Thursday, December 9, 2010

emzirme yastığı

iki bebeğimde de çok kullandım emzirme yastığını, hala da kullanıyorum. rüya ve cem'den başka arkadaşlarımın çocukları efe, defne ve deniz de doğdukları zaman bu yastığa baş koydular. ürünün doğumdan sonraki ilk haftalarında günün büyük bölümünü emerek geçiren bebekler ve anneleri için faydalı bir icat olduğu konusunda hepimiz hemfikiriz.


emzirme yastığı, emzirirken koltukla bütünleştiğim günlerde beni kol ve bilek ağrısından kurtardı, bebeklerim için rahat, yumuşak bir zemin sağladı. bu yastık sayesinde emzirirken okuyabiliyorum, film izleyebiliyorum hatta rüya emerken uyuyakaldığında yerimden kalkmama gerek kalmadan filme ya da kitaba devam edebiliyorum. böylece yatağa koyduğum anda gözünün açılması riskine girmeden filmi sonuna kadar izlemiş oluyorum :) ayrıca yastığı, bebeğin sırtını orta kısma yerleştirip hafif dikleştirerek yatırmak için kullanmak da mümkün. bebeğiniz oturmaya başladıysa, dengesini kaybettiğinde düşmemesi için onu C şeklindeki yastığın ortasına oturtup kenarları düşmesini engellemek için de kullanabilirsiniz. bizdeki yastık 5 bebek ve anneleri tarafından tepe tepe kullanıldığına göre yeni annelere ve bebek bekleyenlere rahatlıkla önerebilirim bu ürünü.

12 comments:

Hülya Cinsçiçekçi said...

emzirme yastığı kesinlikle şahane bi urun
benim tukkanın da en cok satan urunlerinden. musaadenle link veriyorum :)
http://sanalbebekmagazasi.blogspot.com/2010/01/emzirme-yastg.html

yasemin said...

link verebilirsin hülya, teşekkürler :)

ÇokBilmiş said...

Bizim de yastığımız buydu. Şu anda dizüstü bilgisayar altlığı ve yerine göre kahvaltı tepsisi altlığı olarak iş görüyor :)
Ayrıca üzerindeki saçma sapan şekiller bir süre bizim kızı kendisine aşık etmişti. O şekillere bakarak dalıyordu uykusuna,nedense?

yasemin said...

çokbilmiş bizim yastık bu değil aslında, bunu ben de çok sevdim, üstündeki şekillere ben de aşık oldum. yeni alıyor olsam bunu bulmaya çalışırdım. ben cem doğduğu zaman hastabakıcının tavsiyesiyle hastanede satılan yastıklardan almıştım.

yastığın asıl işi bitince üstlendiği görevleri çok yaratıcı buldum. sanırım biz de sonra o şekilde kullanmaya devam ederiz :)

Anonymous said...

Merhaba Yasemin,seninle aynı zamanlarda hamileydik;ama senden 12 gün sonra doğum yaptım.Ve hala emzirme ile
uyku işini oturtamadık.Sizin nasıl gidiyor?Bizimki sabah akşam emmek istiyor.Dr ek mama ver biraz rahatlarsın dedi.Ben vermek istemiyorum.Ama bebişi de durduramıyorum.Ne yapacağımı şaşırdım..hoşçakal

yasemin said...

merhaba,

bebekler aynı gün doğacaklarmış neredeyse, rüya 2 hafta erkenci olmasaymış :)

rüya'Nın emme süreleri kısaldı, ilk 1-1.5 ay emzirmek için oturduğum yere kök salıyordum resmen. bana da mama vermemi önerenler, doyuramıyorsun diyenler oldu, ben mama vermedim. büyüdükçe emme süreleri kısalacak birkaç aya öyle kısalacak ki şu emzirme yastığı kullanılmaz olacak. ben cem'de max. 6 ay kullanmıştım yastığı sonrasında çok hızlı emip bitiriveriyorlar.

uykular fena değil. çok düzenli diyemem ama geceleri iyi gibi şimdilik (maşallah, bebekli hayatın sık kullanılan sözcüğü :). bebekten bebeğe çok değişiyor, cem'in bu zamanlarında çok yorulurdum.

Deli Anne said...

Amanın, bu kadar işe yarar bişey miydi bu? ben de kocaman şeyle napcam, nasılsa işe de yaramıyordur deyip geçip gitmiştim önünden.. yazık

yasemin said...

deli anne, ben de bebek ürünlerine çok temkinli yaklaşırım. para tuzağı, gereksiz yer kaplıyor vs. diye nerdeyse hiçbirini almam ama bu gerçekten faideli bi eser, şimdi bunu yazarken bile rüya tepesinde :)

özden said...

bende tam olarak bu yastık var. mothercare'in ürünü. üstündeki resimleri benim kızım da çok seviyordu.benim de çok işime yaradı. kılıfı çıkartılıp yıkanabiliyor ki bu önemli bir şey. yeni alacaklar kılıfının çıkarılabilir olmasına da dikkat etsinler derim :)

paNDuf said...

Burada okuyup aynı ürünü mothercarede gordum. Ama fiyatı biraz yüksek olunca oturdum kendim diktim. Şimdi çok çok memnunum. Teşekkürler.
Gülin
http://gulinaydin.blogspot.com/

yasemin said...

panduf, çok sevindim. güle güle kullanın yastığınızı, çok güzel olmuş.

Narsistanbul said...

paNDuf ben de görebilir miyim diktiğiniz yastığı...