Monday, August 30, 2010

charlie ve lola kitapları türkçe'de



iki gün önceki kitapçı turumuzda charlie ve lola kitaplarından ikisinin genç turkuvaz tarafından türkçe basıldığını gördüm ve çok sevindim. ben bu iki kardeşin hastasıyım. cem'e ilk izlettirdiğim çizgi film de onların maceraları olmuştu sonra pandora'da kitapların orijinallerini bulup almıştım. gerçi o büyüdükçe star wars fanatiği oldu ve hiçbir zaman charlie ve lola'ya benim kadar ilgi göstermedi. yine de umudumu kaybetmiş değilim belki bizim yoldaki lola da benim kadar çok sevecek bu kardeşlerin maceralarını. ayrıca bizim lola doğduğu ve biraz büyüdüğü zaman, cem de belki charlie'yi daha iyi anlayacak, bakalım.



bu da çıkartma kitabı. umarım genç turkuvaz, kitapların tümünü çevirir ve yayımlar. lauren child'ın harika çizimleriyle charlie ve lola'nın kitaplarını ve çizgi filmlerini bütün çocuklara tavsiye ederim.


bu blogda charlie ve lola için tık
filmler için tık
iyi cüceler için tık

5 comments:

Nihan said...

ben de bayılıyorum bunlara.çizimlerini de çok seviyorum.geçenlerde kitapçıda görünce pek mutlu oldum.şimdilik oğlum da seviyor.

Anonymous said...

Harika bir haber bu!

Margot said...

selam yasemin,
ciddi bir adamla ilgili gayriciddi bir yazı yazdım ama daha da önemlisi beyoğlu sinemasına belki bir uğramak istersin diye düşündüm...
Selamlar!

Anonymous said...

ayşe çok seviyor charlie ve lola'yı . 9.cd'si cikmis. aldik.
seslendirenler değişmiş. ayşe önce biraz bozuldu. ben de 'büyümüşler de ondan sesleri değişmiş galiba' dedim. kafasina yattı. ama ben de bozuldum bu değişikliğe biraz.

sevgiler
asli ç.

yasemin said...

hemen bakıyorum margot.
oralara gitmek büyük bir olay şu sıralar benim için ama denemeye değer :)

ses değişikliği benim de hiç hoşuma gitmez ama bu değişikliği biz de farketmiştik diye hatırlıyorum ama bizde 9 yok; hangisindeydi acaba?