Friday, July 25, 2008

zekids


















bugün yeni bir oyuncakçı keşfettim. dükkanın bulunduğu aralığı işaret eden tabelanın üzerinde çocuklar için zeka geliştirici oyuncaklar gibi bir şeyler yazıyordu, kendi kendime  yüksek sesle "neymiş bakalım bu zeka geliştiren oyuncaklar" diyerek o tarafa yöneldim. "zeka geliştiren", eğlendirirken eğiten, öğreten her türlü şeye olduğu gibi böyle olduğunu iddia eden oyuncaklara da alerjim olduğundan gayet önyargılı bir şekilde yaklaştım vitrine ama öyle güzel tasarlanmış oyuncaklar, oyunlar, boyama-kolaj-origami-çizim vs. setleri ve yapbozlarla karşılaştım ki uzunca bir süre çıkamadım dükkandan. burası tam istediğim gibi bir oyuncakçı, diğerlerinden çok farklı. eğlenceli, orijinal. yap bozlardaki ve oyunlardaki çizimlere bakmaya doyamadım. raflardaki hemen her kutuyla ilgili ayrıntılı bilgi aldıktan sonra amcasının yurtdışından getirdiği, cem'in hile hurda ile de olsa hep galip geldiği batawaf'ınkine benzer kutusu olan bir oyun (oudordodo) ile beraber yapmak için bir kolaj seti seçtim. uzun yaz günlerinin en sıcak saatlerinde evde güzel vakit geçirmek için bu dükkana sanırım sık sık uğramak isteyeceğim ama önce şu 4'lü kolajı bi bitirelim.

zekids'in 3 şubesi varmış, ikisi izmir'de biri istanbul'da. 99 yaşına kadar bütün çocuklar için eğlenceli bir şeyler var bu dükkanda, haftasonu uğramak isterseniz adresleri web sitesinde:
http://www.zekids.com/

3 comments:

Bahar Ulus said...

önerin için teşekkür ederim. ilk fırsatta gideceğim oraya. yalına öpücükler.

Anonymous said...

melaba,

internet bağlantımız var artık.

dün zekids'e gittim. bu sabah aras'la origami uçak yaptık, uçurduk. kutu oyunlar da çok keyifli. daha çok uğrarım ben buraya. iyiki yazmışsın.

görüşürüz.
öpüyorum.
şadan

yasemin said...

helloo,

biz de kolajın bir kısmını dün yaptık, ilkini cem'le beraber ikinciyi cem tek başına ve süper bi şey çıktı ortaya şimdi salona mı odasına mı assam ona karar veremiyorum.

görüşürüz.