Thursday, July 24, 2008

charlie ve lola




































charlie ve lola'nın iki yeni maceasını gördük dün kitapçıda, üçümüz de çok heyecanlandık. ben artık charlie ve lolalar'dan ümidi kesmiştim. ilk iki dvdyi marketlerde ve kitapçıların ucuz reyonlarında gördükçe yeterince satılmadığını düşünmüş devamı gelmeyecek diye üzülüp durmuştum; 3. ve 4. dvdlerin beraber çıkması tam sürpriz oldu. bizim hediye çekmecesinde her zaman bir charlie ve lola dvdsi vardır, şu anda 1. dvdden 2 tane var mesela, cem'in hediye olarak götürdüğümüz arkadaşları, anneleri ve babaları da çok sevdiler bu maceraları. charlie ve lola iki kardeş, yaşadıkları olayları 7 yaşındaki abi charlie anlatıyor. lola tipik bir 4 yaş çocuğu, aynısından bir tane de bizim evde olduğu için belki, ben çok seviyorum onu izlemeyi. 

charlie ve lola kitap karakterleriyken sonradan çizgi film karakterlerine dönüşmüşler. kitapların çevirileri henüz yok ve türkiye'de zor bulunuyorlar. ben pandora'dan almıştım, remzi ve d&r'da da 1-2 kitabı görmüşlüğüm var. kitapları isterseniz pandora getiriyor veya amazon'dan falan alabilirsiniz.

9 comments:

Unknown said...

4. çıkmış mı?3.yü alalı 10 gün oldu, Kerem hemen hemen hergün seyretti. Yarın 4.yü bulup okul dönüşü ona sürpriz yapayım.
Sağolasın Yasemin...

jasmingreentea said...

ben 2'yi bulamıyorum cok dertliyim. 1 ve 3'ü ezberledik, 4'ü henuz almadım takıntılı oldugum icin 2'yi bulmam lazım, gerci 2'yi seyretmeyen 3'u anlayamıyor gibi bir durum yok tabii ama nerde bu 2 kim topladı nolur soyleyin!!!

yasemin said...

jasmingreentea, 3'ü ezberlediniz mi ben onu daha yeni çıktı sanıyodum, hiç görmemişim... 2'yi bazen görüyorum ama nadiren. idefix'te var ya da istersen remzi gibi büyük kitapçılardan getirmelerini isteyebilirsin.

yasemin said...

jasmingreentea'ye not: görüyorum ve görür görmez de ben alıyorum itiraf ediyorum :) şu anda stoğumda 2 yok ama bulursam yine alırım ve size gönderirim.

jasmingreentea said...

o zaman ben senden alışveriş yaparım bundan sonra. güvenli on-line alışverişin alternatif adresi :))

Abdulkadir said...

kitapyurdu'nda da varmış

ben sadece bir kez internetten kitap aldım ama memnun kaldım,tavsiye edebilirim...

bir de kitapyurdu'nda kargo ödeyen kitaplar var,sepetinize onlardan da ekleyerek fuzuli yere kargo parası vereceğinize,kargo ücretini başka bir kitaba vererek kargoyu da bedavaya getirebilirsiniz

internetten alışveriş yapmak o kadar da korkulacak bir şey değil aslında,ben yemek siparişini bile internetten veriyorum. :)(yemeksepeti)

Feride said...

Selam Yasemin, Dün kızım hasta olduğu için işten erken çıktım. Eve giderken değişiklik olsun diye Charlie ve Lola'lardan 2 tanesini aldım. Selin bayıldı! Gerçekten bütün gün, hatta gece bile izlemek istedi. Ben de televizyonun önünde dinlensin diye hepsini seyretmesine izin verdim. Çok teşekkürler, aşırı işimize yaradı. Sevgiler

yasemin said...

feride merhaba, geçmiş olsun.çok sevindim selin'in beğenmesine, yaptığım araştırmalara göre charlie ve lola kızlar tarafından daha çok beğeniliyor :) sevgiler

aakdeniz said...

Birbirinden güzel ve okur için oldukça verimli yazılarınızdan faydalanmak inanın bir ayrıcalık.Emeğiniz ve paylaşımınız için teşekkürler.