Monday, May 12, 2008

anne ve cem



geçtiğimiz çarşamba günü yuvanın arka bahçesinde anneler günü kutlaması yapıldı. bahçenin duvarlarına çocukların anneleriyle kendilerini çizdikleri resimleri asmışlar, resimler birbirine benziyor, hepsinde bir anneyle bir çocuk yanyana duruyorlar. anneler resimleri çocuklarının yaptığına zor inandılar; cem evde pek resim yapmadığı için böyle kollu, bacaklı, yüzlü insanlar çizdiğini görünce ben de şaşırdım. resme bakınca anlıyorum, cem iyice büyüdü ama çocuklara neden faaliyet ya da resim adı altında hep birbirinin kopyası şeyler yaptırdıklarını anlamıyorum.

fotoğrafları aktarırken cem'i çağırdım, resmini gösterip sorular sordum, yuvada yaptıkları hakkında çok az şey anlatır, nasıl olduysa o gece kısacık bir şeyler söyledi sonra da hemen kaçıp gitti. resmi kendisi yapmış, adı anne ve cem'miş. cem, kırmızı pantolonunun üstüne en sevdiği tişörtlerinden birini, mavi robotluyu giymiş.

5 comments:

elif said...

ne guzel bisey, kirmizi pantolonun ustune sevdigi tisortu giymeler filan :))

Isil Simsek said...

çok güzel sahiden.

mono said...

çok güzel, hele cemin resimde annesiyle kendisinin göz seviyesini eşit tutması çok hoş bişey, bu sizin onunla aynı düzeyde iletişim kurabildiğini gösteriyo bence. psikiyatriste gide gide süper yorumlar yapar oldum ;)

yasemin said...

bir tane daha var, tek bir çocuk çizmiş, çok hoşuma gidiyor, buzdolabına yapıştırdım, onu da gösteririm sonra. toplam 2 resim; bu anneli zaten yuvada :) mono bu çok güzel haber :)

Anonymous said...

resmi anlatışı çok güzel...
daha bizde anneli bi resim yok bu arada.