Saturday, February 3, 2007

çantamın içi

* balon
* 5 numara bebek (?) bezi
* alt değiştirme, kum, çamur işleri sonrası için ıslak mendil ( bunu koymayı hep unuturum)
* evde daha fazla yer kaplamasın diye atılan gazetelerden yolda-belde-parkta okuyum diye kesilmiş yazılar (ocak'ın 3. haftasına ait gazetelerdeyim şu anda)
* sigara - kibrit
* 2 küçük araba
* çenesini tutamayan kedi
* asıl hırsız (bu kitap cem'den büyük çocuklar için, 4 -5 yaştan itibaren olabilir. şrek'i yaratan bu adamı ve çizimlerini seviyorum. şrek cem'le ikimizin sevdiği kitaplardan biri. yazara ait çizimler harika. dikkat: bu kitapta bulutlar, çiçekler, böcekler, iyilik, doğruluk, öğretiler yok. şrek iyiliksever bi yaratık falan değil, iğrenç kokular saçan, berbat, kötüyüm ben kötüyüm diye bir anti kahraman. filmdeki hali nasıldı bilmiyorum.)
* cem'in ayı pençesi şeklindeki eldivenleri (ayı kafası şeklinde beresi de var.)
* bana ait 2 (?) bere. teki siyah peruk gibi duruyor giyince
* bloknot
* cadılı olduğu için alınan ajanda (sadece 2 güne not yazmışım. boşuna gezdiriyorum yanımda. ajanda benim neyime)
* yengeç şeklinde anahtarlığım + akbil (ikizleri daha çok severim, yengeç cem'in burcu!)
* mor, kırmızı ve lacivert tükenmez kalemler
* birilerini arayacağım zamanlar dışında çoğunlukla kapalı duran cep telefonu
* ekmek pişirme makinesi ve elektrik süpürgesi fiyatlarına bakmak için bayiden alınmış fiyat kataloğu
* tatlıcının posta kutusuna bıraktığı menü
* pasaport (kimliği çıkarttırmadım hala)
* ne zaman kullanacağıma karar veremediğim, her an kullanabilme ihtimalime karşı yanımda tuttuğum bedava oyun grubu kuponu
* ne zamandan kaldığı belirsiz bir alışveriş listesi
* cüsdan
* lolipop

sardunya teşekkürler, çantayı düzenledim sayende :)
aslıberry sobe!

8 comments:

Imo Mzi said...

yasemin sanırım seninde benimki gibi en büyüklerinden bir sırt çantan var...her dışarı çıkışta alırım yanıma her kez isyan eder ne o şehir dışınamı gidiyorsun,ne var bu çantanın içinde böyle diye.ama işte benimde çantamda hala 5 numara bebek bazi var(çise artık kullanmasada..)

Anonymous said...

Nostalji yaşıyorum küçük çocuklu anne çantaları sobelerinde:)))
Savaşa gider gibi hazırlanır,her ihtimale göre ve "ben önlemini alayımda"nın ve "ne olur ne olmaz"ın abartıldığı herşey alınır çantaya.Kendimiz için en elzem şeyler unutulmuş olarak hemde dimi?

"Normal kadınlar"gibi küçük ve sadece bana ait olan bir çanta taşıma özlemi çektiğim için çocukların büyümesini istediğimi bile hatırlıyorum Yasemincim.

Sevgiler
T.
( Bir anne olan T :) )

Unknown said...

ben de aldım o ajandadan. siz yine içine -2 tane de- olsa not almışsınız. ben inatla boş ajandayı gezdiriyorum çantamda!!!

Minik Patikler said...

:) ya arkadaslar oglan icin ayri canta tasima ihtiyaci hisseden bir ben miyim? o pimpirikli cocugu terleyince koymak icin havlu tasiyan kadinlardan degilim hee sakin oyle sanmayin :)

yasemin said...

minik patikler ben sadece kendim için çanta taşımayı bıraktım. cem'in çantalarına tıkıştırıyorum çoğu zaman kendi şeylerimi. bir de çocuk büyüdükçe eşya sayısı azalıyor. mesela ben artık yanımda cem için yemek taşımıyorum. bizimle her şeyi yiyor. çoğu zaman riski göze alıp yedek kıyafet de almıyorum çünkü risk baya bi düştü. eşyaları azaldıkça onunkileri kendiminkilerin arasına tıkıştırabiliyorum ve zaten benim çantalarım da büyük olduğu içim bazen de sadece benim çantamla çıkabiliyoruz. doğduğundan beri hiç 2 çanta kullanmadım. taşıyamam :)

Anonymous said...

cogu zaman ben de aras'in cantasina atiyorum iki parca esyami...

uzakyakin said...

Yasemin, selam, tum bu resimdekiler cadili cantanin icine sigiyor mu? Ben daha cantama kavusamiyorum, yurtdisina postalamayi tercih etmiyorlar da...
sevgiler, gunnur

yasemin said...

merhaba günnur, sığıyor evet. kağıt-kitap tipi şeyler masaya yayılmış olduğu için çok yer kaplıyor gibi duruyor orda ama üstüste koyup katlayınca az yer kaplıyor aslında :) büyükçe bir çanta benimki, sanırım seninkinin boyutları da aynıydı.