Tuesday, September 15, 2009

gölgem



Ne yapsam yapıyosun
Koşsam hep peşimdesin
Bir duvarın önünde dursam da
Önümdesin

Benden önce varırsın
Benden sonra girersin
Kalem tutsam elimde
Aynısını çizersin

Gölgem gölgem gölgem
Sen benim bir eşimsin
Belki de kardeşimsin



büyükler için çocuk şarkıları cem'in son günlerde severek dinlediği bir albüm. 2007 yılında ilk aldığımda, belki de yaşı küçük (3) olduğu için, pek ilgisini çekmemişti. şimdi sözlerini dinliyor, bilmecelere cevap vermeye çalışıyor, şarkıların içindeki bazı sesleri çok sevdiğini söylüyor. geçtiğimiz yağmurlu cumartesi gününde, evde cem'le birlikte dinlerken ben de sevdim bu albümü. bulursanız kaçırmayın.

foto: 10/9/2009, istanbul

7 comments:

elif said...

ben de seviyorum bunu.

yasemin said...

ilk aldığımda hiçbirimizin ilgisini çekmedi. 2 sene durdu öyle. cumartesi bütün gün evdeydik yağmur mağmur işte sonra koyduk dinledik sevdik.

cem şu anda adile teyze'yi dinliyor biliyo musun? gidip aldım. çok süpermiş ya :)

Pratik Anne said...

Yasemin'cigim,
Bak gider ayak yine alisveris cikartiyorsun bize :)Bu sene cok kisa kaldigimizdan aramaya vaktim kalmadi. Cem'i ve seni opuyorum.

Pratik Anne said...

Bak hollanda'ya kadar gitmissiniz, bir ucaga daha atlayip, chicago'ya bize gelin.

Isil Simsek said...

bu albumu biz de cok seviyoruz.Golgem golgem yerine Defnem Defnem diye de soyluyoruz,Defne cok seviyor :) Adile teyzeyi gecen gidisimizde biz de aldik ama Defne'nin pek ilgisini cekmiyor henuz.

elif said...

oyle diy mi kuzucuklarim :)

yasemin said...

pratik anne, siz bir dersiniz, biz iki etmeyiz, valla geliriz :-)
vaktiniz olsaydı görüşürdük yine ne güzel, 2 sene oluyor değil mi, kımılnaz içerdeydi daha. malzemeleri gelmişken alın, ikisi de faideli eserler :)

ışıl, sıkılıyordur belki, daha erken olabilir. cem kitap okunması kadar kendisine masal anlatılmasını da seviyor hatta masal anlatılmasını daha da çok seviyor. sık sık masal istiyor, ben kendi atmasyon masalımı anlatmaya başlayınca da alıyor sazı eline, kendi devam ettiriyor ve nerdeyse 1 saat boyunca anlatmaya devam ediyor. benim için masal uydurmak çok zor zamanında çok okuduğum halde anlat deyince hiçbi şey gelmiyor aklıma zaten o siparişle anlatırıyor. işte içinde frankeştayn olsun, dev olsun vs. diye... o yüzden onun o heyecan ve korku dolu masal taleplerinin yanında çok masum kalsa da ilgisini çekti adile teyze cem'İn, korkarak almıştım aslında. çok güzelmiş ama sahiden. zamanında neden sevdiğimi anladım yeniden dinlerken :)