Saturday, October 1, 2011

1. yıl hediyesi :: bir zamanlar anadolu'da

rüya'dan bir doğumgünü hediyesi istiyordum. 1 yaşına girdi ne de olsa. hediyemi aldım. onu, doğumgününü kutlamak için şehir dışından gelen ananesi ve dedesine bırakarak sinemaya gittim perşembe günü; nuri bilge ceylan'ın "bir zamanlar anadolu'da" filmine. gitmediyseniz pazar gününüzü bu filme ayırmak çok iyi bi fikir olabilir. mutlaka izlenmeli, sinemada izlenmeli.

bir zamanlar anadolu'da, aylar sonra yeniden sinemaya gitmek için çok doğru bir film oldu. tadı damağımda kaldı, çıktığımdan beri filmi düşünüyorum. vizyona girdiği tarihin rüya'nın doğumgünü haftasına denk düşmesi de benim hediyem oldu. kutlamalardan her geçen sene biraz daha uzaklaşıyorum ama yine de bebeğimin ilk yılının ardından böyle güzel bir hediyeyi hak ettiğimi düşünmeden edemiyorum. hediye demişken, bir şey daha var: rüya dün akşam yürümeye başladı, tıpkı cem gibi o da "yaşını karşıladı."


10 comments:

Anonymous said...

ben de cok sevdim filmi. ileri gidip bence en iyi nbc filmi diyesim de var.boyle katman katman dusunmek isteyip korktugum ya da beceremedigim ama buna calismaktan bile buyuk zevk aldigim bir film.
son yıllarda iki film daha var boyle hissettigim:
çoğunluk ve bir ayrılık.
fatih abi yine bir kusur bulmuş olsa da, olağanüstüydü bence :)

sevgiler ve rüya'ya nice mutlu yaşlar!

asli ç.

yasemin said...

sağol aslı :)

benim için en iyisi uzak'tı. kalbimde ayrı bir yeri vardı o filmin, kendi kendime yaptığım en sevdiğim film listelerine hep tepelerden girerdi ama şimdi yerini bu filme bıraktı. gerçekten muhteşem bir film olmuş. fatih abi'nin bulduğu kusur benim de kafamı kurcalamıştı ama ben kusur olarak görmemiştim onu. doktorun oyunculuğu düşündükçe gözlerimi yaşartıyor.

çoğunluk da çok iyi bir filmdi. bir ayrılık hangisiydi, onu bilemedim.

Anonymous said...

Bir Ayrılık Iran filmi. Bu sene Berlin'de odul aldi sanirim. Burada kısa sure gosterildi ama DVDsi cikmis gordum. Hararetle tavsiye ederim.

sevgiler

asli ç.
(behzat ç. ne zaman başlıyo acaba?)

defneyleyasamak said...

Ben de cıktıgımdan beri filmi düsünüyorum. Ve hatta düşünüyorum ki, uzun zamandır bu kadar beni etkisi altında bırakan bir film olmuş muydu?
Doğumgününde Defdef de böyle bir filme denk gelir mi bana hediye etmek için?
Mutlu yıllar Rüyacık'a...

Anonymous said...

Rüya'ya mutlu seneler :)
Nihal

Ayse said...

ahanda! 1 yaşına girdi yaaaa... öperim onu.. annesinin modeli gözlerinden :) walla şekerim onu bunu anladım da rüya senden ne aldı bakiiim hediye olarak :))) özlemişim bloguna bakmayalı uzun oldu.. ben hemen hiç yazmayınca ve facebook hengamesinden unutmuşum buraları.. öperim hepinizi..

yaban said...

Ruya'cigimin yeni yasi kutlu olsun,, bu deyimi de ogrendigime sevindim, yasini karsilamak,,,

yasemin said...

sağolun arkadaşlar. işte bir bebek daha büyüdü, yürüdü gitti :p sıradakiii!

ayşe, hediye, kutlama dendi mi bana hafakanlar basıyor. cem aile dışında bir kutlama yapmadan 8. yaşını dolduracak. insanların 1 yaşındaki bebekleri için yer tutup doğumgünü organize etmelerini hayret ve dehşetle izliyorum. ne yapayım, ben böyleyim :p yine de ona ilk yaşı olduğu için bir şey aldım bak. aşağıdaki postta bir biblo var ya, onun annesi bebeğini ellerinden tutmuş yürütürkenki versiyonunu aldım. hayatı boyunca ikimizin yakınlığını ona hatırlatsın diye, bakalım kırılmadan saklayabilirse tabii :)

Anonymous said...

Doğumgünü, organizasyon, animator vs. Sevmeyen bir benim diye düşünmeye başlamıştım ben de... Oğlumun doğumgünü Pazartesi, elimden gelse pasta bile kesmiycem, işin kötüsü diğer çocukların anlamsız kutlamalarına gittikçe çocuk da istiyor pinyata patlatsın, Batman ya da pamuk prenses bozmaları bas bas yirtinsin, büyükler daralarak saat saysın...
Figen

Margot said...

Nice Yaşlara.
Ve ne filmdi ama!