Thursday, March 12, 2009

limon ağacının şarkısı


lemon tree - fool's garden

"Duyduğun bu şarkıyı 
Senin için söyledim
Öğrenmek istemene 
İnan ki çok sevindim"

Kanarya başlamıştı
Şarkımı söylemeye
Öğrenmek istiyorsan
Sayfayı çevirsene

bu kapak içerde çocukları hoş bir şeylerin beklediği müjdesini vermiyor mu? kitabı kitapçılarda karşıma çıktıkça açtım okudum, baktım ama alıp eve getirmedim çünkü alsaydım cem'in ilgisini çekmeyecekti, biliyorum (buna rağmen bir kere kendisine sorup şansımı denedim, "istemem" dedi) ama bu durum, kitabın değerinden bir şey kaybettirmiyor. 

cem macera, aksiyon, korsanlar, power rangerlar, yırtıcı hayvanlar, motorlu taşıtlar gibi konularla ilgili. limon ağacının şarkısı, şiirsel anlatımı ve harika illüstrasyonlarıyla çok sakin ve huzurlu bir kitap. ben de sayıları gün geçtikçe artan güzel çocuk kitapları arasından bir seçim yapmak zorunda olduğum için yalnızca ikimizin de okumayı seveceği kitapları alabiliyorum; bu kitap o nedenle bizim eve gelemedi ama kalbimdeki yerini hep korudu.

limon ağacının şarkısı'nı, bir bardak limonata ve fool's garden'in lemon tree şarkısı eşliğinde okuyunuz :-)

11 comments:

defneyleyasamak said...

yasemin , sabahın bu erken saatinde nasıl da iyi geldi bu lemon tree bi bilsen...

Anonymous said...

bayıldımm.
bizimki sever mi acaba ne dersin?

yasemin said...

tuğba, ben de dinleyip duruyorum burda.

özgür, doğa sever bence, sen de seversin.

Fortunata said...

:)))ben de okumalıyım.

Isil Simsek said...

Yasemin,sen daha ayni yayinevinin baska kitaplarini yazmistin burada.Turkiyeye bir gidisimizde Cikolata,Butun Gun Uyuyyan Prensesle beraber bunu da almistim.Defne de cok seviyor bu kitabi.Sagol kitap onerilerin icin.
Lemon Tree de unv. yillarima goturdu beni :)

yasemin said...

ışıl, biraz önce john holt'un çocukluktan kaçış ismiyle türkçe'ye çevrilen kitabını bitirdim. (çeviri kötüydü yine.) john holt'un 2 kitabını senin blogunda gördükten sonra sipariş etmiştim. kitabı bitirdikten sonra biraz john holt hakkında google'dan bulduklarımı okudum, kitapları sende görüp aldığım için aklımdaydın, o sırada sen de buraya yazmışsın :-) j.holt için çok teşekkürler :)

Isil Simsek said...

John Holt'un How Children Learn'unu okuyorum ama agir aksak gidiyor dogruyu soylemek gerekirse,belki diger kitaplari daha iyi olabilir.Alaninda bir klasik oldugu icin okumaya devam ediyorum.Dumbing Us Down diye bir kitap var,yine egitimle ilgili,onun da cok iyi oldugu soyleniyor.

asliberry said...

Ben Hafta'ya Cemin ilgisini çekebilecek bir çocuk sitesi bulacağım. Görev edindim. Blogumun solunda çocuk siteleri keşfinde yayınlarım.

yasemin said...

aslı merhaba, cem bilgisayarla tanışmadı henüz, görüyor tabii ya da çekip aktardığımız fotoğraflara falan beraber baktığımız oluyor ama haşır neşir olmasını istemediğim için çok mesafeli bi ilişkileri var. hiç oturmadı bilgisayar başına tek başına. çocuk siteleri, oyunlar falan bilmiyoruz ikimiz de ama sayende en azından ben güzel bi siteyle tanışmış olurum, o yüzden bulacağın siteyi merakla bekliyorum.

asliberry said...

Ya nasıl başarıyorsun uzak tutmayı? Ben 4,5 yaşına kadar anca tutabildim. Son 1 yıldır sadece hafta sonları oyun oynuyor. Ancak müptela değil çok şükür. En fazla yarım saat oynuyor. Sıkılıyor hemen. İlk bilgisayardan resim bakarak başladık. Önce google'dan hayvan ve böcek baktık, sonra sanal galerilerden resimlere bakmaya başladık, şimdi bilgisayarın masaüstü resimlerini Yaman değiştiriyor. Bu aralar benim sayfamdan http://www.brzozo.com/gallery.php'ye geçiyor, oradan seçiyor. Belki sen de hoşlanırsın.

yasemin said...

aslı kesin, kat'i kuralların olduğu çok az konu var bizde: biri tv yarım saati geçemez, diğeri bilgisayara şimdiden hacet yok. gittiği okulda da yok tvylen bilgisayar.
çok bi şey yapmam gerekmiyor, cem özellikle bilgisayar konusunda hiç zorlamıyor beni. tvde yarım saat sınırını korumak ise tahmin edersin ki odun gibi bir anne gerektiriyor ki o da benim, işte burdayım :p bunlara ilaveten 1-2 kural daha var ama onların konumuzla alakası yok :)