Thursday, July 22, 2010

matilda



roald dahl'ın matilda'sı harika, harika bir çocuk kitabı. keşke 9 yaşımdayken okumuş olsaydım. ahh oradaki bazı sahnelerin nasıl birebir benim de başımdan geçmiş olduğunu duysanız şaşardınız ama yine de dünyada benden başka bir çocuğun da benzer şeyleri yaşamış olduğunu bilmek içimi ısıtıyor; o çocuk bir roman kahramanı bile olsa.


matilda

6 comments:

Kağıttan Gemiler said...

İnşallah seninde Matilda gibi bir kızın olur.
Ama sen sakın matilda' nın annesi gibi olma.
Selamlar

yasemin said...

:)

yaban said...

en azindan cocuk kitaplarini hala okuyabiliyorsun sen sanslisin,, kardesimle aramda 10 yas vardi, ona aldigim kitaplari kendime aliyor gibiydim, once ben okurdum,, ne yazik ki buyudu, artik cocuk kitabi okuyamiyorum maalesef,,

yasemin said...

yaban, ben de bunu kendi kendime okudum geçen kış. cem belki şimdi dinler ama oldukça uzun olduğu için 7-8 ay önce sıkılabilirdi. ben ileri yaş kitaplarını da alıp stokluyorum ilerde baskısını bulamazsam diye. gerçi can yayınları'nda benim çocukluğumun kitapları bile bulunuyor, onlar basıyorlar. zaten artık cem'e kitap almayı durdurdum sayılır, eylül'de başlayacağı okulun geniş bir kitaplığı var artık o da ordan okur ben de ordan okurum. nihayet bi kütüphane bulduk galiba biz de buralarda!

selen catili said...

Ayni yazarin ingilizcesi BFG (big friendly giant) kitabi da var, turkcesi var mi bilmiyorum ama siddetle tavsiye ederim.

yasemin said...

selen merhaba, bloguna baktım senin oğlun da cem'miş, minik cem :)

bir de sen benim üniversiteden bir arkadaşımın kardeşi olabilir misin acaba, sibel'in??