Thursday, September 23, 2010

yardımcıya gerek var mı?



yasemin: yardımcıya gerek yok bence. vazgeçtim ben, aramayı bırakıyorum.

onur: bence de yok.

yasemin: baksana cem gündüz okulda. ödevlere de karışmayacakmışız, kendi yapıyor, yemek meselesini gün içinde hallederim, döndü 2 haftada 1 yerine haftada 1 gelir, tamam.

oh ya, kurtuldum bu işten zaten bana göre değildi. kurda neden boynun kalın demişler, kendi işimi kendim yaparım demiş.

cem: onu bebek doğunca anlayacaksınız.


* cem ve kız kardeşe devredilen 1 aylık badisi

12 comments:

Anonymous said...

hahah, cok sevimli! bu arada, ne kadar buyumus cem! zaten laflari yerindeydi ama bu resme bayildim

senem said...

:))) akıllı cem.. çok haklı. şu anda bu kararı vermek için çok erken bence de... :))

bu arada minik kıza lacivert body.. bayıldım.

Anonymous said...

Cem'i kızım (Ashley) ile birlikte uzun zamandır tanıyoruz.Gerçekten çok büyümüş. Ben 2. çocuğu doğurmadığım halde bir Au-pair istemiştim hem yükü biraz benden alsın hemde yabancı dil öğretir diye. Hem anne hem çocuk için bazen gerekli olabiliyor 2.bir el sevgili Yasemin. Ama Cem'in de dediği gibi ''Onu bebek doğunca anlayacaksınız :D '' Aferim akıllı bıdık .

jasmingreentea said...

bu cocuk isi biliyor...

yasemin said...

:)

kendimi evde bir yardımcı ile düşünemiyorum, istemiyorum. hem yabaniyim biraz, hem de birilerinden bir şey istemek zor. tam istediğim gibi olmayınca ne yapacağım mesela? hep daha çok yorulurum gibi geliyor. cem büyürken de kimse yoktu, bir de bizde aileler şehir dışında. bakalım. en yetiştiremem diye düşündüğüm şey yemek.

lacivert body ise cem'den kalma. kıza hiç yeni bir şey almadım, hediye gelenleri saymazsak kızın her kıyafeti böyle :) ben kızları olan arkadaşlarıma neden hep pembe giydiriyorsunuz diye çıkışırdım şimdi gördüm ki kızlara yapılan her giysinin içinde mutlaka kıyısından köşesinden bir pembe sokuyorlar. pembeyi sevmediğimden değil ama sürekli aynı tonları görmek bayıyor o yüzden. zaten bir yaştan sonra kendileri de o renk giymek istiyorlar galiba.

Anonymous said...

Ben yanlız ve akşam 18.00 e kadar çalışan öğretmen bi anne olduğum ve daha önce arkadaşlarımda memnun kaldığını bildiğim içn böyle birşeye kalkışmıştım.Aracı firmalarında yardımıyla çok zor olmadı..Eve gelen bayan,yapacağı işleri bilerek geldi.Çok zor olmadı :)Çocuğu zaten sabah ben götürüyordum o da almaya gidiyordu.Sabah 7 öğlen 2 arası ona ait zamanda serbest.Sonra yemek yapmak, bulaşık yıkamak ve ders çalıştırmak dışında pek bir işi yoktu.Mecbur kalınca insanoğlu herşeye alışıyor malesef. Hadi bakalım bol şans sizlerede.
Sevgiler

Anonymous said...
This comment has been removed by the author.
jasmingreentea said...

yasemin ben oglanin eski kiyafetlerini kiza giydirirken farkettim ki erkek bebek body'lerinin kesimleri daha bol. mesela kıza 3-6 ay ölçüsü kız kıyafetleri tam olurken abisinin (aynı marka) 3-6 ay kıyafeti bol geliyor. illa tuketecez yani. abinin kıyafetini kızkardes giymesin aman!
kız kiyafetlerine girince de cikamiyorsun. şimdi alma tabii ufakken ne giyecek ama sonra.. kendini kaybetmemen isten bile değil!
yardimci konusunu bebek geldikten sonra bir daha dusunursun olmadi. sen yine de saga sola haber sal, iyi bir aday denk gelirse en azindan gorusursun.
ay ne zaman geliyor bu miinik? valla heyecanla beklyorum :)

yasemin said...

red hiding hood, sağol. çalışınca dışardan destek almak zorundasın. ben evde olduğum için idare edebilirim sanıyorum, ondan da çok emin değilim. ilkinde ettim ya, bakalım şimdi ne olacak...

jasmingreentea, işte geçti zaman. ilk sana yazmıştım sanırım. birkaç gün de olabilir, birkaç hafta da, tam tarihi bilmiyoruz. bana kalırsa ekim'in ilk yarısında bir gün ama burcuna girdik, terazi olacak o kesin.

yardımcı konusunda bir sürü numara topladım bu hafta ama hiçbirini aramak gelmedi içimden. en azından gerektiği zaman arayabileceğim numaralar var. bekleyip göreceğim.

kız kıyafetlerine gelince, kızlara çok tatlı şeyler görüyorum sahiden. geçen gün bir arkadaşım bebeklikte en çok giyilen ayaklı tulumlardan getirmişti hediye, onu hemen gidip önceden gözüme kestirdiğim bir ekose elbiseyle değiştirdim. tabii şimdi altına bir de kilotlu çorap alınacak.

Sardunya said...

Yasemin

Valla ben birincisini büyütürken hem üni'ye devam hem neco askerde. :)) İkincisi de malum. Anne baba zaten uzaklarda. Ama sor tek derdin neydi diye?

Yemek yemek yemek.... hala da yetiştirmekte en çok zorlandığım şey.

yasemin said...

valla gelenler yemek getirsin, isteyen kargoyla yollasın :)) dökme suyla nasıl dönecekse değirmen?

yemek piştikten sonraki mutfak hali beni en çok yoran. kimisi yaparken toplar ya, ben inanılmaz dağıtıyorum ortalığı :(

Anonymous said...

He he, Cem ne güzel gülmüş öyle. :)