Thursday, January 11, 2007

çizgi filmse çizgi film

belleville'de randevu
bu animasyonu hamileyken sinemada izlemiştim onur'la. beraber izlediğimiz son filmlerden biri yani. geçenlerde ucuz dvdler arasında görüp aldım, evde de izleriz, belki cem de izler diye. çizgi film dünyasına girdik bir kere, doğru düzgün şeyler izlesin bari. bugün rafta görüp getirmiş ben odasını toplarken "ben bunu izliycem." diye. koyarken biraz umutsuzdum sıkılabilir diye ama sıkılmadı. henüz baştan sona izleyemez (izlemesin zaten 80 dk!), ince ayrıntıları da görüp anlayamaz ama olsun. karakterler, küçük ayrıntılar, göndermeler, hikaye, müzikler... her yaşa hitap eden müthiş bir animasyon. bulursanız kaçırmayın.

web sitesine bakın
ekşi sözlük'te

6 comments:

elif said...

super film, super muzikler.

yasemin said...

matah bi şey değil bu ama cem filmi sonuna kadar izledi. bi daha izliycem diye de tutturdu. bu kadar uzun süre izlemesine izin yok aslında. 77 dakikaydı ve arada bi 10-15 dakikası dışında hepsini izledi. ilk kez oluyor bu, 10-15 dakikalık kısa maceralara alışkın. böyle uzun metrajlara değil. bi daha diye tutturmasına da ayrıca şaşırdım. bu da böyle bir ilk oldu.

Anonymous said...

Yoo çok güzel bir film bence de. Ben yılbaşında sevgi dolu nice yıllar başlığı ile filmin, büyükannenin torununun arkasından bisikletle gittiği ve evde masa üstünde torununun bacaklarına masaj yaptığı bölümü youtube'dan bulup koyacaktım. Çok kasvetli, hüzünlü olur diye koymadım sonra.

Benim çok sevdiğim bir filmdir. Cem'in izleyebilmesine sevindim.

Anonymous said...

uzun metraja boyle super bir filmle gecmesi ne guzel! zevki var bu cocugun.

yasemin said...

endişeli peri ben de çok seviyorum filmi ve evet şadan iyi bi başlangıç oldu bence de.

çok matah değil diye filme değil cem'in o kadar süre tv karşısında oturmasına demiştim :)

Anonymous said...

yasemin farkettin mi yorumlarda saat ayarlari dogru degil .