Sunday, March 4, 2007

bostancı dolmuş kuyruğunda sen başta ben en sonda öylece beklemişizdir


ağızda küfür olsam, konuşmasam taş olsam (iki durumdan da fazlasıyla mevcut) benimle yine de oynayacak olanları biliyorum. ben kimlerle oynardım onu da biliyorum. çok değil sayıları. çok az. albümü dinlemeye başladığım gece bunlar geçti aklımdan. yıllardır dinlediğim bi şarkı ama sanki ilk kez düşündüm bunları.

albümü görünce niye gitmemişim bu konsere diyecek oldum, tarihlere bakınca anladım, 8 aylık hamilelik nedeniyle (+ 23 kg) devinecek halim kalmamıştı o günlerde.

bir haftadır dinliyorum. paramparça'yı beğenmedim ama o şarkıyı zaten pek sevmem, bi de rüzgar gülü'nü atlıyorum.

mavi kuş, eylül akşamı, aşk nereye kadar ve yollar'ı başa alıp alıp dinleyebilirim.

eylül akşamı, aşık olunca aklımızdan geçen şeyler.

bülent ortaçgil şarkılarını teoman güzel söylemiş. sesini bu albümde daha çok sevdim.

5 comments:

ece arar said...

ne diyeyim yasemin, bayılırım ben de "eylül akşamı"na...

Anonymous said...

ben de alayım, dinleyeyim hemen. sağol yasemin. (sen küfürbaz olduğunu söylesen de küçük bir kız gibisin sanki. evin içinde küçük bir oğlan çocuğuyla vakir geçiren. ciddiyetin, dalgınlığın, inatçılığın, büyümeye çalışan bir kız çocuğu gibi. gülümsetiyorsun bazen. bazen aferin dedirtiyorsun. eh, küfür de ediyormuşsun baksana. senin küfürlerin benim sigara içişlerim gibi sanırım. hiç yakışmazdı, öyle derlerdi. yıllar sonra bile, sigarayı tutuşumda hep bir tuhaflık vardı. aslı geldiğinde, ona ettiğim küfürleri saydım. bazen çok küfür etmek isterim. şu dünyanın bana vız geldiğini filan ifade edip kendimi kandırmak istediğim zamanlarda özellikle. küfrün hep bir reddetme, küçümse hali var ya, hani eyvallahsızsın filan işte küfrederken, bayılıyorum o hale.)

Sevgilerimle.

elif said...

cekirdek mi ne, o albumde yok muydu bu sarki? lise sonda ne dinlerdik...

asliberry said...

Teoman hep böyle yapsın, hep başka adamların şarkılarını söylesin. Yeter ki kendisi bestelemesin. Bana sanki bir şarkı bestelemiş,
üzerine çeşit çeşit söz yazmış gibi geliyor. Sanki bütün şarkılarının müzikleri aynı. Bu albümü dinlemedim ama eminim iyi olmuştur.

Aslı Cin said...

Yasemin, eşimle tanıştığım gün elinde Bülent Ortaçgil albümü vardı. Teoman'ı oldum olası severim, harika bir albüm olduğuna eminim, mutlaka alacağım.

Aşağıdaki postu okuyunca, Kerem'le çok benzerlikler gördüm Cem'de. Her çocuk farklıdır ama demek ki bu yaşlarda benzer şeyler yapıyorlar.

Oğluş da çilekli dondurmaya bayılıyor.Birdenbire bana düşkünlüğ arttı, harika cümleler kuruyor, dediğin gibi artık çocuk oluyor. Tuvalete de yavaş yavaş gitmeye başladık, dediğin gibi zorlamıyorum, biraz erken biliyorum ama bir dahaki ay başı kreşi deneyeceğiz, o da sever ve isterse tabii...