Wednesday, May 16, 2007

.

Bazen de saygıdeğer abilerim ablalarım, dünyası yerle bir olur insanın. Hayat, fazla kafa yormadan idare etmeyi sağlayan bütün anlamlarını yitiriverir. En akıllıca saydığınız fikirlerinizin saçmalığını, en içten duygularınızın yapmacıklığını kavrarsınız. Aslında hiçbir konuda bir fikriniz bulunmadığını, aslında hiç kimseye karşı bir şey hissetmediğinizi ve tüm evrenin de size karşı aynı gaddarca kayıtsızlık içinde olduğunu. Hep gözünüzün önünde durduğu halde o güne dek her nasılsa yok saydığınız bu gerçeği fark ettiğiniz anda ilahi işleyişi de çözmek üzeresiniz demektir.

9 comments:

Sudiş said...

Güzel bir tavsiye sağol... Fakat beş yaşında böyle düşünürse bizim haydutlar yandık demektir.

tavsan said...

Bu alinti bana Douglas Adams'i ve fizik/astrofizikle bir sekilde ilgilenen insanlarin olasi dusuncelerini hatirlatti. Sonra baglantiyi tikladim ve 5 yas noktasina vuruldum hemen - cunku o yas benim icin de ozel.
Ve biyografisini okurken de cok eglendim. Epeydir roman okumaktan uzak kalmistim -edinebilecegim en kisa zaman bundan aylar sonra da olsa edinecegim. Sagol Yasemin:)

yasemin said...

aliye ve tavşan merhaba,

kitabı okurken sıkıldığımı itiraf etmek zorundayım, sadece hoşuma giden bu alıntıyı koymak istemiştim buraya :)

kitabın başında alper'in anaokulu hakkındaki fikirlerini görünce iştahla başlamıştım okumaya (çünkü daha geçen hafta anaokulu turlarındaydım ben de) ama devamı hayalkırıklığı oldu benim için.

Anonymous said...

yazı doğrudan benim için, bana yazılmış gibiydi. bugünlerde ruh halim aynen bu. zekam da, 5 yaşındaki bu fırlama oğlandan çok daha gerilerde bu aralar. kitap muhteşem bir şeye benziyor.

alayım, feyz alayım:)

sağol. sevgilerimle.

yasemin said...

benimki de geri canım bu 5 yaşındaki abiden. ama çokbilmişlik de bi yere kadar! endişeli peri aynı anda yazmışız, son notumu görmemişsin! kitabı tavsiye etmiyorum sadece bu cümleleri sevdim ben :D tavsiye ettiklerime, öneriler etiketini koyuyorum :p

tavsan said...

timam o zaman almayiz biz de:) zaten - olay olup bittikten sonra hep zatendir zaten di mi;) - ben de iletisimin sayfasinda kitabin tanitim cumlelerini okurken korktum; bazen 5 yasinda bir cocuga bunlari yuklemek cok fazla gibi geliyor; o senin icindeki 5 yas olmadigi surece...

Anonymous said...

"...En akıllıca saydığınız fikirlerinizin saçmalığını, en içten duygularınızın yapmacıklığını kavrarsınız. Aslında hiçbir konuda bir fikriniz bulunmadığını, aslında hiç kimseye karşı bir şey hissetmediğinizi ve tüm evrenin de size karşı aynı gaddarca kayıtsızlık içinde olduğunu..." sık sık böyle düşünceler geliyor bana. yani ilahi işleyişi çözmek üzereyim, iyi o zaman... diyecektimki yine güzel bi alıntı.

Girno said...

alıntı inanılmaz şekilde beni ve hislerimi anlatıyor, ben alıcam kitabı, belki severim ben...
teşekkürler yasemin...

Anonymous said...

iki kaydım varmış bu arada :)