Friday, November 20, 2009

iyi cüceler

oyun alanı & ağaç ev

iyi cüceler gönül ile erkin'in yeni açtıkları çocuk kitapçısı ve gönül, cem'in en sevdiği arkadaşı kaya'nın annesi. iyi cüceler'de özenle seçilmiş çocuk kitaplarının yanısıra devler için de referans kitapları var; oyuncaklar, çocuklar için putumaya'nın müzik cdleri, dvdler ve boya kalemleri de. geniş, ferah dükkanın bir köşesi çocuklar için aktivite alanı olarak ayrılmış, çocukları 2 saatliğine buraya bırakıp kaçabilir ya da onlar takılırken şömine karşısında çay ve kurabiyeler eşliğinde oturup kitap okuyabiliriz.


tadilat sırasında ve daha sonra kaya'nın doğumgününde gördüğümüz mekanı, açıldıktan sonra ilk defa salı günü, kaya ile cem'i okuldan aldıktan sonra ziyaret ettim. çocuklar oynadılar, resim yaptılar; bir ara gönül onlara seçtikleri kitapları okudu. ben de uzun uzun rafları inceledim, gönül ile erkin'in sahaflardan topladıkları eski çocuk kitaplarını (ayşegüller, oya ile kayalar, pembe gül ile al güller) karıştırarak çay içtim, oturdum, dinlendim :)


bu sabah cem'i yuvaya bırakırken gönül'le karşılaştık, haftasonu faaliyetlerinden bahsetti, kurabiye pişirme, heykel yapımı... giderseniz oralarda bir yerlerde cem'i de görürsünüz belki.

cem'le kaya, sakar cadı vini'nin serüvenlerini dinliyorlar


iyi cüceler'den neler aldık?












.

14 comments:

yaban said...

guzel biseyler duymak ne iyi geliyor, cocuklar icin seviniyorum,, tamamen kayip degiller.. gittikleri yollari aydinlatan buyukleri var..

Anonymous said...

ismini de kaya koymuş olabilir mi?
asli

yasemin said...

aslı, uyumadan önce birbirlerine iyi cüceler derlermiş gönüller, ordan gelmiş dükkanın adı.

SERAP said...

Sibel Solmaz'ın kitaplarını bulmak o kadar zor ki...S.S.M ait olanları kaça aldınız? ve iyiki aslıberry ve siz varsınız...

yasemin said...

serap ssm kitaplarını 5'er liraya aldık. bu kitapları resimleyen cem kızıltuğ, yky'nin her güne bir ninni kitabını da onun harika illüstrasyonları için almıştım cem bebekken.

şadan said...

aaa ben iyi cüceler'i gazetede okuyup yasemine söylemeliyim demiştim. ayrıca imrenmiştim onlara böyle bi yer açtıkları için :) demek kayanın annesinin yeriymiş. şaşırdım ve çok sevindim. bi uğramalı.

Yıldıray Karakiya said...

merhabalar,
İyi Cüceler'den söz ettiğinizi görünce okumadan edemedim. Gönül ve Erkin kısa zamanda çok işler başardılar ve çok güzel bir kitapçı açtılar. Bir çocuk kitapçısına ihtiyaç vardı. Çok da güzel oldu...

yasemin said...

merhaba yıldıray,

karayolu balıkları'nı bookmarksa ekledim, gidip gelip okurum artık. ben de bisikleti çok seviyorum, cem'İnki hep bagajda, onu her gün bisiklete binmeye götürüyorum. yağmur-soğuk farketmiyor. bugün de gittik mesela. iyi cüceler'in de müdavimiyiz tabi daha dün ordaydık yine.

Anonymous said...

Biz de müdavim olduk. Karayolu Balıkları'ndan sonra "Bir Dolap Kitap" addlı yeni bir blog daha kurduk.
İşte bu da Yıldıray'ın İyi Cüceler'le ilgili yazısı:
http://birdolapkitap.wordpress.com/2010/01/22/iyi-cuceler-sizi-bekler/

yasemin said...

banu itiraf etmem gerekirse bir dolap kitap bana daha büyük bir heyecan verdi :) bayıldım bu yeni bloga. afacan beşler yazını okurken burnumun direği sızladı. ben de onları gizli yediler'den daha çok sevmiştim hatta 4 arkadaşımla birlikte biz de bir afacan beşler çetesi kurmuştuk. yeni blogunuzdan beni haberdar ettiğin için çok teşekkür ederim. sevgilerimle.

Anonymous said...

With male enhancement by your side, you soft hang up made very standardised corresponding gains - another definite interference fringe benefit!


Also visit my web-site ... penis growth

Aysegul Ugurlu said...

iyi Cüceler nerden nereye...
Ben Biranda`li zamanina denk geldim. Şimdi yine el değiştirdi ve yeni haline pek ısınamadım.
(Bu arada yine bir klasik okur gibi bu blogdaki eski yazıları okuyorum Yasemin. )

yasemin said...

Ayşegül, eski günlere gidip geldim sayende :-) çok seviyordum olup bitenleri gelip burada anlatmayı, bunu bana hatırlatmaktan vazgeçmediğin için çok teşekkürler...

Aysegul Ugurlu said...

Şimdi görüyorum bu yorumu. :-)