Monday, March 10, 2008

annelik yaratıcı bir faaliyet. çocuk size "hep bu anda" kalmayı hatırlatıyor. hiçbir şeyin önemi kalmıyor. olaylara her zaman bir bulunduğunuz yerden, bir karşıdan bakıyorsunuz. annelik dolaylı yoldan bile olsa kesinlikle tasarımcı kimliğimi etkilemiştir. zeynep'i doğurduğum zamanki koleksiyonum daha renkli ve feminendi. çocukla birlikte sanki biraz yumuşayıp zenginleşiyorsunuz. kendi küçük dünyanıza ve çekirdek ailenize odaklanıyorsunuz. dışardaki kavganın önemi ve şiddeti azalıyor. çocuk çok saf ve güzel bir şey olduğu için onunla çok vakit geçirdiğinde hayatında kötü şeyler azalıyor, yerine daha yaratıcı şeyler doluyor. artık egomun önüne geçen biri var. negatif ego pozitife dönüştüğü için içindeki kavga azalıp yaratıcılığa dönüşüyor. bakış açını geniş ve önyargısız yapıyor. çocuklar ayrıca bütün yaratıcı insanlar için çok gerekli olan o "merak" duygusunu yeniden hayatınıza sokuyor.

banu bora, elle, şubat 2008

8 comments:

Anonymous said...

Yasemin

bugün TV8 'DE bir ingiliz filmi "my life without me" var .benim çok hoşuma gitmişti.

belki senin de hoşuna gider
Her ne kadar tanımasam da Çizmeli kediyi öp benim için
Sesil

yasemin said...

sesil merhaba o filmi izledim, ben de çok seviyorum. dvdsini arkadaslarima veririm durmadan. çok güzel film. haber verdiğin için çok teşekkür ederim. haberlerin devamini beklerim :) sevgiler.

Anonymous said...

ben de çok ama çok sevdim filmi, geçen hafta izlemiştim. şanslıyım di mi yasemin, sana vermeden bikaç kez daha izleyebilirim.

yasemin said...

şadan beğendiğine sevindim yeni filmler var burda bekliyorlar seni, bazılarını götürürsün, bazılarını beraber izleriz, artık vaktimiz olacak :)

denizanasi said...

çok alakasız olacak ama :) cem'in kitaplarını nerden alıyorsun. yani internet üzerinden mi ? ben çalıştığım için söyle içine dışına bakıp da alabileceğim vaktim olmuyor :( çok özeniyorum o yüzden.

yasemin said...

internetten (ideefix, d&r) almaya çalışıyorum. bazen de gördüğüm kitapçılardan dayanamayıp alıyorum aslında liste tutup toplu olarak internetten alınca epey bi fiyat farkı oluyor. kitapçıda inceleyip internetten almak bence en iyisi.

Anonymous said...

pratik bir değeri varsa söyliyeyim bende Turgut Özakman'ın Diriliş adlı kitabnı okudum :)

evlat said...

Bekleriz..;)