Friday, May 24, 2013

haftasonu önerileri


bu hafta vizyon için bereketli bir hafta. sanırım toplam 9 film girmiş vizyona, bunlardan 5-6 tanesi bence görülmeye değer filmler. ben bu haftasonu, büyük ihtimalle de yarın kollarımda kal'a gideceğim. festivalde bilet bulamamıştım, vizyona girmesini bekliyordum.

bugün vizyona giren filmlerin ikisini nisan ayında dvdden izledim. biri, diğer pek çok ödülle birlikte bu yılki belgesel oscar'ını da almış olan searching for sugar man, diğeri gala gösterimi festivalde yapılan françois ozon filmi evde. filmlerden birinin orijinal diğerinin türkçe adını yazdım ama neyse. evde, hiçbir filmini kaçırmadığım ozon'un en sevdiğim filmlerinden biri oldu. doğrusu iki film de bu yıl izlediklerim arasından sıyrılıp akılda kalacak filmler. sene sonunda yine bir en iyi 10 listesi yapacak olursam bu ikisini koyarım kesin. sıcaklar erkenden bastırmışken bence en iyisi bir sinemaya sığınıp bu filmleri sinemada izlemek.



görmeyi istediğim diğer film ise boris vian'ın günlerin köpüğü romanından sinemaya uyarlanan filmi. aslında yarın iki film birden yapabilsem süper olurdu. bakalım, evden kaçış saatime bağlı. kollarımda kal ile ikisini hemen görmek ve evde değil, sinemada izlemek istiyorum zira son 3 haftadır çok yoruldum, adam gibi bir programım olmadı, hiç yalnız kalamadım, sinemaya da gidemedim. iki filme gitmek hakkım, evet bu planı da burada, huzurlarınızda yaptım.



günlerin köpüğü ve kollarımda kal'a haftasonu gitmeyi becerebilirsem ve şansım yaver giderse haftaiçi bir akşam yapacağım suare kaçamağında da 0 km kafayla izleyip dinlenmek için sadece aşk'a (bu da festivalde galası yapılan filmlerden) veya vazgeçmem sen'e giderim diyecektim ki geçen haftadan kalan bertolucci'nin son filmi sen ve ben (bunu evde izleyeceğim dvdden) ile muhteşem gatsby dikkatimi çekti. ama leonardo dicaprio sebebiyle ikincisine de gitmeyi düşünmüyorum, aklımda evdeki 1974 yapımı robert redford'lı versiyonu izlemek var, onu da ne zaman izlerim bilmiyorum.


sinema için bol alternatifli bir haftasonu. hepsinin aynı haftaya yığılması ilginç. bazen de gitmek istersiniz ama gidecek tek film bulamazsınız.

7 comments:

polente said...

Günlerin/güllerin Köpüğü için Fransızca bilen birisi varsa duruma açıklık getirebilir mi aceba? Ben de merak ettim.

Listeden 3/4 film göresim var ve fekat nasıl?

yasemin said...

ben de onu merak ediyorum işte nasıl? olmadı dvd. günlerdir çıkmadım ben de. cem beni okuldan almaya gelirken çıkıyorsun ya diyor. ona kalırsa rüya'yı da ben götürüp getiriyorum, günün yarısında dışardayım. taksiliktir, markettir vs. geçenlerde konuya açıklık getirdim, onlar çıkmaktan saylanmıyor ben kendi başıma filme, beşiktaş'a, taksim'e falan gidersem ya da arkadaşlarımla çocuksuz buluşursam çıkmış sayarım kendimi.

yasemin said...

ama bu haftasonu birine gideceğim en az. o konuda kararlıyım. çocukları da götürürüm gerekirse :p fuayede takılsınlar.

turumcu said...

Birebir çevirisi "Günlerin Köpüğü" ama romanı okumadığım için ikincil anlamlarını bilemiyorum. Celeste & Jesse Forever'ı festivalde izlemiştim, pek kalıcı bir film olduğunu söyleyemem. Searching for Sugar Man'ın methini o kadar çok ve farklı kişiden duydum ki, kaçırmak istemiyorum. Ama filmin istanbulda sadece Beyoğlu sinemasında vizyona girmesi izleyicilere ceza değilse nedir. Buna da şükür mü dememiz gerekiyor...

yasemin said...

arkadaşlar, başka sitelerde günlerin köpüğü yazıyor. sinema.com yanlış yazmış. teşekkürler turumcu.

turumcu, celeste & jesse'nin sabun köpüğü bir hali olduğunu tahmin etmiştim ama haftaiçi akşamları kaçabilirsem sinemada yorgun kafaya böyle filmler izlemeyi çok seviyorum. o yüzden giderim sanırım. bu arada bunun fest.te olduğunu bilmiyordum.

özden said...

güzelliğin on par'etmez de güzelmiş. hakkında iyi şeyler okudum. onu da al listeye diyeceğim ama hepsine birden nasıl zaman bulursun onu bilemem :)

yasemin said...

özden, şimdi sinemadan geliyorum :) bu akşam beklenmedik bir şekilde çıktım. son saniyede çıkabildiğim için eve 5 dakika mesafedeki sinemaya gittim, orda da son tercihim jesse&celestine oynuyordu. sinemada doğum yapmadan önce görmeyi isteyip bir türlü göremediğim arkadaşımla da yanyana düştük. bir taşla iki kuş vurdum çünkü vakit kalmamıştı doğumdan sonra görebilecektim onu bugün görmeseydim. filme gittiğime menunum, sıkılmadan ilzedim ama şimdiden unutmaya başladım bile. sabun köpüğü. oyunculuklar da çok süper değildi.