Saturday, September 22, 2012

BİR+BİR :: şule gürbüz

BİR+BİR her sayısını büyük bir hevesle beklediğim ve roll'dan sonra aksatmadan aldığım tek dergi. bir de express'i alıyorum ama her sayısını değil çünkü bugünlerde iki dergiyi birden hakkını vererek okumam zor.

BİR+BİR'in son sayısında tekrar tekrar okuma isteği veren ve tefrika şeklinde devam edeceği açıklanmış olan bir söyleşi var, şule gürbüz ile yapılmış. şule gürbüz'ün adını ilk olarak 1993'te kitap fuarından aldığım kambur kitabıyla duymuştum. o tarihte yaşı yaşıma bu kadar yakın olan birinin iletişim'den kitabının çıkmış olmasını şaşkınlıkla karşılamıştım. kitabı da o merakla alıp okumuştum. üstünden yıllar geçti, bir ara şule gürbüz'ün dolmabahçe sarayı'nda saat tamiri üzerine çalıştığı yolunda bir şeyler duydum ya da okudum, imrendim. onu kitabını aldığım günlerden bu yana bir şekilde hep merak ettim. derken ilk kitabından neredeyse 20 yıl sonra geçenlerde, iletişim'den zamanın farkında adındaki yeni kitabı çıktı. kitapla birlikte farklı yerlerde birkaç söyleşisi yayımlandı.

BİR+BİR'i bu diyarda pek sık rastlamadığımız iyi bir derginin takipçisi olmak için büyük kitapçılarda ve kimi gazete bayiilerinde hala bulunabiliyorken hemen alın. şule gürbüz'ü de, henüz okumadıysanız önce bu röportajla sonra kitaplarıyla keşfetmeye başlayın. unutmadan, kapaktaki fotoğraf ona ait.

*




9 comments:

serpil said...

Ben de yeni keşfettim bu dergiyi (neolitikhanim.wordpress.com sayesinde) ve çok beğendim. Dergiyi çok aradım, D&R mağazalarında sordum önce adını bile duymamışlardı, İnkîlap kitabevinde tesadüfen bulunca çok sevindim. Siz nereden alıyorsunuz, merak ettim.
Şule Gürbüz'ün Zamanın Farkında'yı aldım, henüz okumadım.
Bloglarda bilgi paylaşımı gerçekten de çok faydalı oluyor, teşekkürler, sevgiler, Rüya ve Cem'i de benim için öpün :)

polente said...

Yasemin,

Şule Gürbüz röportajlı Bir+Bir sayısı bitmiş maalesef. Artık önümüzdeki maçlara bakiciiz

yasemin said...

polente, nerde bitmiş :p ben daha dün aldım arkadaşıma pandora'dan, görüyorum sağda solda, yerleri yazarım. Gergedan'a bak, Caddebostan. Eski sayıları da oluyor orda.

yasemin said...

serpil, ben genellikle akmerkez remzi'de, beyoğlu'nda pandora veya robinson crusoe'da, kanyon d&r'da, caddebostan gergedan'da görüp alıyorum ama gazete bayiilerinde de oluyor, hepsinde değilse de mesela levent meydandakinde oluyor, bayiilerden ısrarla sormak lazım :)

serpil said...

Teşekkürler, artık kesin bulurum :)

polente said...

Gergedan çok iyi fikir, ben de salak gibi taa Remzi'ye gitmiştim. Yarın konu ile ilgileneceğim :) Cok merci

alkım doğan said...

Ben de dün aldım dergiyi. Kadıköy'deki Mefisto'dan. Çok güzel bir röportajdı, çok sevdim ben de:)

polente said...

Dergiyi aldım, röportajı okumayı da az önce bitirdim. Aynı gezegeni paylaştığımıza inanasım gelmiyor. Tamburi Cemil bey dinlemek istiyorum.
Çok teşekkürler beni böylesi şahane bir yazarla tanıştırdığın için. Şahane kelimesi ve Şule Gürbüz yanyana ne kadar sakil durdu :)

yasemin said...

bulduğuna çok sevindim eda. bulamasaydın ben verirdim zaten.