Tuesday, May 1, 2012

Heidi

bugün rüya'yla aşağıdaki videoyu izledik. bi daa, bi daa diye diye 3 kere başa aldırdı. heidi'nin arkasından koşan keçiye bayıldı. 4. kez izlemesine engel oldum diye, uykusunun gelmiş olmasının da etkisiyle, epey patırtı çıkardı.

heidi'yi ne kadar çok severdim. bugün de, heidi'nin çocukken izlediğim çizgi filmlerin en iyilerinden biri olduğunu düşünüyorum. rüya'yı da biraz ona benzetiyorum: sıcakkanlı, güleç, konuşkan, saftirik. onur'a sordum benzemiyor dedi ama bence tipi de benziyor.

heidi'nin jenerik müziği, gündelik hayatımın beklenmedik anlarında devreye giren fon müziklerinden biri. bazen gün içinde bir şey olur ve birden heidi çalmaya başlar.

17 comments:

Selen said...

Çok özlemişim ya, çok iyi geldi Yasemin :) Bir de Çiçek kız Candy vardı eskiden. Ne güzel, ne masum ve saftı herşey biz çocukken. Bazen hayatın o versiyonunu çok özlüyorum.

füsfüs said...

heidiyi ben de ne çok severim, 3-5 sene önceydi tekrar yayınlanmaya başlamıştı sanırım, denk geldikçe izlerdim. şimdi videoyu defneye seyrettirmek istedim ama oturunca kaldıramayacağımdan eminim:))

bu arada ben de olmadık zamanlarda içimden halalaiidiiii halalaiiddiiiii diye şarkıyı söylerim, iyi gelir:)))

Özgür Turan said...

Benim de en sevdiğimdi Heidi ve büyükbabası:) Nefessiz izlerdim. ve bir de Taş Devri ve jetgiller:) Bak onları Doğa da seviyor. Okuldan gelince ben de izleticem Heidi'yi:)Bugün Heidi günü olsun heheheh.

ayak izleri-sevgi said...

nasıl da mutlu bir kızda heidi..herşeyden mutlu oluyordu... pepeye sırf öyle olmadığı için gıcığım işte.. problem çocuk pepe..

Anonymous said...

Bir de böyle yalnızca ekmek, peynir yer, kupalardan süt içerlerdi. Ortada çok acayip bir şey dönmemesine rağmen nasıl canım çekerdi. :)

füsfüs said...

ay müge hakkaten yaa, canım nasıl peynir ekmek süt isterdi ki sütü sevmezdim küçükken:)))

yasemin said...

selen, şeker kız candy olmasın :p ben de bayılırdım ona.

füsfüs video sadece jenerik ama tabi defne devamını talep edebilir :)

özgür, taş devri ve jetgiller'i ben de bulup almıştım cem'e. rüya da izler ilerde herhalde.

sevgi, pepe'yi duydum ama izlemedik. rüya zaten henüz izlemiyor, cem'e de küçük gelir sanırım. tvde mi yoksa dvd mi? ben çizgi filmleri tvden izlettirmiyorum sadece dvd. tv hiç açılmıyor bizde, ne çıkacağı belli olmadığı için + kanallarda reklam vs. ile bir sürü vakit harcıyorlar. çocuk ürünlerine (abur cubur, oyuncak, her ne ise) ve yapılan reklamlarına da katlanamıyorum. sadece seçtiğimiz dvdler izleniyor o yüzden.

müge, füsfüs, ben de özenirdim yemekli sahnelere. çok iştahlı yerlerdi o yüzden mi? ekmeği ısırışları falan nasıldı... çorbaları hatırlıyorum. ocağın üstüne asılan kazanın içinde pişirilen çorba. hatta bizzat heidi pişirmez miydi çorbayı? ben de içmek isterdim ve benim de alüminyumdan benzer bir kazanım vardı. izlediğime benzer mizanseni kurup oynardım. aa fatoş'un heidi bebeği vardı bende, şimdi hatırladım. aynı kıyafet, saç, her şeyiyle birebir aynısını yapmıştı fatoş heidi'nin. çorba benim heidili oyunlarımın değişmeyen parçasıydı.

polente said...

aa bencede Rüya Heidi'ye benziyor. Kocaman gülünce en çok. Biz gelelim size yakında gene, şimdilik Ömer'in en iyi anlaştığı bebek de Rüya. Bu arada pek kimse bilmese de Heidi'de bir Miyazaki eseri ve muhtemelen bu yüzden de hiç eskimiyor, hep güzel.

polente said...

ben en çok Almanca versiyonunu seviyormuşum. Japonca çok acaip geldi.

yasemin said...

evet, benziyor :)

gelsenize eda. parka da gideriz.

heidi'nin miyazaki'nin oldugunu bu postu yazarken internette dolandigim sirada ogrendim, sonra onur da soyledi. yalniz baska bir isim daha var, sanirim ortak calisma.

ben de japon'u seviyorum hatta alman versiyon yaygin, bunu zor buldum. biz cocukken böyle başlardı heidi, sizinkinde alman'la mı başlıyordu acaba?

füsfüs said...

aaa miyazakiye hem şaşırdım hem şaşırmadım aslında komşum totoronun görüntüleri falan ne kadar benziyor değil mi?
heidi bebeğine de çok özendim bak:) fatoş bizim çocukluğumuzun bebek markasıydı, benim de vardı birkaç çeşit ama heidiye hiç rastlamamışım ne kötü

polente said...

Benim almanca Heidi sempatim ilk anladığım Almanca cümle olmasından kaynaklı sanırım. :) Heidi Heidi deine Welt sind die Bergen...

Anonymous said...

Videoyu kızıma izlettim, çok sevdi, "Küçük Deniz Kızı Ponyo'ya benziyor" dedi, o da Miyazaki'nin. Peki, eski çizgi filmleri bulmak mümkün değil mi acaba?

Ebru U.

yasemin said...

ebru, bilmiyorum internette youtube'da bulunabilir belki? ben jetgiller, taş devri, şirinler, mickey maceraları, goofy, lady ve sokak köpeği gibi çocukken sevdiğim bazı filmleri dvd/vcd olarak bulup almıştım ama heidi, candy, arı maya gibi diğer sevdiklerim yok, bulursan haber ver.

füs said...

yasmin bizim de defne'yi heidi'ye benzettiğimizi biliyor muydun? efe de peter:) bence de rüya minik bir heidi:) o gülen gözleri yeter! heidi'nin miyazaki'nin eseri olduğunu bilmiyordum ben de, her gün olsa, her gün seyrederim heidi'yi, şu japonca jeneriği bile aldı götürdü beni başka diyarlara...

yasemin said...

füsun, yok bilmiyodum ama defne de pekala heidi olabilir sahiden. ben de her gün seyrederim, vardır belki bir yerlerde.

Anonymous said...

Heidi ve Arı Maya Kidz TV'de yayınlanıyor. Az önce tanıtımını gördüm,benim çocuklar izliyor bu kanalı o sırada gördüm