Saturday, August 18, 2007

Halen oyuncağıyla oynayan 4 bin 550 çocuk aranıyor!

onur bir önceki postta bahsettiğim cars filmi karakteri cip sarge'ı alıp çıktı, sinemaya girmeden oyuncakçıya uğrayıp iade edecek. yerine isteyene bedel iadesi, isteyene de filmin diğer karakterlerinden birini veriyorlarmış. bu arabayı taa mart'ta almışım ben, şurdaki fotolarda cem diğer arabalarıyla birlikte onu da çimlerin üzerine dizmiş (sıra başında). http://cemuyurken.blogspot.com/2007/04/25-mart-2007-pazar.html

haberden öğrendiğimize göre ailelerin durumdan haberi yok, henüz oyuncakları iade eden olmamış. gerçi 1-2 gün geçtiğine göre belki olmuştur artık, biz de bugün götürüyoruz. haberde ayrıca cem'in doğduğu günlerde ilk muayenelerini yapan, yılda bir kez ziyaret ettiğimiz doktoru pınar dayanıklı'nın görüşüne de yer verilmiş, bir kısmını alıntıladım. (tamamı için yazının sonunda link var)

ABD'li firma Mattel'in güvenli olmadığı için Türkiye'de de geri çekme kararı aldığı iki oyuncağın iadesi için mağazalar hazır ancak dün gün boyu başvuran olmadı. Halen oyuncağıyla oynayan 4 bin 550 çocuk aranıyor!

...

'Bir kez yalamak zarar vermez'

'Sarge' isimli oyuncak arabanın boyasında bulunan aşırı dozda kurşunun insan sağlığına etkileri konusunda, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi Pediatri Departman Direktörü Dr. Pınar Dayanıklı şunları söylüyor: "Aslında, hiçbirimizin vücudunda kurşun olmaması gerekir. Ne yazık ki, soluduğumuz havadan içtiklerimize kadar her şeyde var. Boyaların içindeki kurşun çocuğa zarar verir, o boyaları yiyen çocuklarda kurşun zehirlenmesi yaşanabilir. Fakat bir kere yalanmasıyla da zehirlenme meydana gelmez. Çocuğun boyayı devamlı ağzına alması veya oyuncağı sürekli yalamasıyla oluşabilir.
Kurşun zehirlenmesi etkileri uzun sürede görülür. Açıklanamayan karın ağrıları, demir tedavisine rağmen düzelmeyen kansızlık, kusma, havale, göz hareketlerinde anormallik durumunda zehirlenmeden şüphelenilebilir. Bu belirtileri görürseniz çocuğunuzun kanındaki kurşun seviyesine baktırmanız gerekir. Kurşun, dikkat bozukluğu ve hiperaktiviteye de neden olabilir.


http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=230017&tarih=16/08/2007

1 comment:

Anonymous said...

Merhabalar
Sitenizi tesadüfen buldum.Ordan oraya tıklarken karşıma çıktınız.Sizi okurken büyük keyif aldım,teşekkürler.
Benim de Ada isminde,19 aylık,yakışıklı,araba sevdalısı bir oğlum var.Bu erkek çocuklarda genetik mi acaba.Araba ve top vazgeçilmezimiz.Dışarı çıkarken yanımıza araba ve top almadan çıkmayız.Bu bahsedilen oyuncaklardan bizde yok ama bugünkü gazetede okuduğuma göre,alınan tüm ucuz - sokakta satılan - çin malı oyuncaklarda bu tür tehlikeler varmış.Bizim babaannemiz de bu tür oyuncaklara meraklı,oyuncak olsun da nasıl olursa olsun diyenlerden,evimizde sokakta satılan her tür oyuncaktan var.Sabah gazeteyi okuyunca hepsini kaldırdım,sakladım.Çünkü ne olduğunu bilemiyorum.Ama mağazalarda satılan oyuncaklarda da aynı tehlike var zira gazetede bahsedilen oyuncaklar güzel oyuncak mağazalarında satılan oyuncaklardan.İnsan neye el atacağını şaşırıyor.Çocuğumuzun eline ne vereceğimizi şaşırır olduk.Neyse çok sıkmayayım.Yazılarınızın devamını bekliyorum.Teşekkürler...
Büşra & Ada
www.tontisada.blogcu.com