Thursday, February 1, 2007

arşivden :: galata kulesi'nin martısı

31/01/2007

bugünlerde minare, şato, kule tipi yapılara çok meraklı cem. bu yüzden pazar günü elimizden düşürmediğimiz zeynep kitabını alıp galata kulesi'ne gittik. cem'in kuleyi uzaktan gördüğü o ilk anı görmeliydiniz. böyle bir sevince az rastlanır.

kuleye yaklaşırken kitabı çıkardık, bininci kez okurken resimleri gerçekleriyle karşılaştırdık. yazar julia townsend çevreyi, sokak lambalarını, balkonun parmaklıklarını yani her şeyi aslına uygun olarak resmetmiş. çizimler çok güzel, renkler harika. cem öyküyü çok seviyor, okumamı en çok istediği birkaç kitaptan biri bu. kulenin tepesindeyken bile kitabı baştan sona okuttu, hay oralara çıkarmaz olaymışız. neyse zeynep, fikret ve arkadaşlarının kulenin çevresinde uçtuklarını, çevredeki binaların çatılarında dinlendiklerini gördük. kule'nin dibinde çocukları futbol oynarken de gördük. cem'in uyumadan önce hayalini kurduğu yerler artık gözlerinin önünde canlanıyordur herhalde.

bir sonraki durağımız kız kulesi. buna karar vermişken iki gün önce kız kulesiyle ilgili efsaneleri anlatan resimli bir çocuk kitabına rastladım.


7 comments:

celerone said...

Galata Kulesine İsviçreli bir arkadaşımı gezdirmek için çıkmış, dik yokuşlar boyunca da vıdı vıdı etmiştim. Ama bir kere çıkınca, daha önce gitmediğime pişman oldum. Öyle güzel yerler var ki. Cem şanslı.

Selamlar

Anonymous said...

cem'in heyecanini hissettim desem yeridir. ne iyi yapmissiniz. sevgiler.

Anonymous said...

Ah, Cem! ne güzel bir çocukluk seninki.

Pratik Anne said...

Cok guzel kitaplar seciyorsunuz. Ben de sizi takip edip listeliyorum. Annemlerin gelmesine yakin hepsini internetten alacagim. Tesekkurler.

Anonymous said...

Cem, sizin gibi bir annesi oldugu icin cok sansli.

Sevgiler
Zeynep

Anonymous said...

Yasemin, Merhaba,
Ne kadar guzel bir kitap bu... Daha once bahsettigin kitaplara da bayildim. Eger yine sevdigin cocuk kitaplari olursa nolur bahset, ben yurtdisinda yasayan bir anneyim ve kizima hic guzel Turkce kitap bulamiyorum diye uzuluyordum, cok iyi fikirler verdin, cok tesekkurler, sevgiler, gunnur

k.i.s.d. said...

CEm'e kitaptan gördüü bir yeri göstermek harika bir fikir. Benim çocuğum olursa bu fikrinizden faydalanacağım, mutlaka:)

Sevgiler.