Saturday, August 10, 2013

yanlışlıkla dünyanın öbür ucuna uçan çocuk


cem'in elinde şu an bu kitap var, sonlarına yaklaşmış. başladığından beri de "bu kitabı bence sen de okumalısın" diyor. sanırım kitaptaki çocuğun anne babasıyla bizim aramızda benzerlikler gördü ya da tam tersi. kitabı ismi ve kapak resminden dolayı seçmiş. resimler oliver jeffers.

o gün bir rüya'ya, bir de cem'e kitap almıştık. rüya'ya aldığımız kitap oliver jeffers'ın stuck'tı. cem'in seçtiği kitabın ise kapak ve iç resimleri oliver jeffers'a aitmiş, evde bunu farkedince tesadüfe şaşırdık.

bu arada cem kitabını "çok iyi gidiyor" diyerek okurken iyi kitap dergisinde gördüğüm bir ilan sayesinde, yazarın epey bir zaman önce edindiğim iki kitabının daha bulunduğunu farkettim. nuh arpasuyu evden kaçıyor adlı kitabı, oliver jeffers'a ait olduğunu bugüne kadar farketmediğim kapağını beğendiğim için alıp cem'in kitaplığına koymuştum ancak cem 2 sene boyunca kitaba hiç ilgi göstermemişti. diğeri ise çizgili pijamalı çocuk, filmi de vardı sanırım. onu mahalle muhtarlığının kitaplığından takas usulü almıştım. cem onu da henüz okumamıştı. bugüne dek hiç ilgi görmeyen bu iki kitap şimdi yakın zamanda okunacaklar sırasına girdikleri için mutluyum.

bu kitabı, cem'in tatil boyunca okudukları arasında en beğendiklerinden biri olduğu için tatil günlerinde okusunlar diye yaşıtlarına (9-10-11 yaş) önermek isteriz.

Normallik takıntısı olan bir anne baba ve uçabilen bir çocuk... 
O zaman John Boyne anlatsın nedir bu normal?
*
iyi kitap
*

*
stuck - oliver jeffers

4 comments:

Öykü said...

İngilizce kitapları İngilizce mi okuyorsun Rüya'ya Yasemin?İlk okuyuşta çok saçma bir soru gibi geliyor kulağa farkındayım ama belki Türkçe'ye çevirip okuyorsundur ne bileyim. :) Aksanım yeterli olmadığından İngilizce okumaya cesaret edemiyorum da ben...

yasemin said...

evet öykü, ingilizce kitapları türkçe'ye çevirerek okuyorum :) resimlerle anlatıyorum.

türkçe kitaplarda da resimlerden anlattığım oluyor. bir sayfaya 4 cümle falan denk geliyorsa türkçe kitapları da dinleyemeyebiliyor, o yüzden bazılarını okuyorum, bazılarını anlatıyorum.

yasemin said...

öykü, cem tam rüya'nın şimdiki yaşındayken bloga o.jeffers'tan bahseden bir post eklemişim. orda kitaplar nasıl okuduğumdan kısaca bahsetmişim, linki:

http://cemuyurken.blogspot.com/2007/05/oliver-jeffers.html

özden said...

stuck mükemmel bir kitap. oliver'in the great paper caper adlı kitabını da öneririm. ben bu adamı çok seviyorum. sayende tanışmıştım, varol :)