Wednesday, February 7, 2007

5 bilinmeyenli

benimle ilgili 5 bilinmeyen:

1) iki adım var. yasemin, zeynep. evdekiler, yasemin diye seslenmeye karar verdikleri halde nüfusa kaydettirirken yasemin'i önce söylemişler. bu yüzden bana zeynep diyen çok olmuştur. ilkokulu bitirene kadar üç heceli bir ismim olduğu için kendimi mutsuz ettim. 7 harfli ve 3 heceli bir ismim olacağına 5 harfli ve çoğu arkadaşım gibi 2 heceli bir ismim olsun isterdim.

ilkokula başladığım gün öğretmenim bana birkaç kere zeynep demişti. o zamanlar sesimi çıkarıp benim adım zeynep değil yasemin demeyi bilmezdim. eve gidince ağlamıştım, ertesi gün bizimkiler öğretmene adımın yasemin olduğunu söylemek üzere okula gelmişlerdi. öğretmen çok güzel gülmüştü ve bana bir daha hiç zeynep dememişti.

üniversite için tahta bavulum elimde haydarpaşa'dan istanbul'a ayak bastığım gün, tek başımayım, tanıdığım hiç kimse yok, yeni biri olacağım vs. diye acaba bu şehirde tanıştığım herkese adımın zeynep olduğunu söylesem mi diye düşünmüştüm. o zaman bundan sonraki hayatımda hep zeynep olarak kalacaktım, yani böyle önemli bir karar gibi gelmişti bana. onur şimdi yasemin yerine zeynep diyecekti bana. her neyse vazgeçmiştim bu düşünceden çünkü artık 3 heceli ismimle barışmıştım, bir de zeynep'i seviyor olsam da, kim 18 seneden sonra yeni isme alışmakla, şaşırmadan adının zeynep olduğunu söylemekle uğraşacaktı ki?

2) kurda "neden ensen kalın?" demişler: "kendi işimi kendim görürüm de ondan." demiş.

3) şahsi sporları tercih ederim, takım oyuncusu değilim. (gerçi spor yapmayı da sevmem ya, illa yapacaksam şahsini tercih ederim)

4) arada başka bir şehre veya ülkeye taşınmanın hayallerini kuruyorum.

5) müşkülpesent biriyim.

sardunya sormuştu bunu bana, ben de imo'ya sorayım.

17 comments:

jasmingreentea said...

yasemin bence çok güzel bir isim. hatta benim ufaklık kız olsaydı ismi yasemin olacaktı. ileride bir kızım olursa yine de yasemin ismini koymayı düşünüyorum ona. yani çok güzel bir isim yasemin. çiçeği de güzel, çayı da, kokusu da. yasemin obsesif olduğum çok mu anlaşılıyor?

yasemin said...

yok, bana öyle gelmedi yani :) çünkü ben de öyleyim. onur'un psikiyatrist bir arkadaşı söyledi, obsesifmişim ben. her denilene inanmam ama bunun geçerli olduğu zamanlar oluyor :) ör: cadılar.

vildan said...

ben de spor yapmaktan nefret ederim :D

aslında şöyle diyim 3-4-5 şıkları pek bi yakın buldum kendime :D (ilk şıkkı yakın bulmamam normal sanursam :P)

asliberry said...

Şu anda yasemin’li yeşil çay içiyorum. Seni okuyorum, birazdan işe başlayacağım.

Yaman’a iki isim verdiğim için gün geçtikçe daha da pişman oluyorum. Hiç iyi bir şey değilmiş, insan muallakta kalıyor.

Zeynep’ler güçlü olur, Burcu’lar, Pelin’ler güzel ve zengin olur v.s. v.s. Böyle saçma genellemelerim vardır. Buna da şimdiye kadar tanıştığım aynı isme sahip insanların benzer özelliklerinden yola çıkarak varırım.
Yasemin isimini ben de çok severim ancak sana kadar tanıdığım Yasemin isimli hiç kimseyi sevemedim. Sen bu kuralı bozdun. Sen şaşırtıcı bir Yasemin’sin. Yoksa genellemeyi ikinci ismin Zeynep mi bozuyor ki?

Evet iyi ki Yaman’a iki isim koymuşum o zaman.

Sevgiler

yasemin said...

vildan 2 de uyuyor sana görebildiğim kadarıynan, kendi işini fazlasıyla kendi yapan bir arkadaşımızsın :)) diktiğin terlikler geldi aklıma şimdi. çok şirinlerdi.

güzel bir başlangıç yapmışsın :p günün güzel geçsin aslı.

celerone said...

Yasemin,

İki isimli insanların hangi isimle hayata devam etmeye nasıl karar verebildiklerini hem merak ederdim. Bir de seçme şansına sahip oldukları için imrenirdim. Tabi adın Şüküfe Ruhiye de olabilir, o ayrı. Amanın, ne olur Şüküfeler ve Ruhiyeler kızmasın bu arada.

Selamlar,

kecilerin cobani said...

amanin, ben de takim sporu sevmem. ve ilk defa boyle cumle kurup da langırt diye bunu soyleyen biriyle -giyaben de olsa- karsilastim.
simdi bunu itiraf ettikten kelli 'pis asosyal' payesini kapmak da yakindir.

kecilerin cobani said...

kendim icin diyorum yani...sana oyle demiyorum.

yasemin said...

celerone seçim pek yapılamıyor, genellikle ne dedilerse o kalıyor işte :) bi de sınavlara girerken kırk saat kodlama yapman aman yanlış mı kodladım diye herkesten fazla göz pörtletmen gerekiyor. buna rağmen ben de 2 isim koydum oğluma.

keçilerin çobanı anladım ama bana desen ne olur ki :) öyleyim :) paye bende :p

yasemin said...

ha, bi de burda spor bahane tabii asıl konu gerçekten asosyallik. ekip çalışması, takım ruhu gibi şeyler de yok bende. hayatta var mı ondan da emin değilim ya neyse :)

Anonymous said...

biz de yaptik o hatayi, simdilerde hata oldugunu dusunuyorum cunku fazladan bir isim ya kullanilmayacak ya da akil karistiracak. aras ozgur. ustelik kullandigimiz ismi basa koydurduk biz de...eyvah eyvah!

elif said...

zeynep ismini ben de cok seviyorum. biz cok dusunduk zeynep olsun mu diye. ama yasemin sana daha cok uyuyor.

Anonymous said...

Her iki isminde çok güzelmiş.Biri ablamın biri kızımın ismi ne de olsa:)))
Spor zor iş gerçekten,yap yap nereye kadar,oturup kalıbı dinlendirmek lazım.
Bir zamanlar aerobik öğretmenime sormuştum,kadın 45 yaşında vücut taş ama surat gitmiş.dedim"hocam ömrünüz boyunca spor yapmak zorunda olduğunuzu bilmek sizi bunalıma sokmuyor mu?"
Yoo demişti acı bir tebessümle,belliki Oda sıkılmıştı ama biliyorki bıraksa taş vücut hemen lahanaya dönecek.Naapsın garibim,ha babam de babam aerobik.Çekilir şey değil kardeşim:)))

Sevgiler.T.

yasemin said...

yasemin de çok çok güzel bi isim ama di mi elif :p onu yazmayı unutmuşsun.

T. surat aerobiği yok muymuş, suratla vücut arasındaki dengesizliği gidericek? yazık ya kalıp gibi oturup kalıbı dinlendirmek dururken aerobik hocası olmak çok feci bi şey olmalı. yazdıkların ve üstüne bunları düşünmek çok güldürdü beni, iyi ki bahsettin öğretmeninden. iyi geceler :)

Imo Mzi said...

bende yasemin ismini çok severim.
hem benimde iki adım var ama yazmadım çünkü bir tanesini duymaya bile dayanamıyordum yıllardır,gerçi bir dizi sayesinde pek popüler oldu ama neyse daha fazla yazmıyım.
bu arada galiba ikizler burcu pek takım oyunlarına gelemiyor.
cem e öpücükler..

uzakyakin said...

Merhaba Yasemin, isimlerle ilgili 2 yazi, vaktin olursa :)
sevgiler, gunnur

http://blogs.theage.com.au/lifestyle/themotherlode/archives/2006/11/whats_in_a_chil.html

http://www.sitemedya.com/haberler.asp?no=842

yasemin said...

günnur sağol linkler için, okudum ikisini de. isimler her zaman ilgimi çeken bir konudur.