günışığı kitaplığı'nın çıtır çıtır felsefe dizisi harika. dizinin her ay bir kitabı yayımlanıyor. ilk ikisini okuyup sakladım. bugün 3.sünü de gördüm. kitaplar sorbonne üniversitesi felsefe bölümü profesörü michel puech’ün danışmanlığında, brigitte labbé (tüyap'a da geldi) tarafından yazılmış. yazılara jacques azam'ın renkli ve eğlenceli çizimleri eşlik ediyor.
hem küçüklere hem büyüklere, çıtır çıtır felsefe.
Yaşamı ve dünyanın işleyişini anlamaya çalışan çocuklara, temel kavramları doğru sorular sorarak düşündüren “Çıtır Çıtır Felsefe” dizisi, iyi-kötü, güzel-çirkin, adalet-haksızlık, savaş-barış gibi öncelikli ve güncel kavramları gerçek yaşamdan pek çok renkli örnekle ele alıyor.Doğru ve etkili düşünmenin yollarını, yaşamın içinden küçük örneklerle tartışmaya özendiren dizi sayesinde, çocuklar, öğretmenler ve anne babalar, her kitapta farklı bir kavram üzerinde birlikte düşünme ve konuşma olanağı bulabilecekler. Hem çocuklar hem büyükler için benzersiz bir kaynak niteliğindeki kitaplar, özellikle 4, 5 ve 6. sınıflar için ideal. - yasemin'in notu: daha küçükler için de uygun olabilir.
“Çıtır Çıtır Felsefe” dizisinin ilk kitabı! İyi nedir? Kötü nedir? Kötü bir şeyi, kötü olduğunu bal gibi bilsek de yapabilir miyiz? Ya da biri için iyi olan, diğer herkes için iyi midir? Peki, kafede bulduğumuz bir parayı cebimize atmak mı iyidir; kafenin sahibine vermek mi, yoksa ortaya çıkıp, “Kim para kaybetti?” diye bağırmak mı?
serinin diğer kitapları burda.
No comments:
Post a Comment