Friday, January 9, 2009

cem'in merak ettiği birkaç şey


* kargaların yuvası var mıdır? 
   neden ben hiç göremiyorum?

* peçeteler konuşur mu?

* güneşin yüzü var mıdır?

* duygulanmak ne demek?

* parkta bulduğum akrep beni yenebilir mi?

* hissetmek ne demek?

* kadın şarkı söylerken neden gözlerini kapatıp başını öyle sallıyor?


8 comments:

defneyleyasamak said...

son soru beni bitirdi...

Anonymous said...

ben de son soruya tav oldum. Dün de Yalın bana klasik nedir diye sordu. Sen de cem'e sorsana:) Kısasa kısas . Evet bu aralar annelik damarıma basıyor:)

Anonymous said...

verdiğiniz cevapları yazmamışsınız :)

yasemin said...

çocukların soruları harika, büyüklerin cevapları da çoğunlukla basmakalıp ve uyduruk, hadi genellemeyim, benimkiler öyle :)

aslında başını sallayan kadını sorunca duygulanmıştır şarkıyı söylerken demiştim, sonra duygulanmanın ne olduğunu sorunca bi şeyler hissetmiştir dedim, hissetmek ne demek diye sorunca da özlemek, üzülmek, sevinmek, mutlu olmak vardır ya, bunlar hislerdir dedim.

son zamanlarda şarkı sözlerini de çok sorgular oldu, türkçe şarkılar çalınca hemen değiştirmek geliyor içimden. bir ara arabada teoman dinledim, kan ter içinde kaldım sorularını cevaplıycam diye, o kadar uğraştım yine de beceremedim gerçi..

- niye telefon çığlığı dedi?
- niye kardelen dedi?
- niye yokluğunu hissetmekten korkuyormuş?

mahvoldum, artık teoman yok arabada.

akrep için yenemez dedim.
peçeteler konuşabilir dedim.
güneşin yüzünü görmedim, belki vardır, çok uzakta ve sıcak yaklaşamam gibi bi şeyler dedim.

elif said...

ben kargalarin yuvasina hasta oldum. evet yaa sole bakalim yasemin, nerde bu kargalarin yuvalari?

peceteler konusur mu sorusu nerden cikti bi de?

yasemin said...

ben o soruda çuvalladım, diğerlerinde çok iyiydim ya! vardır dedim. neden göremiyorum sorusuna da ben de göremiyorum galiba pek oturmuyolar, yavruları vardır onlar yuvadadırlar ama küçük oldukları için görünmüyordurlar deyiverdim. cem bi noktadan sonra tatmin olmasa bile hıı diyor. bilmiyorum artık yattı mı aklına.

bence de en kazık ve komik soru buydu.

duygu said...

fiiuuhhh amma terleten sorular. cem her çocuk gibi meraklı ancak farklı konulara kafa yoran özel bir çocuk bence. ilk kez yorum yazıyorum sanırım size ancak bloğunuzu uzun zamandır takip ediyorum. ve cem'e bayılıyorum.
mutlu kalın.

yasemin said...

duygu, cem ruh hallerine meraklı, sürekli bi hissiyat analizi... soyut konular olduğu için anlatmak zor oluyor. türkçe şarkılar özellikle çok zorluyor.
bugün akşam için hazırladığım yemeği yakmışım, tüh ya moralim sıfır oldu diye bi laf ettim, hemen sıfır olunca ne oluyor diye sordu :-)