Thursday, May 24, 2007

görsel ansiklopedi


görsel ansiklopedinin 2 cildi var bizde, geri kalan 4 cildini de alıp seriyi tamamlayacağım. her ciltte iki veya üç konu başlığını işleniyor, başlıklarla ilgili akla gelebilecek hemen her şey temalarına göre sınıflandırılıp net, ayrıntılı ve gerçekçi şekilde resmediliyor. biz bugünlerde yemek giyim ve taşıtlar cildini elden düşürmüyoruz, yemek ve giyim sayfalarıyla işimiz yok; taşıtları en ince ayrıntısına kadar ezberlemekle meşguluz. bu ciltte sadece taşıtlara değil taşıtların motorlarına, bilumum parçasına, vidasına, vıdısına, dıdısına, bunların türkçe, ingilizce, almanca, fransızca karşılıklarına da yer verilmiş. böylece belki çocuklar ilerde dil-mil öğrenirlerken de ansiklopedi işe yarar. çocuklar dediğime bakmayın sadece çocuklar için hazırlanmış kitaplar değil bunlar.

bizdeki diğer cilt, hobi ve gıda'yı şöyle bir karıştırdığınızda gündelik hayatta kullandığımız pek çok eşyanın, bilumum alet edevatın; sıhhi tesisatın, tuvalet, sifon mekanizmalarının ve daha sayamadığım pek çok dünyevi şeyin bu ciltte yer aldığını görebilirsiniz. neler neler var; gören "şuna ne gerek var?" diyor ama bu ne, bu ne, bu ne, niye, nasıl, neden diye sürekli soru sormaya başlayan bir çocuk varsa evde bilirsiniz merakta sınır yoktur. merak mı ediyorsun, gel biraz da buna bakalım. (bunların yarısını ben de hayatımda ilk defa görüyorum! yosun çeşitleri, mantar çeşitleri, tropikal meyveler, karavanlar, kamyon modelleri, sulama/marangozluk/tesisat/elektrik aletleri, bahçecilik, eve dair pek çok şey, sebzeler, meyveler, baharatlar, balıklar, neler neler, mücevherat, etek modelleri, bebek kıyafetleri...)

bizim zamanımızda neden niçin'ler vardı, okuma yazma bilmezken bile onun minik, amatör resimlerine bakar dururduk. en azından ben ve kardeşim bakmayı severdik, bu yüzden bir ansiklopedinin resimleri arasında kaybolup gitmenin ne müthiş bir iş olduğunu bilirim. umarım kitaplara bakmak hala zevkli ve ilginç geliyordur çocuklara. görsel ansiklopedi de hiç sıkmadan, bakarken öğrenmeyi sağlayacak, sayfaları arasında uzun uzun vakit geçirilecek faideli bi eser.

• GÖRSEL ANSİKLOPEDİ, TOPLUM VE MİMARİ, 155 sayfa,

• GÖRSEL ANSİKLOPEDİ, UZAY VE BİLİM, 157 sayfa

• GÖRSEL ANSİKLOPEDİ, DÜNYA VE CANLILAR, 153 sayfa

• GÖRSEL ANSİKLOPEDİ, HOBİ VE GIDA, 157 sayfa

• GÖRSEL ANSİKLOPEDİ, SPOR VE İŞ MAKİNELERİ, 151 sayfa

• GÖRSEL ANSİKLOPEDİ, YEMEK GİYİM VE TAŞITLAR, 157 sayfa

• Kitap ölçüleri: 21,5 x 27,5 cm
• Karton Kapak, tamamı renkli kuşe kağıda baskı.

3 comments:

denizanasi said...

senin kitap önerilerine bayılıyorum. ben de bir kitap düşkünü olarak oğlumun da ilgilenmesini çok istiyorum. ancak henuz cok bilincli bir yaklaşım yok. asdece akşamları yatmadan once okumayı alışkanlık hale getirebildim.

yasemin said...

denizanası meraba, elden düşürmüyoruz dediysem uykudan önce ve yemek yerken :) şimdilik sevebileceği kitapları bulmak, merakını cezbetmek ve okumanın eğlenceli bi şey olduğunu anlatmak yeter heralde. zaten öncelikleri oyun oynamak, 2 dakka oturdukları mı var? simdi dusundum de 4 ogun + 2 uyku baya bi yekûn ediyor. o yuzden beni sıkmayacak kitaplar pesindeyim ben cogunlukla :p

Anonymous said...

bis de bis de... ansiklopedi incelemeye bayılırdık ablamla, ilkokul zamanlarıydı.

yasemin, biliyorsun ya taşıt merakımızı. şu günlerde traktör merakı azaldı aras'ın , trenlere sardı. ona da hala icinde taşıt olan bişeyi göster, gerisi geliyor. ilk ansiklopedim larousse'a da taşıtla başlıyor hep, sonra diğer sayfalara atlıyor epey bi vakit resimler inceleniyor , bize okutturuyor.

taşıtlar deyince bizden size puzzle önerisi, 42 parçalı, 3-6 yaş grubu için. "şehrimizde neler var" ve "tren istasyonu". biz toyzshopta görüp almıştık, ilkini sevince koştuk trenleri de aldık. nezihte de gördüm. sonra baktım sitesi varmış üretici firmanın. https://www.regetoys.com
umarım cem'in de ilgisini ceker. sevgiler.