Monday, December 29, 2008

5. gün: babalar ve oğulları sinemada

fotoyu çeken & günü anlatan: onur

Dün akşam yemeğinde yaptığımız programa göre Bolt'un sabah matinesine gitmek üzere kahvaltıdan sonra Cem'le birlikte evden çıktık. Yalın'la Sertan arabayla gelip bizi aldılar, hep beraber en yakındaki sinemanın bulunduğu alışveriş merkezine doğru yola koyulduk.

Günün ilkleri: İki iyi arkadaşın beraber filme gitmesi, hem de babalarıyla, ve ilk kez 3 boyutlu cazcı kardeşler gözlükleriyle film izlemesi
Keyifli anlar: Giderken arabada eğlence, ayakkabı göstermece, fazlasıyla gülmece, bilet sırasında heyecan, patlamış mısır
Keyifsiz anlar: Film çıkışı avm kalabalığında yemek peşinde koşturup masa bulamamak ve park yerindeki aşırı trafik nedeniyle arabayı orada bırakıp taksiyle dönmek zorunda kalmak
Mutlu son: Eğlenceli şoförü olan bir takside iki arkadaşın Sertan'a yaslanarak aynı anda uyuması
Film: Filme gelince, biraz film içinde film, onun için kafa karıştırıcı olabilir. Cem filmle ilgili sorularını daha çok elinden elektrik çıkan motorlu adamlar üzerine yöneltti, kötü adamların amaçlarını anlayamadığından yakındı (ki gerçekten filmde amaçları belirsizdi) Filmden sonra sorduğu sonsuz sayıda soruyla olup biteni anlamaya çalıştı. Filmdeki bir şarkı (Oscar'a da adaymış) çok güzeldi bence. Ben sevdim Bolt'u, Cem "biraz sevmekle" yetindi:

- biraz sevdim. 
hayvan ve adamları sevdim o kadar ama kötü adamları sevmedim, iyi adamları sevdim. 

Bu arada animasyondan laf açılmışken BOLT güzel bir filmdi ama benim özellikle Japon animelerine ciddi bir düşkünlüğüm var. Sonradan parantezi kapamak üzere 2 güzel önerim var: Grave of the Fireflies ve Komşum Totoro (Cem'in favorisi). 

Görüşmek üzere.

5 comments:

ece arar said...

fotoğraf şahane:))))))))
yazı da öyle... ara ara onur'dan blogunu devralmasını bekliyoruz artık!

Nihan said...

Nazlı da okulla gitti Bolt'a. Cok anlatmak istememesinden pek begenmedigi sonucuna vardim ben. Ama Cem'in tavsiyelerini kesinlikle ciddiye alip izleyecegiz (her zaman oldugu gibi)

yasemin said...

ece bunu kendisine yetiştireyim hemen. ben aslında uzun zamandır istiyordum, şimdi resmen yazarlık hakkını da tanımladım. istediği zaman gelip yazsın diye.
nihan merhaba. cem de pek beğenmemiş, birkaç yerde de korkmuş gerçi sonradan korkmadım falan da dedi ama söz ağızdan bir kere çıkar :) bence bu film bizimkiler için değil daha büyük çocuklar içindi. vizyona giren filmleri daha iyi incelemek lazım götürmeden önce. ben bundan sonra fragmanını falan izliycem.

Özgür Turan said...

yeni yazarın hayırlı osun yasemincim. ben en çok mutlu sonu sevdim.:))öptüm cemi çok.

elif said...

surattan tasan gozlukler muthis!
eline saglik onur :)
ben de bizimkiler buyuse de totoroyu izletsem diye sabirsizlaniyorum.