Thursday, January 16, 2014

Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı | The Secret Life of Walter Mitty (2013)



Gittiğimden beri aklımda neredeyse vizyondan kalkacak, sinemada görmenizi önereceğim bir film : Walter Mitty'nin Gizli Yaşamı.

Filmin vizyona girdiği haftasonu çocuklara üstbaş, ayakkabı almaya çabalarken her haftasonu oğluyla birlikte görüştüğümüz arkadaşımız aradı, yakınlarda bir yerdelermiş, "babalar oğullar sinema gecesine ne dersiniz?" diye sordu. Hemen bulunduğumuz yerde oynayan filmlere baktık. Onur Walter Mitty'nin çocuklar için de (biri 10, diğeri 11 yaşında) uygun bir flm olacağını söyleyince biletlerini bu filme aldılar. Film çıkışı herkes seçimden memnundu. Onur filmi beğenmişti, benim de mutlaka görmem gerektiğini söylüyordu.

O önermese gitmeyi düşünmeyeceğim bu filme hafta içi gitmeye karar verdim ve gittim. Birincisi, bu film mümkünse sinemada izlenmesi gereken bir film, ikincisi bence 9-10 yaş ve üzeri çocuklarınızla birlikte giderseniz pişman olmazsınız. Yalnız bir filme gitmeden evvel çocuklara internetten filmin fragmanını izletmenizi öneririm, sonra "beni bu filme neden getirdin?" demesinler; her ihtimale karşı. Cem artık animasyonlar yerine yaşına uygun diğer uzun metrajları tercih ediyor. Gidip beğendiği filmler arasında Hobbit (1&2), Life of Pi, Superman var, bu filmlere hep babasıyla birlikte gittikleri için diğerlerini hatırlayamadım, sorup eklerim sonra. 4. sınıfa geçtiğinden beri böyle oysa ben Rüya biraz daha büyüdüğünden onu sinemaya Cem götürür diye hayal ediyordum, bakalım belki yine de yapar.

Ben Stiller'in yönetip başrolde oynadığı filmin ofis/plaza sahnelerindekilere yakın olaylar bir zamanların insan kaynakları çalışanı olarak benim de başımdan geçmişti. Filmde Life dergisi online hale dönüşürken yaşanan yeniden yapılanmayı ve yeni patronlar eşliğinde işten çıkarmaları görüyoruz. Benim de Mitty'e benzeyen bir arkadaşım vardı, aynı bölümdeydik. Onun gibisine epey nadir rastlanır, çalışırken yanımda o olmasaydı ortam iyice çekilmez olurdu, eminim. İş hayatıyla ilgili hatırladığım pek çok karenin içinde o da var. Şimdi Amerika'da olduğu için hiç göremiyorum kendisini. Sakallı patron ve şürekasına ise Mitty'nin aksine plazalarda sık sık rastlarsınız, o kadar çok olmalarına hiç gerek olmadığı halde. Her neyse konu ofis tipleri değil tabii, filmi düşünürken zamanda yolculuk yaptım. Sonuçta, film bir iyi hisset filmi. Müzikleriyle ve oyunculuklarıyla, Ben Stiller'in sayesinde bu janrın düzgünlerinden biri olmuş.

*
filmin iyi bir sitesi var:

2 comments:

Anonymous said...

büyük olasılıkla TRT'de, Danny Kaye'in oynadığı ilk çevrimini izlemiş ve bayılmıştım. bunu da izlemek lazım
Çenebaz

yasemin said...

ben de o versiyonunu görmek isterim..