Wednesday, March 12, 2008

anket: neler okuyorsunuz?

sizin evde bugünlerde hangi kitaplar okunuyor?
bizim evin nüfusu 4 kişi bugünlerde, kardeşim bizde.

bunlar bizim okuduklarımız:


engin

alberto manguel - okumanın tarihi
ursula k. le guin - mülksüzler

cem

cem geçen haftasonu alev'in kepçe - inşaat merakı nedeniyle hediye ettiği atakan inşaat ustası'yla birlikte atakan meraklısı oldu sonra kitabın arkasında serinin diğer kitaplarını gördü ve hayaletliyi de istemeye başladı. onu almak için kitapçıya girince bir de şekerliyi aldırdı. bu inşaat ustası atakan'ı kıskanıyor cem, çok komik. babasıyla şantiyeye gittiği sayfalardan birine bi indirdi sayfa koptu, diğer taraftan okutmadan da duramıyor. atakan şantiyeye gidiyor, kask giyiyor, kepçeye falan biniyor ya dayanamıyor bunlara keşke atakan'ın yerinde kendisi olsaydı sanki ben götürmüyorum onu şantiyelere. neyse yetmiyor bu çocuk kısmına işte. hiç haberim yoktu bu atakanlardan benim, olmazdı da hediye gelmese, karakter eğitimi yazıyor kapakta ama cem'in en çok ilgisini çeken serilerden biri oldu. resimler eh, hikayeler sıradan, günlük olaylar, dipten meşazlar veriliyor, hayalet yoktur, çok şeker yersen karnın ağrır, sebze çorbası karın ağrısına birebirdir... cem sevdi işte şimdi de süpermarketteyi istiyor.

atakan hayaletlerden korkmuyor
atakan çok şeker yiyor
atakan inşaat ustası


onur

ehlileşmemek, düzleşmemek, direnmek - ferhat kentel

18 comments:

Anonymous said...

Ben: Sait Faik Ödüllü Hikayeler Antolojisi

Necati: Osman Ulagay- Akp gerçeği ve laik darbe fiyaskosu (ama bitirdi sanirim)

Yalın: Ayşegül serisi:)

Su: Kaptan Düşükdon ve konuşan tuvaletler saldırısı

şule said...

ben:
çiğdem sezer-kalbimin kuzey kapısı:trabzon

ozan:günışığı kitaplığından "mini ve..." serisi

Anonymous said...

Ben : Jane Austen Akıl ve Tutku
Oscar Wilde'in tüm hikayeleri

kocam : maxime chattam'ın son kitabı adı neyse artık

Sesil

Unknown said...

Ben: 3. kere Ad Hudler Ev Erkeği (kitaptaki Lincoln karakteri benim arkadaşım gibi duygularıma tercüman oluyor), ve Sue Grafton P is for Peril

Kerem: Tintin in Amerika (bana çevirtip sonra Türkçeymiş gibi kendisi okuyor), Mamutlu Börek (buna çok gülüyor)

Gökhan: Zavallıcık çalışmaktan hiçbirşey okuyamıyor. Tuvalete Yazganların Çocuğunuz Sizden Ne Bekler türü kitaplar koyuyorum onlara bakınıyor garibim

Elif: Hiçbirşey çünkü daha 3,5 aylık!!!!

Anonymous said...

Merhabalar, ben Dilek. Mitch Albom'dan ''Bir gün daha'' kitabını yeni bitirdim. Sırada yine aynı yazarın ''Öğretmenim Mori ile salı buluşmaları'' ve Pınar Kür'ün ''Cinayet Fakültesi'' kitapları var. Bir gün daha kitabını çooooook beğendim. Size de öneririm. Sevgiler...

ece arar said...

ece tracy emin'den yaban vatan'ı bitirdi. sen de okumuştun zannedersem... yine aynı anda almıştık. elvin'e annesi optimist'in yeni gönderdiği kitaptan ilk öyküyü okudu, devamı akşama. adı: nazlı, dost ve diğerleri. yazan andreas schluter. 5+ bir kitap ama bilmiyorum, o şahane resimlere rağmen beni pek sarmadı... "gazete muhabiri ördek asparagas ela" gibi karakter isimleri var ki; takma isimlerden nefret eden biri olarak ciddi bir irkilme yaşadım... son zamanlarda elvin'e günuşığı'nın mini serisini baştan sona okuduk, o iyiydi bak... kız çocukla erkek çocukların beğenileri farklı tabii. ama yani ben hala asparagas olmayan bir dünyada büyüsün istiyorum çocuğum, ikinci öykünün daha anlamlı olmasını umuyorum...

elif said...

ihsan oktay anar'in suskunlarini okumaya calisiyorum. korayin bisi okudugunu sanmiyorum. ali geceleri lafonten ve andersenden masallar dinliyor (timas yayinlari, had safhada didaktik) gunduzleri ankarada beraber aldigimiz pisi kedi ve uc kucuk domuzcuk hala revacta. lannoo in de dierentuin ve mijn kleine dierenboek en sevdigi kitaplar.

Banu said...

İhsan Oktay Anar'ın Suskunlar'ını okuyorum. Eşzamanlı olarak Gombrich'ten Sanatın Öyküsü'ne de devam ediyorum.

Isil Simsek said...

Ben Coetzee'nin Disgrace adli kitabini okuyorum.Türkçesi İletişim'den çıkmıştı sanırım.Ondan önce Perihan Mağden'in romanlarını okudum sırayla,İki Genç Kızın Romanı,Refakatçi,Haberci Çocuk Cinayetleri ve Biz Kimden Kaçıyorduk Anne.Son kitabini cok sevdim.
Soner,aynı anda bir kaç kitap okuyor.Jane Eyre ve Blink (Malcolm Gladwell) i okuyor su aralar.
Defne de Pisi Kediyi cok seviyor, bir de Barefoot Books'dan Bear At Home adli kitabi favorisi bu ara.Barefoot Books'un kitaplari cok güzel,resimleri harika,Türkçe'ye çevrilmeleri çok güzel olurdu.

tavsan said...

Ben de Oguz Atay'in "Tehlikeli Oyunlari"'ni ve Rainer Funk'un "Ben ve Biz: Postmodern insanin psikanalizi"ni okumaya calisiyorum.
Sevkilim kocam da genelde isiyle ilgili bilgisayar kitaplari okuyor.

Nihan said...

Ben Sten Nadolny isimli adını ilk defa duyduğum bir Alman yazarın Selim oder die Gabe der Rede isimli kitabı. Ha bir de popülerliği geçsin öyle okuyacağım diye beklediğim Buket Uzuner'in İstanbullular kitabı ama sevmedim kitabı, yarım bırakmak da istemiyorum fakat aylardır sürünüyor.

Nazlı kuzu: Takıntılı bir şekilde Ayşegül kitapları.

Hakan bir takım isimlerini bile yazamayacağım finans kitapları.

asliberry said...

Ben Virginia Woolf'un Pazartesi Ya da Salı'sını,

Mehmet, Margaret Weis'in Ejderhanın Oğlu'nu

Yaman, Nur İçözü'nün Dünya'nın Gözyaşları'nı.

Feride said...

Ben Okri'nin Dangerous Love'ını okuyordum ki, performans değerlendirmesi ile ilgili çok bayık ama bugünlerde fena halde gerekli bir kitaba geçmek zorunda kaldım. Mustafa bugünlerde eline kitap yerine gitarını alıyor ve mahalleyi ayağa kaldırıyor. Selin ise Tubitak yayınlarından Çiftlikte'yi okuyor.

denizanasi said...

ben "çılgın türkler".
goncam "atatürkün uşağı" .
can "akıllı tilkinin masalı" .şu sıralar favorimiz.

Anonymous said...

iyi oldu, ben de ayrı bir post yaptım ankete cevabımı.

Anonymous said...

Ben İhsan Oktay Anar'ın Suskunlar'ını okuyorum bugünlerde.
Rüzgar "Benim Peri Prensesi Sarayım" adındaki, açılınca kartondan üç boyutlu(msu) bir saraya dönüşen bir kitabı var, onu okutuyor bana, sonra üzerinde çeşitli düşler kuruyoruz.

SERAP said...

Bol bol açıköğretim kitabı okuyorum,birde Nihal Yeğinobalı'nın "Belki Defne"sini...

Eylül Ilgın,bu aralar "Meraklı Minik" dergilerinin tüm eski sayılarını okutturuyor gün boyu.

Ferdi,gazeteden başka birşeyi eline alamıyor.

celerone said...

Margaret Atwood Kör suikastçı, Joanne Haris Centilmenler ve Oyuncular, ihsan oktay anar Suskunlar (ki bitiremedim)