Thursday, July 1, 2010

günün sözü


fiziksel güzelliğin iç güzellikten ayrı olmadığını düşünüyorum. ruh halimiz yüzümüze yansır. içeriden gelen bir şeydir o. gözlerimizdeki ışık, dudaklarımızın kıvrımları ona bağlıdır. içimizdeki enerjinin dışavurumudur.

- jeanne moreau



bant'ın mayıs-haziran 2010 sayısından.

7 comments:

Anonymous said...

aa, aynı soz (belki de soylesi) bir+bir'de de vardı bir iki sayı önce.
sigara tiryakiliğiyle ilgili de
hoş seyler soyluyordu. o da var mı?

asli c.

yasemin said...

aslı, şimdi baktım da, bir+bir nisan sayısının bant dergisindeki reklam sayfasında görmüşüm ben bu sözü; reklam kısmı aşağıda kalmış, dikkat etmemişim. sonuçta bant'ta gördüm ama bir+bir'in nisan kapağıymış aslında j.m. :) şimdi röportajı merak ettim, umarım bulurum o sayıyı. ben hiç almadım bu arada bir+bir'i hatta şimdi haberim oluyor bu derginin varlığından.

asliberry said...

bir+bir'i roll kadrosu çıkarıyor.
artık sadece müzik değil, her şey var.

yasemin said...

aaa tebrik ederim kendimi! son aylarda dünyadan koptuğumu biliyordum da baya vahimmiş durumum şimdi anladım. ne zamandan beri var bu dergi acebaa??

asliberry said...

gözlerdeki ışık konusuna katılıyorum da, bir de takıntılılar var. benim eski çalıştığım bankada bir müdür vardı, çirkin insanları kadrosunda istemezdi. hep şöyle derdi, insanların içindeki güzellik dışına da yansır. Yüzü çirkinse, içi de çirkindir. Nasıl haksızca. Mesela şişmanları herkesin aşağılaması da bundan. Şişman, genel kabul görmüş insan kategorisinde değildir ve aşağılanmayı hak eder mantığı. Bizde şişman bir kız vardı, hasta olunca kimse ona ilaç bulmak için seferber olmazdı, güzel bir kız hasta olunca herkes seferber olur, hatta eczaneye koşanlar olurdu. Şişman kız, işinde eşitleri veya üstleri tarafından, yemekhanede yemek dağıtan kadın tarafından, servis şöförü tarafından, çaycı tarafından hep aşağılandırdı. Sadece şişman oluşu yüzünden.

asliberry said...

tabii jeanne moreau'nun anlattığından bağımsız söylediklerim. onun vurgusu başka.

neyse çok olmadı 4.sayıdalar galiba 2 ayda bir çıkıyor, ben de ilk 3 sayıyı kaçırdım.

yasemin said...

ne diyosun! nerdeyse roll biter bitmez bu başlamış, tam da benim koptuğum zamanlar. neyse ya, roll'un eski sayılarını bulurduk, bunu da buluruz heralde bi şekilde, sahaflarda vs.

ya j.m. sayesinde önemli bir gelişmeden haberdar oldum.

sağolun aslılar :-)