Thursday, October 24, 2013

esrarengiz komşu

Böyle komşuyu kim istemez! Ödüllü gazeteci Silke Lambeck'ten çocuklar için unutulmaz iki kitap! 

bu kitabı bundan iki sene evvel kapağını ve arka kapak yazısını beğenerek aldım ama kitap o zamandan bayram tatiline kadar kitaplıkta okunmayı bekledi. doğrusu cem'in okunacaklar listesine girebilmesi için arada sırada gidip gelip hatırlatmalar yapmama rağmen (bu tür girişimlerimin bugüne kadar cem'in kararlarında pek bir etkisi olduğunu görmedim gerçi) epey uzun bir süre geçti.

cem sonunda bu kitabı okuyacağını duyurduğunda sevinçle karışık bir heyecan duydum, acaba kitabı beğenecek miydi? bu, benim onun için seçtiğim kitapların itibarı açısından önemli bir andı. eğer kitabı beğenirse, onun için seçtiğim/seçeceğim diğer kitapların okunma şansı da yükselebilirdi ve zamanında okuyup çok sevdiğim kitapları cem'in okumasını çok istediğimden bu benim için de önemli bir andı.

cem kitapla odasına kapandıktan epey bir süre sonra çıkıp yanıma geldiğinde büyük bir merakla kitabı nasıl bulduğunu sordum. "çok güzel" cevabını alınca sevindim ve kitabın devamının da olduğunu, isterse bunu bitirdikten sonra onu da alabileceğimizi söyledim. cem şimdi ikinci kitabı bitirmek üzere olduğuna göre 8-11 yaş aralığındaki çocuklara esrarengiz komşu kitaplarını gönül rahatlığıyla önerebiliriz.

Gri Banliyö'de neler oluyor? Dondurmacı nereye kayboldu? Esrarengiz Komşu'nun ikinci kitabı daha da heyecanlı!
   TIK

*

dün cem'in başucuna aziz nesin'in şimdiki çocuklar harika kitabını koydum. umarım elindekini bitirince ona başlar. ben ilk olarak cem'den bir veya iki yaş büyükken okumuştum bu kitabı. birkaç sene önce de ikinci kez okudum. iki seferde de okurken aynı yerlerde gözlerimden yaşlar geldi. okumadıysanız mutlaka okuyun, daha da güzeli çocuklarınızla birlikte okuyun ve ağlanacak hallerimize birlikte gülün.

*
2 gün sonra
cem esrarengiz komşu dönüyor'u bitirdi ve şimdiki çocuklar harika'ya başlamadı. onun yerine, o yanımda yokken seçmiş olduğum ve okunmayı bekleyen başka bir kitaba başladı: dünya şampiyonu! kapak resminden tanıdıysanız çizimler çıtır çıtır felsefe'den jacques azam'a ait. cem bu kitabı da öyle çok sevdi ki biraz daha okuyacağım diye diye yine gecikerek uyudu. en azından şunun için sevinebilirim artık: cem onun için seçtiğim kitaplara eskisinden daha çok ilgi göstermeye başladı.


*

5 comments:

şadan said...

esrarengiz komşuyu geçen yıl almıştım aras'a ama yarım kaldı diye hatırlıyorum. cem'in sevmesi ne güzel, ben de sevmiştim alırken:)
yalnız, şu dünya şampiyonuna sizdeyken bir bakayım, hoşuna gidebilir.
dün söylemeyi unuttum yeni idefix siparişimde bir dolap kitapta son dönem çıkanlardan seçtiklerim var,yakında gelir. listeyi gönderirim.

yasemin said...

şadan, dünya şampiyonunu 28/29 ekim buluşmamızı gerçekleştirebilirsek getiririm ya da ilk buluşma ne zaman olursa.

idefix listeni hemen yolla lütfen! bundan öncekini de konuşamamıştık zaten, son ikisini yollayabilirsin :)

acaba sabah fırat kaçta kalktı?

şadan said...

uzun hikaye...mail attım.

Anonymous said...

Merhaba,
Benim kızımda bu kitabı severek okumuştu. Siz hatırlatmış oldunuz ben de ikincisi alacaktım. Kızım ayrıca şu kitapları da çok çok sevdi, bir günde bitirdi:
-Louis Brille
-Mumya olmak istemiyorum
-Boyacının Penguenleri
kolay gelsin
Ayşe

yasemin said...

ayşe, kitap isimleri için çok teşekkürler. kızın okudukça sevdiği kitapları bana yazarsan çok sevinirim, cem ile benzeşiyor gibi tercihleri.

zamanda gezinen üç kafadar serisi cem'in de ilgi alanındaydı. mumyayı henüz okumamış olabilir ama serinin tamamı var ve bazılarını okudu.

boyacının penguenleri'ni arada öneriyorum ama almak istemiyor nedense. filmini izlemiş ve beğenmiştik birkaç yıl evvel. izlemediyseniz ben de filmini önereyim.

diğer kitap bu mu acaba?
http://www.idefix.com/kitap/louis-braille-gormezlerin-kitap-okumasini-saglayan-cocuk-margaret-davidson/tanim.asp?sid=GLGBIQXT9B1BGPNDVNDM

aynı isimde başka bir kitap daha vardı diye hatırlıyorum, başka yayınevinden. tüyap listemize eklemek için soruyorum.

sevgiler