Tuesday, October 20, 2009

cep tehlikesi

gördüğüm ilk baz istasyonunun ardından elektrik direklerine ve sokak lambalarına alıcı gözle bakınca çevremde tahminimden de fazla baz istasyonu olduğunu farkettim. şimdi bize oldukça yakın bir noktada bulunan bir tanesini söktürmek için imza toplayarak ilk adımları atmaya çalışıyoruz. konu ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için baz istasyonunu görmeden kısa bir süre önce almış olduğum bir kitabı sizlere de önermek istiyorum, prof. dr. selim şeker'den cep tehlikesi. boğaziçi üniversitesi elektrik elektronik bölümünde öğretim üyesi olan selim şeker'in çalışma konuları arasında uzaktan algılama, elektromanyetik uyumluluk, elektromanyetik dalgaların propagasyonu, elektromanyetik alanların insanlar üzerindeki biyolojik etkileri bulunuyor.

bilgimiz olmazsa mücadele için bir sebebimiz de olmaz.




yazarın diğer kitapları için tık

3 comments:

Anonymous said...

yasmin
ne tesaduf ben de aylardir bu konuyla ilgili gazete kupurlerini analiz ediyorum...lafi gelip sana soylemedim sanirim ~
burda da cok protesto var...ornek yazilardan biri:
http://www.surreyherald.co.uk/surrey-news/news-surrey/2009/09/18/esher-station-mast-plan-angers-residents-86289-24724017/
hadi siz de toplanin boyle, renkli, pankartli yazili...
good luck!!!

muazzez

Özgür Turan said...

Canım, 3 yıl boyunca telekom şirketinde çalışmış bir kişi olarak bu yazdıklarını büyük bir keyifle okuyorum. hepsi de birebir doğru bilgiler. Bu konuda kesinlikle ne kadar çok insan bilgilenirse o kadar iyi, destekliyorum.

yasemin said...

arkadaşlar alet direğe takıldıktan sonrası zor yalnız ki benim uğraştığım da bu. fotosunu koymuştum evin dibinde ve yakınında okul da var (30-40 metrede) bilmiyorum becerebilecek miyiz çıkarttırmayı.

bazı semtlerde ahali polise rağmen taktırtmamış, protesto vs. direnmiş; kimi semtlerde ise polis daha etkili olmuş ve protestolara rağmen takılmış istasyon.

miyes sen de bulduklarını yolla lütfen bana hatta londra'da yapılanları da anlatabilirsen ne iyi olur. bu arada geliyosun yine ist. yok ufukta, ne diyim sana ben ha, ne diyim!