelik için ve nejat işler için izlenmişlerdi :)

defneyleyasamak said...

2 gecede toplam 12 bölüm izledim sabahlara kadar. Zombi gibi gezdim. Çok beğendim ben Yasemin...

yasemin said...

Tuğba merhaba :) çok iyi izlemişsin. Biz sadece bir defa iki bölüm üstüste izleyebildik, geri kalanları hep teker teker izledik. Bitmesine üzüldüm, şimdi 2. sezona dek yeni aldığımız On The Top Of the Lake'e başlayacağız bakalım o nasıl...

şadan said...

yasemin,
kate winsletli mildred pierce'i izlemiştin değil mi? hatta biz senden alıp izlemiştik diye hatırlıyorum. hoşuma gitmişti.
neyse yabancı dizi önerilerine ben de açığım. yerli diziler hep aynı, bayık, yine de ben her sezon bir tanesine takılırım. sen eskilerde, taaa bıçak sırtında kalmışsın.

canan said...

geçen sezon trt de yayınlanan Şubat dizisi son bölüm hariç harikaydı. böyle bir Türk yapım olamaz dedirtecek kadar.

yasemin said...

şadan, ben onu izlemedim ya. acaba hala bende mi? bi bakar mısınız sizde mi, ben de bakayım bende mi? bu sıralar dizi izleyesim var. bıçak sırtı da nejat işler uğruna takıldığımız bir diziydi, pek iş yoktu aslında.

canan, onu duymamıştım. ben behzat ç.'ye hiç bakmadım aslında ona başlasam epey idare eder beni. önce kitapları okusam diyorum. evet, öyle yapayım.

polente said...

Behzatcım Ç. züperdi, hem Nejat orda da var. Breaking Bad diye bir diziyi çok aşırı övüyorlar, ona da bakılabilir belki. Ben şimdi Mubi'den Sherlock'ları izleyeceğim film diye baktım, dizi çıktılar, el mecbur dizi izlemiş olacağım böylece.

Bir de tabii Mad Men'leri çok severek izledim ama mesleki deformasyon olarak sayılabiir bu. Gene de bunca yıl sonra bile beni en mutlu eden dizi Friends, adeta hepsi benim de arkadaşım gibi oldular. Hala Tansu'yla ara ara açıp bir kaç bölüm izliyoruz.

yasemin said...

eda, mad men'i de bir arkadaşın tavsiyesi üzerine alıp bi kenara koymuştum, duruyor, iyi hatırlattın. o arkadaş bir de house önermişti, ilk sezon var, öyle duruyor. dediğine göre ben house'a benziyormuşum, o yüzden izlemeliymişim. iyi ya, evde 2 dizi daha olduğunu hatırladım böylece.

Anonymous said...

Kesinlikle Breaking Bad diyorum ve mutlaka oneriyorum.

polente said...

House'a mı benzetti seni, çok şaşkınım şu an. Ama dr House gayet yakışıklı bi insan sırf onun hatrına bir kaç bölüm izlemiştim, denenebilir.

polente said...

House'a mı benzetti seni, çok şaşkınım şu an. Ama dr House gayet yakışıklı bi insan sırf onun hatrına bir kaç bölüm izlemiştim, denenebilir.

yasemin said...

breaking bad. ok bakacağım.

ne oldu, benzemiyor muyum :p merakta kaldım ya, kim bu house :)

Anonymous said...

Popüler kültür mantarı Sesil'den

The Good Wife : avukatlık dizisi, heyecan hiç bitmiyor....
Downton Abbey:yukarıda anlatıldığı gibi.... keşke herkesi öldürmeseler
Fraser :tek kelime ile mükemmel
Borgen:digitürkte oynuyor .danimarka başbakanı olan temiz siyaset yapan , sonra da muhalefete geçen Birgitte'nin politik hayatı.....mükemmel ötesi....

benden bu kadar
sevgiler
Sesil

ps:senin tavisyenle Murakami imkansızın şarkısı nı okuyorum....

yasemin said...

Sesil selam,

The Good Wife'ı dvdcide birisi alırken görüp not etmiştim, alabilirim bu durumda.

Bizde digitürk yok ama Borgen'i merak ettim internette bulabilirim belki.

Öneriler için çok teşekkürler.

defne said...

valla aliye beni de benden aldı. orda nejat işleri hiç unutmam, doodenum doodenum diyişi hep kulağımdadır. house inandırıcı, gerçekten dr zannediyor insan en azından..

elif said...

on top of the lake'i hic duymadim, izle bak, begenirsen bulmaya calisayim. biz daha cok gundemdeki dizilere takiliyoruz. downton abbey ben de cok severim. mad men ve breaking bad izlemedim ama, ve sanirim butun dunyada bu ikisinden birini izlememis olan bikac kisi arasindayiz.
benim diger vazgecilmezlerim:
shameless (us version)
boardwalk empire
game of thrones

bunun disinda yillardir grey's anatomy izledigim icin ailemin bi parcasi gibi hissediyorum oradaki tipleri ama tam bi soap yani, bitmiyo (cok sukur). bitenlerden weeds var, ilk 3 sezonunu hastasi olarak izledigim ve afeti devran mary louise parker hatrina devam ettigim. cok eglencelidir, tavsiye ederim. bi de gene bitenlerden, bence tum zamanlarin en iyi dizisi the wire.

yasemin said...

defne, aliye'nin hastasıydım ben. gerçi sonra nejat işler'in "ben artık seven adam oynamaktan sıkıldım, o rolleri artık oynamayacağım" dediğini duydum bir programda, güldüm. seven adam :D ben sanem çelik'i de kara melek'ten beri çok sevdiğim için ikisi hatırına izledim. şimdi yazarken o bayık fon müziği kulağımda. söylemesi ayıp dizi müziklerinin cdsini bile almıştım hatıra niyetine ama taşınırken attım mı ne yaptım, yazık olmuş attıysam yıllar geçtikçe kıymete binecekti :p

elif, on the top of değilmiş yav, top of the lakemiş. başladık, iki bölüm izledik. iyi bence. jane campion yönetmen ve oyuncular arasında holly hunter mevcut. bi fragmanına bak. ya epey bi dizi oldu. bu bitince seçip deva ederim ama artık hiç film izleyemez olduk geceleri. neyse bu da böyle bir dönem :p

özden said...

scrubs,mad men, the sopranos, the newsroom ilk aklıma gelenler. ben dizi seyretmeye bayılırım.

yasemin said...

özden sen geçtin aklımdan sonra eve geldim, bi baktım burdasın. çok seviyorum böyle tesadüfleri :)

özden said...

ne güzel :)
bu arada masters of sex'i bitirdim. 2. sezonu beklemek sıkıcı ama. güzel bir günü tarif et deseler, tariflerimden biri şöyle bir şey olur: sabahtan başlamışım diziye arka arkaya, gece yarısına kadar...bu arada gelsin patlamış mısırlar, gitsin peynir-ekmek sandviçler, bademler, kajular, fıstıklar,...ohhh...

yasemin said...

özden, çok güzel olurdu. bana böyle bir haftasonu lazım. biz top of the lake'i izliyoruz. tavsiye edebilirim, baya iyi gidiyor.