Thursday, June 7, 2007

tatil dönüşü

tatilden döndük. kafam kazan gibi.

soldaki gibi mayolardan tavsiye ederim herkese. ben almamıştım, gittiğimiz yerdeki çocuklarda gördüm. omzu yandı mı, sırtı yandı mı derdine son. denize taş atmayı kafasına koyan çocuğu, bu saatte olmaz, sonra atsan, diyerek vazgeçiremiyorsanız ve/veya arkadaş güneşyağı sürülürken yeri göğü inletiyorsa, iyi işte bunlar. belki diğerlerinden biraz daha geç kurur ama o kadar kusur kadı kızında da olur. yani güneşten koruması daha önemli bence. dışarda kalan yerlere güneşyağı sürülecek. kafaya da şapka. bu ikisi bizde 1 saat falan sürüyor ama tamam.

bir de bu model mayoların bazılarının çocuğu su üstünde tutma özelliği var. sanırım bu fotodaki de öyle. mayo içi cansimidi gibi, bel kısmında yer alan hava yastıkları. faydalı bir icat.

3 yaşındaki çocuk denize taş atarak, dalgalara değip geri kaçarak, düşerek kalkarak kendi çapında eğlenirken az ötedeki şezlongdan onu izleyebiliyormuşsunuz. o parkta oynarken bankta oturur gibi. meydanı yavaş yavaş gence bırakmaya başladık bakalım.

7 comments:

Pratik Anne said...

Hosgeldiniz. Ben gecen sene Kipircan'a almistim buna benzer bir tulum mayo. Alirken dikkat etmek gerekiyor. Balik adam gibi olmustu bizimki. Resmen cekecekle icine soktuk. Sonra kendisi kaplumbaga gibi oldu. Can simidi kisimlari kabarik olunca kollar govdeden uzaklasti. Dengesini toparlayamadi, sirtustu dustu ve kalkamayinca kizdi. Tabi biz o sirada foto cekiyorduk, hemen kaldirmadik. Ona da kizdi. Sonunda muz soyar gibi cikardik. Hepsi boyle demiyorum. Bu sene baska model alacagim ama alirken dikkatli secmeli. Tam bedenine oturan birsey almamak, daha rahat bir beden almak, can simidi kisimlari cok kabarik olmayan birsey secmekte fayda var. Bir de bunlarin bir kismi SPF 40-50 falan diye belirtiyor gunesten koruyucu faktorlerini.

yasemin said...

pratik anne sağol bu ihtimaller aklıma gelmezdi :)

anemon said...

süper neler çıkarıyorlar yawwww biz geç kaldık sanırım iyi kulanımlar yanıksız acısız tatiller

elif said...

yasemiin tatilden bahset bize!!

denizanasi said...

bu mayodan giymiş bir çocuk görmüştüm ben de geçen sene. gercekten o belindeki " hava yastıkları" ndan dolayı cocuk suyun icinde devamlı arkaya dogru yatıyordu. mantıklı gelmemişti. ama onlarsız bence cok güzel. ben de bu yaz onu günese fazla cıkarmak istemiyorum. bu tarz mayolar nerde satılıyor biliyor musun? verdiğin link gerci mothercare. ama magazalarda ben hiç görmedim.

Anonymous said...

hoşgeldiniz.
meydani gence bıraktık deyince sen, geçen yılki tatili anımsadım benzer hisler olmuştu bende de bir önceki yani 2 yaş tatilimizden sonra. büyüyor yahu demiştim. bu yıl daha rahat olacak biliyorum.

iyiki doğdun yasemin!
sevgiler.

yasemin said...

sağol şadan :)

denizanası mothercare'de benzerleri var. başka yerde bende görmedim şimdilik.